OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Monastir - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Een van de meest populaire resorts in Tunesië, Monastir, is een belangrijke handelsstad en het opleidingscentrum van het land. De stad is in de eerste plaats beroemd om zijn prachtige stranden. Ze zijn goed uitgerust voor sport en hebben tal van verhuur centra en duikscholen. U vindt hier vele restaurants en café's die verse vis serveren op het grondgebied van elk strand. Het "La Grotte" staat bekend als het meest populaire vis restaurant, maar als u nationale Tunesische gerechten wilt proberen, zal het "Les Sportifs" restaurant de beste keuze zijn.
Het grootste sportcentrum, waar u duik lessen kunt krijgen, is gelegen nabij de haven. Hier kunt u ook aan een mariene tocht op een jacht deelnemen. Golfliefhebbers moeten zeker naar het nieuwe veld, dat een paar jaar geleden is geopend. Er is ook een hippodroom voor bezoekers, die het paardrijden willen proberen.
Als het gaat om het beschrijven van de historische bezienswaardigheden van deze plaats, raden we een excursie aan naar de vestingmuur, die in de buurt van het havengebied is gelegen. Het mausoleum van Bourguiba en een oude moskee zijn ook in de buurt. Het Islamitisch Museum is een van de meest populaire culturele voorzieningen van Monastir. Het museum toont een waardevolle collectie van oude manuscripten van 4 - 6 eeuwen geleden. Verscheidene zalen zijn gewijd aan collecties van aardewerk, en er is het astrolabium uit het jaar 927, dat bekend staat als een van de meest beroemde exposities.
Het centrale deel van de stad is de locatie van een meer belangrijke architectonische structuur - het mausoleum van de Bourguiba familie. Het graf is versierd met prachtig marmer en gesneden keramische fragmenten. In 1980 werd het mausoleum ingericht met nieuwe gouden koepels en er werden ook twee nieuwe minaretten toegevoegd. Het resort is rijk aan attracties voor elke smaak. Strandvakantie kan worden gecombineerd met excursies naar historische plaatsen en boeiende sport activiteiten. Reizen naar Monastir zal ook veel onvergetelijke indrukken bij u achterlaten.
  De belangrijkste religieuze attractie van de stad is de Grote Moskee. Het werd meer dan duizend jaar geleden gebouwd. Door de jaren heen is de moskee herhaaldelijk herbouwd. Nu is het een prachtig architectonisch monument met bogen en kolommen. In de moskee is er een grote binnenplaats en een ruime hal voor gebeden, waarin het zelfs op het hoogtepunt van een warme dag niet heet wordt. De toegang tot de moskee is alleen toegankelijk voor aanhangers van het islamitische geloof en iedereen wordt aangeboden om het historische monument vanuit het aangrenzende gebied te bewonderen.
Het Ribam-fort aan de kust is het grootste en oudste in Noord-Afrika. Het werd gebouwd in de 8e eeuw en aanvankelijk een heel klein gebied bezet. Met elke eeuw werd de schaal van de verdedigingsstructuur uitgebreider. Nu is het gebied van het fort meer dan 4.000 vierkante meter. Veel beroemde strijders zijn begraven op haar grondgebied, en verschillende religieuze heiligdommen zijn in het fort. In het fort is een gebedsruimte, die nu is uitgerust met een klein museum over islamitische kunst.
Een zeer interessant cultureel centrum is het Museum van traditionele klederdracht. Het grootste deel van de expositie bestaat uit nationale kleding, die relevant was aan het begin van de 19e - 20e eeuw. Naast kleding zijn er in het museum collecties van luxe sieraden, edelstenen en producten van de fijnste lokaal geproduceerde zijde, die bekend staat om zijn unieke kwaliteiten.
Een van de favoriete vakantieplekken voor inwoners van Monastir is het pittoreske Baladia-park. Naast landschapsdecoraties en oude gebouwen, ziet u in dit park een monument voor president Habib Bourguibe, handige looppaden en recreatiegebieden met banken rondom het monument.
In een van de centrale straten van Monastir kunt u het grootse, moderne gebouw van het Palais des Congrès zien. Sinds de bouw van dit grootschalige gebouw met vele zalen, wordt het gebruikt voor een verscheidenheid aan culturele evenementen. Hier worden tentoonstellingen en ontmoetingen met kunstenaars gehouden, en in het centrum is er een speciaal podium geschikt voor het uitvoeren van theatrale producties. Sommige kamers zijn alleen beschikbaar voor zakelijke evenementen, maar een groot deel van de zalen is toegankelijk voor alle bezoekers.
Dit artikel over Monastir is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Monastir

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Monastir:


Sousse - 17.5 km
Dit is een beroemd mediterraan resort, dat wordt beschouwd als een ideale vakantie plaats voor jongeren. De stad is beroemd om zijn vele discotheken, nachtclubs en bars, die bijna bij elke stap kunnen worden gevonden....
verder
Hammamet - 71.8 km
Hammamet is een van de oudste toeristische centra van Tunesië. Deze stad werd meer dan vijf eeuwen geleden opgericht. Het begon actief reizigers aan te trekken in het begin van de 20e eeuw. De naam van de stad wordt...
verder
Tunis - 127.9 km
De hoofdstad van het land met dezelfde naam is een van de meest populaire badplaatsen in de wereld. De rust is georganiseerd op het hoogste niveau, er zijn: een prachtig uitzicht op zee, ruime schilderachtige stranden,...
verder

Onze diensten
 Monastir foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Monastir, Tunesië. Het plannen van een trip naar Monastir met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.