OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

32 Hotels in Kuwait

 

Reisgids Kuwait - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Koeweit (Koeweit El) is de hoofdstad van Koeweit en ligt aan de zuidelijke oever van de Baai van Koeweit (een deel van de Perzische Golf). Dit is de grootste haven van het land. De bevolking van de stad telde 32.4 duizenden mensen in 2005. Dit is de enige grote megalopolis in het land.
Voor een lange tijd leefde men in Koeweit vooral door de visserij, parel visserij en goed ontwikkelde handelsbetrekkingen met India en Oost-Afrika. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog begon de olieproductie in Koeweit, en als gevolg daarvan is het uitgegroeid tot een grote metropool. Tegenwoordig zijn in Koeweit goed ontwikkelde gebieden zoals voedsel-, cement-, en petrochemische industrie, machinebouw, consumenten elektronica industrie, scheepsreparatie en scheepsbouw. De stad is ook beroemd door de enige in het land bestaande- en de grootste waterontziltings fabriek in de wereld en het parel vissen. Koeweit is ook een belangrijk transport- en handel kruis punt.
De architectuur van Koeweit heeft zwaar geleden tijdens de oorlog met Irak. Daarom is het centrum van de stad vol van moderne gebouwen en alleen in de buitenwijken van Koeweit kunt u oude één verdiepings lemen adobe huizen zien. Het centrum van de stad is de locatie van de officiële residentie van de emir, diverse gouvernementele plaatsen die grenzen met luxueuze herenhuizen die behoren tot de rijke klasse van het land. Als u langs de "Fahd Al Salem" Straat gaat, ziet u tal van winkelcentra, banken en comfortabele hotels. Alle gebouwen zijn hier zeer hoog en zijn niet erg verschillend van architectuur in vergelijking tot de Europese landen.
De belangrijkste bezienswaardigheden van Koeweit zijn de belangrijkste moskee, het Sief Palace, het "Tareq Rajab" Museum, en torens van Kuwait Wolkenkrabbers. U kunt ook het Nationaal Museum bezoeken, waar u archeologische vondsten en een grote etnografische expositie vindt. Het Museum van Islamitische Kunst zal zijn niet minder interessant zijn. Het Failaka eiland, dat niet ver van de stad ligt, is de locatie van een andere bezienswaardigeheid - de ruïnes van de Griekse tempel uit de IVe eeuw.
  Koeweit is beroemd om zijn luxe wolkenkrabbers. Een van de mooiste is Al-Hamra. Deze wolkenkrabber met 77 verdiepingen is een van de hoogste ter wereld. Binnen de muren is er veel entertainment voor toeristen. Hier is een populair winkelcentrum, verschillende bioscopen en een sportclub, en op het dak van de wolkenkrabber bevindt zich een van de meest luxueuze en dure restaurants in de hoofdstad.
Fans van ongewone excursies zullen worden uitgenodigd om het oude schip Al Hashemi II te bezoeken, dat aan de waterkant te zien is. Dit schip is een recordhouder van het Guinness Book of Records. Het is het grootste schip ter wereld, volledig gebouwd van hout. De lengte van het schip is 100 meter en het weegt ongeveer 2.500 ton. Voor toeristen zijn er interessante excursies, en aan boord van het schip is er een chique restaurant waar alleen de rijkste burgers en gasten van Koeweit zich kunnen veroorloven om te dineren.
Een van de belangrijkste symbolen van Koeweit is de Muzikale Fontein, die een van de grootste is in de wereld. In feite is het een enorm complex bestaande uit 220 fonteinen en drie enorme zwembaden. Rond de fonteinen is er een ongelooflijk mooi recreatiegebied met banken en speelplaatsen voor kinderen. Het is het meest interessant om te ontspannen op deze plek in de avond wanneer de fonteinen zijn ingericht met luxueuze verlichting.
Het meest interessante architectonische monument is het Emir Old Seif Palace. Het is een echt oosters paleis, gebouwd in overeenstemming met alle nationale tradities. Het belangrijkste kenmerk van het gebouw is een sierlijk torentje met een mooie klok. Zeer mooie keramische tegels en natuurlijk goud werden gebruikt bij de decoratie.
In een ander opmerkelijk gebouw, dat ook als een model van nationale architectuur kan worden beschouwd, is er het Tareq Rajab-museum. Binnen de muren is een rijke verzameling kunstwerken en objecten van kalligrafie. De oprichter van dit museum is een echtpaar uit Koeweit dat zijn hele leven wijdde aan wetenschappelijk werk. Onlangs is de collectie van het museum aangevuld met unieke producten gemaakt van keramiek, evenals oude wapens en sieraden. Het echtpaar heeft deze unieke verzameling hun hele leven lang verzameld. De museumstukken worden uit verschillende Arabische landen gebracht. De collectie van het museum wordt voortdurend bijgevuld, dus het zal interessant zijn om te bezoeken, zelfs voor degenen die dit prachtige herenhuis al hebben bezocht.
Dit artikel over Kuwait is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kuwait

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kuwait:


Al Khobar - 406.9 km
De stad Khobar (ook geschreven als Al Khobar of Al Khubar, Al-Khobar, Al-Khoebar) is opgenomen in de agglomeratie met Dammam en Dhahran. De stad groeide uit, van een klein dorp van vissers tot grote stad, door de...
verder
Manama - 432.4 km
In het Arabisch betekent Bahrein "twee zeeën". Dit eiland land heeft deze naam gekregen omdat het is omgeven door zoute wateren van de Perzische Golf, en onder de grond zijn de meest krachtige bronnen van zoet water....
verder
Riyadh - 540.4 km
Het is een moderne stad, die niet zo lang geleden aan het aanvaarden van toeristen begon, maar het kreeg al snel hun vertrouwen en respect. De naam van de stad kan letterlijk worden vertaald als "tuin", en u zult...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Koeweit
 Kuwait foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kuwait, Koeweit. Het plannen van een trip naar Kuwait met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.