OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Limassol

 

Reisgids Limassol - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Limassol is een stad, die is gelegen aan de zuidkust van Cyprus. Dit is een van de grootste steden, de tweede na Nicosia. De ligging van de stad en zijn culturele erfgoed trekken van oudsher vele bezoekers uit de hele wereld. In Limassol wonen ook enkele duizenden Russische mensen. De geschiedenis van de stad vertelt dat de eerste nederzettingen op het grondgebied van het moderne Limassol nog vóór Christus verschenen. Op dat moment was de stad gelegen tussen de twee oude steden - Amathus en Curium. Limassol is gebouwd op de ruïnes van de oude stad Lemesos.
Limassol werd bekend tijdens de kruistochten, toen de Engelse koning Richard Leeuwenhart trouwde in de beroemde citadel met zijn bruid Berengaria van Navarra. In deze periode was Limassol veroverd door de Britten, werd een fort gebouwd op de kust van de stad en begon deze regio met de ontwikkeling wijnbouw. Sinds die tijd is Limassol gekozen als locatie van de wijnfeesten, gewijd aan Dionysius - de god van de wijn. De viering duurt enkele dagen en is van oudsher rijk aan optredens, liedjes, dansen, toneelstukken en, natuurlijk, het drinken van wijn. Alle bezoekers van het festival wordt aangeboden om deze geweldige drank te proberen die door de beste fabrikanten en wijnmakers van het eiland wordt verkregen.
Limassol is niet alleen beroemd door zijn schone zandstranden die zijn uitgerust met alles voor de ontspanning. De bezienswaardigheden van deze stad zijn historische en architectonische waardevolle objecten, zoals het Kasteel van Kolossi dat ooit de residentie van de overheid is geweest en nu is een populaire toeristische locatie, of het Archeologische Museum, dat een grote collectie voorwerpen toont, die zijn gevonden in voorsteden van Limassol.
  De gasten van Limassol krijgen de kans om de ruïnes van de oude stad Kourion te bewonderen, die bloeide in de 12e eeuw voor Christus. Meer dan 2,5 duizend jaar geleden raakte deze grote stad in verval. Nu reconstrueren onderzoekers de resterende fragmenten van de talrijke gebouwen. Een paar jaar geleden werd hier een groot archeologisch park gebouwd, waar dagelijks excursies voor toeristen worden gehouden.
De beste manier om kennis te maken met de cultuur en tradities van de lokale bevolking is om het dorp Omodos te bezoeken. Deze nederzetting is een van de oudste ter wereld. Het bestaat sinds het Byzantijnse rijk. Al meer dan duizend jaar staat dit dorp bekend om het produceren van een heerlijke wijn die de lokale bevolking maakt volgens geheime recepten. Gasten van dit dorp kunnen een wandeling maken door de pittoreske oude straatjes en de prachtige huizen bewonderen, wijn kopen in de plaatselijke winkels en een bezoek brengen aan het museum met een rijke verzameling Byzantijnse iconen.
Een zeer interessante bezienswaardigheid is het Kolossi-kasteel. Het werd gebouwd tijdens het bewind van Koning Hugo I. Aan het einde van de 13e eeuw werd dit kasteel bezet door de Ridders van de Orde van Sint-Jan. In de 14e eeuw werd het lang bewaard door de Tempeliers. Dit kasteel uit de vroege Middeleeuwen ziet er net zo onaantastbaar uit als honderden jaren geleden. De hoogte van zijn toren bereikt 22 meter en de dikte van de muren op sommige plaatsen van constructie is 2,5 meter.
De kathedraal van Agia Napa neemt een speciale plaats in tussen de religieuze attracties van Limassol. Het werd in 1903 gebouwd op de plaats van een verwoeste oude kerk. De kathedraal is een verbazingwekkende combinatie van Byzantijnse en klassieke Griekse bouwstijlen. Vele unieke religieuze artefacten zijn verborgen binnen de muren van de kathedraal, waaronder het beeld van de Moeder Gods. Ongelooflijke legendes gaan over de wonderbaarlijke kracht van dit beeld.
Liefhebbers van alle katten moeten zeker de kerk van St. Nikolas bezoeken, gelegen in de directe omgeving van de stad. In de 4e eeuw waren er veel giftige slangen op het eiland. Om ze uit te roeien werden ongeveer duizend katten naar het eiland gebracht. Ze hebben hun taak met succes doorstaan ​​en zijn tot op de dag van vandaag een van de meest gerespecteerde dieren voor de lokale bevolking. Nu zijn er in het oude klooster enkele tientallen katten die door nonnen worden verzorgd.
Dit artikel over Limassol is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Limassol

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Limassol:


Paphos - 57.1 km
Binnen slechts enkele jaren veranderde Paphos van een rustig dorp in een grote luxe resort, dat rijk is aan toeristische attracties en beroemd om zijn prachtige natuur. Het resort is het hele jaar open voor bezoekers....
verder
Larnaca - 60.7 km
Larnaca is een stad van Ciprus, die de derde plaats in de lijst van de grootste skigebieden van de regio inneemt. Dit is ook een grote haven met snel ontwikkelende industrie en handel. Tevens is deze stad bekend als een...
verder
Nicosia - 62.6 km
De hoofdstad van Cyprus, Nicosia, is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Nicosia won liefde en voorkeur van toeristen dankzij zijn prachtige stranden, mooie natuurlijke landschappen en de ruime keuze...
verder

Onze diensten
 Limassol foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Limassol, Cyprus. Het plannen van een trip naar Limassol met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.