OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

3 Hotels in Oranjestad

 

Reisgids Oranjestad - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De bouw van deze stad begon in 1796. De eerst gebouwde faciliteit werd het fort "Zoutman" genoemd. Het fort heeft overleefd tot onze dagen, dus men kan het gemakkelijk bezoeken. Er omheen werden woonwijken gebouwd. Oranjestad breidde haar grondgebied gestaag uit, en werd uiteindelijk de grootste stad van Aruba. Tegenwoordig is dit een bekende badplaats die zijn gasten aantrekt door pittoreske stranden en prachtige natuurlijke landschappen.
Kleine kleurrijke huisjes, die deel uitmaken van de meerderheid van de gebouwen in deze stad, hebben hun eigen unieke charme, als mooie aanvulling op de gezellige sfeer. Het "Koningin Wilhelmina Park" is een van de belangrijkste attracties van deze plaats. Het park is vernoemd naar de Nederlandse koningin, die een belangrijke invloed op de ontwikkeling van de stad heeft gehad. In het midden van het park vindt u een monument met de afbeelding van de koningin. De kathedraal van St. Anne, gebouwd in het einde van de 18e eeuw, is een van de meest opmerkelijke gebouwen van Oranjestad. Dit is een prachtig voorbeeld van de neoclassicisme architectuur stijl. Het meest bekende monument van de stad is het standbeeld van Simon Bolivar.
Onder de culturele voorzieningen van de stad zijn er talrijke musea. Het Archeologische Museum toont onschatbare vondsten van het verleden. Hier vindt u een collectie van gebruiksvoorwerpen, huishoudelijke artikelen en andere etnografische artefacten, gevonden op het grondgebied van het eiland. Het Museum van Numismatiek beschikt over niet minder waardevolle collecties van papiergeld en munten, het totale aantal van onderwerpen en items van deze exposities is meer dan 30 duizend.
Naast de bezichtiging van bezienswaardigheden van Oranjestad, kunt u lokale restaurants en café‘s bezoeken, waarvan de meeste zich bevinden in de buurt van hotels. Hier vindt u ook een verscheidenheid aan winkels en paviljoens die elke reiziger zal verrukken - ze hebben producten en souvenirs voor alle smaken.
  Het Arikok National Park in de directe omgeving van de stad is enorm populair bij liefhebbers van natuurwonderen. Het belangrijkste kenmerk van het natuurreservaat zijn unieke grotten, elk met zijn eigen unieke verhaal. Het Guadirikiri-complex was honderden jaren geleden een piratenbasis. Er wordt algemeen aangenomen dat veel schatten verborgen zijn in de fijne kneepjes ervan, zelfs vandaag nog. De mooiste en meest romantische grot van het park is de Huliba, ook bekend onder de niet-officiële naam van de 'Tunnel of Love'.
Niet minder opwindende beloften zijn een reis naar de vlinderboerderij, die erg populair is onder reizigers met kinderen. Deze boerderij lijkt op een prachtige botanische tuin waar ideale omstandigheden voor het leven en de voortplanting van zeldzame vlindersoorten worden gecreëerd. Het exploiteert een klein thematisch museum, maar het belangrijkste vermaak voor bezoekers is wandelen tussen exotische planten. Vlinders zijn absoluut niet bang voor mensen, dus wees tijdens zo'n wandeling voorbereid op het feit dat ze moedig op alle gasten van hun tropische huis landen.
De St. Franciscus van Assisi-kerk is een soort van lokale attractie. Het verrast de gelovigen met zijn miniatuurformaat en ongewone ontwerp: de muren van deze kerk zijn vrolijk geel geschilderd. De kerk heeft een bescheiden interieur, massief houten meubilair en het altaar is versierd met een kleine sculpturale compositie. De kerk biedt een ontspannen sfeer, het is heel anders dan andere religieuze monumenten.
Reizigers die van plan zijn om met kinderen Oranjestad te bezoeken, moeten zeker naar de plaatselijke struisvogelboerderij gaan. Gasten zijn hier altijd welkom. Bezoekers krijgen een interessante rondleiding door de boerderij, waarbij ze enkele foto's kunnen maken met enorme vogels en leren hoe ze voor hen kunnen zorgen. Het belangrijkste vermaak voor toeristen is de mogelijkheid om de struisvogels te voeren. Er zijn veel prachtig uitgeruste rustplaatsen op de boerderij, want het is gelegen in een zeer schilderachtig natuurgebied, omringd door heuvelachtige landschappen. De boerderij heeft een winkel waar alle aanhangers van de juiste voeding struisvogeleieren kunnen kopen.
Dit artikel over Oranjestad is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Oranjestad

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Oranjestad:


Curacao - 118.2 km
Curaçao is een eiland in de Caribische Zee. Het ligt ongeveer 80 kilometer van Venezuela. Het eiland is een deel van de Benedenwindse eilanden die behoren tot Kleine Antillen. Willemstad is de hoofdstad van het eiland....
verder
Willemstad - 129.8 km
Willemstad is de grootste stad van de archipel van Antillen. Deze plaats is rijk aan de culturele en historische bezienswaardigheden. De gasten van het resort zijn meestal verbaasd over de keuze van musea en...
verder
Santo Domingo - 661.7 km
De beroemde reis van Christoffel Columbus werd gekenmerkt door de komst van zijn schip aan de oevers van de Nieuwe Wereld. Het is het land van Santo Domingo, dat de herinneringen en de eeuwenoude bewijzen van de...
verder

Onze diensten
 Oranjestad foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Oranjestad, Aruba. Het plannen van een trip naar Oranjestad met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.