OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

18 Hotels in Willemstad

 

Reisgids Willemstad - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Willemstad is de grootste stad van de archipel van Antillen. Deze plaats is rijk aan de culturele en historische bezienswaardigheden. De gasten van het resort zijn meestal verbaasd over de keuze van musea en expositieruimtes. Om in de zeer brede keuze van de culturele programma's niet te verdwalen, moet u de populairste en meest bezochte musea van de stad weten.
Het Curacao Museum is het grootste museum van Willemstad. Het is gelegen in een prachtig oud gebouw. Hier vindt u de collecties van kunst van beroemde Europese schilders. Een van de zalen is aan meubelen gewijd. Hier kunt u ook een unieke verzameling van kaarten vinden. Na een leuke excursie en het bekijken van de collectie van het museum is het hoog tijd om een wandeling te maken door het park, dat dit museum omringt. Kinderen zullen zeker graag gebruik maken van de vrolijke attracties die hier zijn.
In het Marine museum kunt u en u een ritje met een veerboot maken en naar een verzameling van artefacten kijken, gewijd aan het marine thema. De kerk van het Museum staat bekend als het meest populaire culturele centrum verbonden met het religieuze thema. Het museum toont een collectie van rituele voorwerpen, sieraden en kaarten. Er is ook het mooie Postal Museum, waar u de meest waardevolle collecties van postzegels en andere attributen van de postactiviteiten kunt zien. Verzamelaars van munten zijn erg geïnteresseerd in het Numismatisch Museum, waar indrukwekkende collecties van munten en edelstenen worden getoond.
Naast de belangrijke bezienswaardigheden van Willemstad zijn er een aantal mooie excursies naar de buitenwijken van de stad. Op slechts een uur rijden van de stad zult u het Curaçao Aquarium zien, dat u een grote collectie van de maritieme fauna laat zien. U kunt hier ook met een jacht varen. Ten westen van de stad ligt het Boca San Pedro strand, een van oudsher meest geliefde plek voor rust van alle toeristen.
  Willemstad zelf wordt beschouwd als een uniek architectonisch monument, dit alles dankzij de charmante kleurrijke huizen aan de haven. Tegenwoordig zijn in veel mooie huizen hotels en restaurants te vinden. Veel toeristen bewonderen het unieke architectonische complex liever vanaf het water. Om dit te doen, is het voldoende om elke beschikbare boot in de haven te huren. Vanaf het water kunt u elegante foto's maken van het panorama van de stad.
Natuurliefhebbers krijgen de gelegenheid om de grotten van Hato, gelegen in de buurt van de stad, te bezoeken. Dit is het grootste grottencomplex op het eiland, met een oppervlakte van 4 900 vierkante meter. Tijdens het onderzoek werden veel archeologische artefacten ontdekt in deze grotten. Meer dan 1500 jaar geleden werden de grotten al bewoond door Arawak-stammen. Een bezoek aan de grot kwam relatief recent beschikbaar, in 1991. Tegenwoordig kunnen bezoekers tijdens een rondleiding de mooiste kalksteenformaties bewonderen en ondergrondse meren en watervallen observeren. Het is opmerkelijk dat de grotten van hato bewoond zijn en nu zijn hun belangrijkste meesters leguanen en vleermuizen.
In de omgeving van de stad en op haar grondgebied zijn er veel luxe plantage villa's. Een van de mooiste is de Villa Landhuis Papaya. Dit prachtige herenhuis met een roze façade werd gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. Gedurende de jaren van zijn bestaan ​​is het praktisch niet veranderd. Ongeveer 20 jaar geleden werd het historische gebouw gerestaureerd en werd een revalidatiecentrum, waar voormalige drugsverslaafden worden behandeld, in de muren geopend.
Onder natuurlijke attracties is het de moeite waard om de Sint Sint Christoffel te zien, evenals het nationale park eromheen met dezelfde naam. De hoogte van deze berg is 375 meter. De klim naar de top blijft een van de favoriete bezigheden voor liefhebbers van actieve recreatie. De top van de berg biedt een stijlvol panoramisch uitzicht op het eiland en te voet zijn veel exotische planten en typische bewoners van de dierenwereld te zien. Deze berg is ook een belangrijke archeologische vindplaats. Oude rotstekeningen werden ontdekt op de hellingen. Ervaren reizigers merken op dat het het beste is om het nationale park te bewonderen bij zonsopgang of bij zonsondergang; in deze tijden ziet Mount Sint Christoffel er het meest spectaculair uit.
Dit artikel over Willemstad is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Willemstad

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Willemstad:


Curacao - 14.5 km
Curaçao is een eiland in de Caribische Zee. Het ligt ongeveer 80 kilometer van Venezuela. Het eiland is een deel van de Benedenwindse eilanden die behoren tot Kleine Antillen. Willemstad is de hoofdstad van het eiland....
verder
Oranjestad - 129.8 km
De bouw van deze stad begon in 1796. De eerst gebouwde faciliteit werd het fort "Zoutman" genoemd. Het fort heeft overleefd tot onze dagen, dus men kan het gemakkelijk bezoeken. Er omheen werden woonwijken gebouwd....
verder
Ponce - 702.4 km
Ponce is de tweede grootste stad van het land, het werd opgericht in het midden van de 17e eeuw. Ponce is benoemd tot de "nationale schat", omdat zijn grondgebied rijk is aan historische en culturele monumenten....
verder

Onze diensten
 Willemstad foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Willemstad, Nederlandse Antillen. Het plannen van een trip naar Willemstad met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.