OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Casablanca

 

Reisgids Casablanca - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Tegenwoordig is Casablanca een modern zakencentrum, waarvan de straten met wolkenkrabbers zijn versierd. Overal ervaar je de impact van nieuwe technologieën, maar de stad heeft voorzichtig zijn historisch erfgoed bewaart.
Het oude deel van de stad heet Medina en hier kunt u op typische oosterse straten wandelen en naar alle belangrijkste bezienswaardigheden van deze plaats kijken. Het meest bijzondere gebouw van deze regio is "Mahakma du Pacha". Tegenwoordig wordt dit gebouw gebruikt om de prefectuur van een van de regio's van de stad te houden. Toeristen mogen het interieur van het gebouw bekijken, tijdens het maken van een excursie door de zalen, die erg indrukwekkend zijn door de rijke manier waarop de interieurs gedecoreerd zijn. De binnentuin heeft een plek voor een klein park. Een meer bekend gebouw van Casablanca is Notre Dame de Lurd.
Dit is een massief gebouw versierd met kleurrijke glas-in-loodramen die lichtheid en elegantie toevoegen aan de kerk. Echter, dit is niet het belangrijkste religieuze monument van de stad zoals de Moskee van Hassan II, die nog steeds de leiding heeft. De moskee ligt aan de kust, waardoor deze plek nog imposanter is. Tegenwoordig wordt dit gebouw gebruikt om de tentoonstelling van het Nationaal Museum te houden. Er is ook een grote bibliotheek gevestigd. Het museum biedt een rijke tentoonstelling van fresco's, mozaïeken, Arabische geweven ornamenten, houten voorwerpen en sculpturen. De gebedszaal is de grootste. Het is versierd met 78 zuilen, die van roze graniet zijn gemaakt. De vloer in deze zaal is van onyx gemaakt en de muren zijn met handgemaakte vergulden geschriften zijn versierd.
Het Centrum van toeristische attracties is altijd de "Doha Cornich". Een wandeling langs de kust kan u naar een van de lokale restaurants of bars voeren. Liefhebbers van het nachtleven zullen van tal van nachtclubs en disco's genieten die tot het ochtendgloren werken in Casablanca. De meeste markten liggen in het Habbus kwartaal. Hier kunt u antiek- en souvenirwinkels, zoetwaren en banketbakkers paviljoens, evenals vele kledingwinkels vinden.
  Een origineel historisch symbool van de stad is de klokkentoren, die werd gebouwd in 1911. Deze toren ligt op de grens van de historische en moderne wijk Casablanca. Het is gebouwd in een zeer eigenaardige historische stijl. Terwijl u de constructie bewondert, is het de moeite waard om een ​​wandeling te maken langs de nabijgelegen handwerkwinkels. Deze plaatsen zijn een ideale plek om souvenirs te kiezen.
De kerk van het heilig hart van Jezus is een symbolisch monument voor de stad. Deze katholieke kerk werd gebouwd in 1930. In 1956, toen de onafhankelijkheid van Marokko werd uitgeroepen, was de kerk gesloten. Het historische gebouw is echter niet vernietigd. Nu wordt het gebruikt voor tentoonstellingen en verschillende culturele evenementen. In de kerk zijn veel interessante decoratie-elementen bewaard gebleven. Fans van ongewone bezienswaardigheden zullen geïnteresseerd zijn in een bezoek aan de El-Hank-vuurtoren. Het werd gebouwd in 1914 en ligt op een rotsachtig voorgebergte. De hoogte van deze majestueuze vuurtoren is 50 meter. Nu kan iedereen voor een klein bedrag een rondleiding door de vuurtoren maken, die wordt uitgevoerd door de opzichter zelf. Binnen in de vuurtoren is er een oude wenteltrap en nog veel meer mooie elementen van marmeren afwerking. Op de top van de toren is een prachtig observatiedek, van waaruit je heel duidelijk kunt zien, alsof je in je handpalmen, veel iconische bezienswaardigheden van Casablanca tegenkomt. Het is opmerkelijk dat na meer dan honderd jaar de vuurtoren nog steeds wordt gebruikt voor het beoogde doel.
Een interessante plek voor avondwandelingen is het plein van Mohammed V. Het ligt in het hart van de economische regio Casablanca. Rond dit plein liggen prachtige moderne gebouwen, waarin verschillende openbare en commerciële organisaties zijn gevestigd. In de directe omgeving van het plein is een elegante tuin, volledig uitgerust voor een comfortabel verblijf, en ook een dijk. Veel ervaren toeristen komen 's avonds naar het plein om de muzikale fontein met het begin van de duisternis te bewonderen.
Om kennis te maken met de nationale geschiedenis en cultuur van Casablanca, zal het Marokkaans Joods Museum helpen. De expositie bevat veel interessante religieuze accessoires, evenals voorwerpen uit het dagelijks leven, traditionele kostuums, ornamenten en kunstwerken. Hier kunt u oude foto's zien, evenals ambachten van lokale ambachtslieden.
Dit artikel over Casablanca is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Casablanca

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Casablanca:


Rabat - 86.6 km
De hoofdstad van Marokko, Rabat, is in het verleden een belangrijk strategisch punt geweest, en tegenwoordig is het een populaire badplaats. Bezoekers worden traditioneel verwonderd door weelderig groen en tal van...
verder
Marrakech - 220.9 km
Marrakech is een stad, die is gelegen in het hart van Marokko. Dit is een van de belangrijkste culturele centra. Het werd opgericht in 1062 door Yusuf ibn Tasdif, die de vertegenwoordiger van de Almoradiven dynastie...
verder
Fez - 246.6 km
Eerste vermeldingen van Fez behoren tot de 8e eeuw. Dit is een van de oudste en grootste keizerlijke steden. Tegenwoordig doet een hoge ringmuur, die op wonderbaarlijke wijze heeft overleefd tot onze dagen, nog doet...
verder

Onze diensten
 Casablanca foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Casablanca, Marokko. Het plannen van een trip naar Casablanca met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.