OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Agadir

 

Reisgids Agadir - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Agadir is een bekende badplaats gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan. De naam kan worden vertaald als "de wit gekleurde stad". Deze naam werd aan de stad gegeven vanwege de vele grote witte zandstranden. Agadir is een perfecte plek voor toeristen die op zoek zijn actieve rust. Hier vindt u golf terreinen en tennisbanen, en de stranden zijn zeer gunstig om te surfen.
Waarschijnlijk is Agadir, van alle Marokkaanse steden het meest 'Europees' . Hier dragen vrouwen geen hoofddoeken en veel lokale inwoners hebben de voorkeur voor een Europese gestijlde kledij. De stad zal u verbazen door de mooie, schone straten, brede stegen en mooie parken. De stad heeft veel ruimte om te wandelen en u kunt gezellige cafés en restaurants vinden en er zijn overal vele winkels. De meest populaire vorm van vermaak voor toeristen zijn onder andere jacht cruises, vissen, en paard of kameel rijden. Echt ieder hotel heeft speciale winkels, waar u kunt sportartikelen voor onder water jagen, duiken of vissen kunt huren. 
 Ondanks het feit dat Agadir vooral bekend is als een recreatieve toeristische bestemming, heeft het ook enkele historische gebouwen die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Een van de oudste gebouwen is het Essaouira fort gelegen aan de kust. In deze regio van de stad is er altijd veel wind en de golven zijn hoog, dus het strand in de buurt van het fort is een, van oudsher, populaire plek voor surfers. Gasten, die van natuur houden, moet Immuzer regio bezoeken, hier kunnen ze een fantastische waterval vinden en een wandeling maken door een lokale natuur reservaat. De Tassila regio is beroemd om zijn dans festivals en spectaculaire carnaval, deze vinden hier bijna elke maand plaats. Wilt u meer historische plaatsen bezoeken en oude gebouwen te zien, dan moet u een bezoek aan Tiznit en Tafraoute overwegen.
  Een van de drukste toeristische plekken in Agadir is de boulevard van Mohammed Fifth. Deze straat is ideaal voor wandelingen; het is omgeven door ongelooflijk mooie gebouwen in de nationale stijl. Aan de boulevard liggen veel interessante winkels, met wat vers fruit dat hier op de open planken wordt verkocht. Tijdens een wandeling langs de boulevard kunt u interessante souvenirs kopen, naar populaire schoenenwinkels kijken en prachtige nationale kleding kopen.
Een andere aantrekkelijke plek om te wandelen is de vissershaven van Agadir. Dit is een echt openluchtmuseum waar een verscheidenheid aan zeeschepen kan worden waargenomen. Elke ochtend gaan sommige vissers met boten naar de zee, waarop hun verre voorouders voeren. Naast zulke 'rariteiten' zie je enkele ongelooflijke en mooie moderne jachten. In het havengebied is het constant druk, 's middags kun je altijd verse vis kopen.
Reizigers die van plan zijn om met hun kinderen naar Agadir te gaan, moeten zeker de dierentuin 'Valley of Birds' bezoeken. Het bevat de meest exotische vogelsoorten, waaronder sierlijke roze flamingo's, waarvoor hier een prachtige kunstmatige vijver was uitgerust. Naast vogels in deze grote en mooie dierentuin, zie je typische vertegenwoordigers van de lokale fauna, inclusief berggeiten en lama's, die niet volledig bang zijn voor mensen. Deze dierentuin is goed uitgerust voor recreatie, het heeft vele speeltuinen en attracties voor peuters.
Er is ook een eigenaardige oude stad in Agadir - een zeer pittoreske nationale wijk. De constructie is zeer recent voltooid, in 1992, en alle huizen zijn gebouwd in overeenstemming met oude tradities en met originele materialen. Dit gebied is ook een openluchtmuseum. In elk van de prachtige oude gebouwen zijn er interessante souvenirwinkels, evenals ambachtelijke ateliers, waar u het werk van lokale ambachtslieden kunt observeren en unieke souvenirs kunt kopen. Verder zijn er verschillende uitstekende nationale restaurants in de oude binnenstad, terwijl veel toeristen worden aangetrokken door de bakkerijen. In Agadir worden uitstekende omstandigheden voor excursies en actief amusement gecreëerd.
Dit artikel over Agadir is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Agadir

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Agadir:


Marrakech - 204 km
Marrakech is een stad, die is gelegen in het hart van Marokko. Dit is een van de belangrijkste culturele centra. Het werd opgericht in 1062 door Yusuf ibn Tasdif, die de vertegenwoordiger van de Almoradiven dynastie...
verder
Casablanca - 399.8 km
Tegenwoordig is Casablanca een modern zakencentrum, waarvan de straten met wolkenkrabbers zijn versierd. Overal ervaar je de impact van nieuwe technologieën, maar de stad heeft voorzichtig zijn historisch erfgoed...
verder
Lanzarote - 419.9 km
Lanzarote is het eiland dat behoort tot de Canarische Eilanden. Het is gelegen in het oosten van de archipel en ten het noorden van Fuerteventura.

Lanzarote is ook bekend als "het eiland van de vuurspuwende...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Agadir
 Agadir foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Agadir, Marokko. Het plannen van een trip naar Agadir met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.