OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

15 Hotels in Nicosia

 

Reisgids Nicosia - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De hoofdstad van Cyprus, Nicosia, is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Nicosia won liefde en voorkeur van toeristen dankzij zijn prachtige stranden, mooie natuurlijke landschappen en de ruime keuze aan attracties.
Het centrale deel van de stad wordt beschouwd als de oude wijk. Hier vind u gebouwen, die vele eeuwen geleden zijn gemaakt, moderne restaurants en winkelcentra, souvenirwinkels en kleine boetiekjes met kleding in de buurt. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan lokale restaurants. Iedere bezoeker, die niet bekend is met hun verscheidenheid, kan gemakkelijk verdwalen in al hun diversiteit. U zult de beste nationale gerechten in "Archontico" vinden, toeristen die liever Chinees eten kunnen gewoon niet nalaten om "Chang's China Restaurant" te bezoeken. Het beste Franse restaurant heet "Bagatelle", en liefhebbers van Mexicaanse gerechten moeten zeker "El Pueblo" bezoeken. In Nicosia zijn er zelfs restaurants van de Libanese keuken, de meest bekende daarvan is "Abu Faysal".
Om uw vakantie in deze stad te diversifiëren, mixt u uw rust op het strand en bezoeken aan restaurants met wandelingen. Bovendien zijn er vele attracties in Nicosia. Op het grondgebied van de stad en zijn omgeving kunt u tal van oude kloosters en kerken zien (het Agios Iraklidios Vrouwen Klooster, het Machaira klooster, de Agios Ioannis kathedraal, de Kerk van de Heiligen Barnabas en Hilarion). In de stad zijn ook tal van musea en culturele centra geopend. Het Pancyprian geografische museum is altijd open voor bezoekers. De tentoonstelling van het museum is gewijd aan de flora en fauna van het eiland. In het centrum van volkskunst genaamd "Chrysaliniotissa" kunt u werken van lokale ambachtslieden zien. Numismatiek fans zullen bij hun bezoek aan het Museum van de Geschiedenis van de Cypriotische munten genieten. En u kunt het panorama van de stad bewonderen tijdens een tour in het Ledra Museum, waar een groot observatorium is. Vertrek niet zonder een bezoek aan het Cyprus Museum van sieraden, omdat u nergens anders zulke prachtige sieraden zult zien.
  Een belangrijk architectonisch monument van de stad is het paleis van de aartsbisschop, hoewel het pas in 1960 werd gebouwd. Het gebouw met drie verdiepingen in neo-Byzantijnse stijl heeft een rijke binnenhuisarchitectuur. De gevel van het paleis is versierd met prachtige beeldhouwwerken en lijstwerk, de muren bevatten waardevolle kunstwerken en antiek meubilair. Het paleis is officieel gesloten voor excursies, maar sommige delen kunnen nog steeds worden bekeken. Op de eerste verdieping van het paleis vindt u een bibliotheek en verschillende musea die collecties archeologische en historische vondsten vertegenwoordigen.
Niet ver van Nicosia ligt een belangrijke archeologische vindplaats waar de ruïnes van de oude stad Tamassos werden ontdekt. Historici weten heel weinig van deze stad: volgens sommige bronnen zijn de eerste nederzettingen hier in het prehistorische tijdperk verschenen. De stad werd gesticht in de buurt van de grote koperafzettingen. De winning van dit metaal heeft de stad in staat gesteld zich honderden jaren succesvol te ontwikkelen en te gedijen. Tegen de 10e eeuw waren de mijnen bijna volledig uitgeput, de stad kwam tot verwoesting en werd al snel volledig verlaten.
State Gallery of Contemporary Cypriot Art, geopend in 1994, zal elke fan van hedendaagse schilderkunst zeker bekoren. Natuurlijk heeft het een permanente tentoonstelling met werken van beroemde Cypriotische kunstenaars uit de 19e eeuw. Daarnaast houdt de galerie regelmatig tentoonstellingen van hedendaagse schilders. Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling kun je niet alleen de prachtige schilderijen bewonderen, maar ook kunstwerken kopen die je leuk vindt.
Een echt openluchtmuseum is het historische dorp Tamassos, waarvan tours ook regelmatig worden georganiseerd voor de gasten van Nicosia. Ondanks het feit dat dit dorp momenteel onbewoond is, blijft het nog steeds niet zonder de aandacht van reizigers. Buurtbewoners verlieten hun huizen in de 19e eeuw, het dorp was tientallen jaren in verlatenheid. Met de ontwikkeling van de toeristenindustrie werd besloten om het dorp te restaureren en nu is elk gebouw een soort mini-museum. De sfeer van de typische huizen van de inheemse bevolking van de 18e - 19e eeuw is precies nagemaakt in veel gebouwen. Natuurlijk zijn de belangrijkste exposities van het openluchtmuseum de unieke stenen huizen.
Dit artikel over Nicosia is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Nicosia

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Nicosia:


Larnaca - 36.7 km
Larnaca is een stad van Ciprus, die de derde plaats in de lijst van de grootste skigebieden van de regio inneemt. Dit is ook een grote haven met snel ontwikkelende industrie en handel. Tevens is deze stad bekend als een...
verder
Ayia Napa - 60.8 km
Deze beroemde badplaats heeft veel populariteit onder veel toeristen gewonnen vanwege zijn prachtige landschappen, onvergetelijke stranden, ruime keuze aan vermaak en een service van hoge kwaliteit. Toeristen...
verder
Famagusta - 61.5 km
Famagusta is een belangrijke havenstad en bekend als een internationaal centrum van handel en toerisme. Het is ook een stad met een rijke geschiedenis. Eerste kolonisten hebben hier al in de prehistorie huizen gebouwd....
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Nicosia
 Nicosia foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Nicosia, Cyprus. Het plannen van een trip naar Nicosia met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.