OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

287 Hotels in Marrakech

 

Reisgids Marrakech - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Marrakech is een stad, die is gelegen in het hart van Marokko. Dit is een van de belangrijkste culturele centra. Het werd opgericht in 1062 door Yusuf ibn Tasdif, die de vertegenwoordiger van de Almoradiven dynastie was. Vrij snel werd Marrakech een belangrijk religieus, commercieel en cultureel centrum van Andalusië, Maghreb en zelfs een deel van sub-Sahara Afrika. Alle vier van de dynastieën, die Marrakesh tijdens verschillende perioden hebben geregeerd, hebben hun sporen achtergelaten op het uiterlijk van de stad.
Deze stad is erg populair onder toeristen, maar de bewoners van Marokko zullen ook geen kans missen, om deze charmante plek te bezoeken. De locatie heeft een geweldige sfeer. Een van de belangrijkste attracties van de stad moeten we zeker vermelden, het is het centrum van Marrakech - Medina, waar het mausoleum van de stichter van de stad ligt, het paleis van Bahia en het kasteel Gouden Appels. Vergeet ook niet om het centrale plein van de stad, Jamaa el Fna te bezoeken, het biedt u veel entertainment, met onafgebroken dansen, muziek, dagelijkse concerten, acrobatische-, illusionaire-, comedy- en literaire voorstellingen.
In Marrakech kunt u altijd veel lekker eten vinden, omdat de stad diverse café's, restaurants, kraampjes met een overvloed aan eten, bistro's en bars heeft, die bezoekers een ruime keuze aan traditionele en exotische gerechten bieden, tegen een kleine vergoeding.
  Het mooiste religieuze monument in de stad is de Koutoubia-moskee. De minaret is 77 meter hoog. Deze minaret is het hoogste gebouw in de stad. Voor toeristen dient het als een soort oriëntatiepunt. Reizigers kunnen vrij door de historische wijk van Marrakech wandelen, zonder bang te zijn verdwaald te raken. Ze zullen de minaret vanaf elke straat in de oude wijk zien.
In de omgeving is nog een majestueus architectonisch monument - het El Badi-paleis. Het werd gebouwd door de orde van Sultan Ahmad al-Mansur, die een belangrijke overwinning behaalde op de Portugese troepen. Zoals vele jaren geleden, verschilt het paleis nu in zijn zeer mooie externe en interne decoratie. Op haar grondgebied is er een pittoreske binnenplaats, begraven in een overvloed aan sierplanten en bloemen. In de tuin rondom het paleis groeien mooie sinaasappelbomen. Nationale feestdagen en verschillende festivals worden hier vaak gehouden.
Een van de belangrijkste monumenten uit het nationale gezichtspunt van Marrakech is het Mausoleum van de Saadis. Daarin zijn de graven van de beroemde heersers van de dynastie. Ze werden hier begraven samen met hun naaste mensen. Voor reizigers is het mausoleum opmerkelijk vanwege de prachtige decoratie. De muren en plafonds zijn versierd met vakkundig houtsnijwerk en de grafstenen zijn gemaakt van prachtig zeldzaam marmer.
Liefhebbers van openluchtrecreatie zullen zeker van de Park Manor houden. Eens was er een prachtige tuin op zijn plaats. Het was beschikbaar voor rust alleen voor hooggeplaatste personen. Nu is het park open voor gratis toegang. Je kunt de oude olijfbomen bewonderen, slanke palmbomen, oranje bomen en andere planten verspreiden, die voor veel andere landen een echte exoot zijn.
De meest interessante culturele instelling van Marrakech bevindt zich binnen de muren van het Dar Menebhi-paleis. Een paar jaar geleden werd daarin het Stedelijk Museum geopend. Nu presenteert het bezoekers een interessante verzameling antiquiteiten. Het museum bewaart een verzameling oude boeken, archeologische voorwerpen en kunstwerken. Tijdens de restauratie slaagde het paleis erin om veel oude elementen van decoratie te behouden, die op zichzelf als waardevolle museumstukken kunnen worden beschouwd. Dit pittoreske paleis wordt ook omgeven door een weelderige tuin. Na de excursie zal het aangenaam zijn om er langs te wandelen.
Dit artikel over Marrakech is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Marrakech

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Marrakech:


Agadir - 204 km
Agadir is een bekende badplaats gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan. De naam kan worden vertaald als "de wit gekleurde stad". Deze naam werd aan de stad gegeven vanwege de vele grote witte...
verder
Casablanca - 220.9 km
Tegenwoordig is Casablanca een modern zakencentrum, waarvan de straten met wolkenkrabbers zijn versierd. Overal ervaar je de impact van nieuwe technologieën, maar de stad heeft voorzichtig zijn historisch erfgoed...
verder
Rabat - 287.3 km
De hoofdstad van Marokko, Rabat, is in het verleden een belangrijk strategisch punt geweest, en tegenwoordig is het een populaire badplaats. Bezoekers worden traditioneel verwonderd door weelderig groen en tal van...
verder

Onze diensten
 Marrakech foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Marrakech, Marokko. Het plannen van een trip naar Marrakech met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.