OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

93 Hotels in Jakarta

 

Reisgids Jakarta - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Jakarta is beroemd vanwege een grote keuze aan prachtige plekken, entertainment en culturele voorzieningen. Veel reizigers bezoeken Jakarta alleen op doorreis, maar deze mooie stad verdient veel meer aandacht.
Vanuit historisch oogpunt wordt toeristen geadviseerd om het gebied Batavia, dat is opgericht door het Nederlandse volk in de 19e eeuw, te bezoeken. Vele interessante huizen zijn daar achtergebleven uit die koloniale tijd. Sommige oude herenhuizen worden nu gebruikt als musea en galeries, dus zult u zeker van uw bezoek aan deze plaats genieten. Het Museum van de Geschiedenis is een prachtige plek om veel nieuwe informatie over de ontwikkeling van Jakarta te leren. De zalen van het museum vertonen verschillende collecties gewijd aan nationale kostuums, armor, wapens, huishoudelijke artikelen en zelfs een verzameling van kanonnen. Er is een groot systeem van ondergrondse kanalen op het grondgebied van het museum. In vroegere jaren werden ze gebruikt als gevangenen cellen.
De reizigers, die geïnteresseerd zijn in oude bouwwerken, kunnen een excursie naar het Candra Naya herenhuis maken. Het ligt niet ver van het centrum van de stad, vlakbij een van de moderne hotels. Het huis is in goede staat en heeft nog alle meubels, dingen en een onveranderde omgeving van de afgelopen eeuwen. Het Masjid Istiqlal is een van de mooiste gebouwen van Jakarta. Dit is een van de grootste moskeeën van Zuid-Oost-Azië. Het gebouw is gemaakt van marmer en dit maakt het nog extra glorieus om naar te kijken. Zelfs in de heetste dagen is de lucht in de moskee koel.
U kunt ook het Taman Prasasti Museum, dat een tentoonstelling aan grafstenen heeft, bezoeken. Dit is een relatief groot complex in de open lucht, dat is geopend op de plaats van de voormalige Nederlandse begraafplaats. In de 18e eeuw werden vele adellijke en rijke mensen hier begraven, veel grafstenen waren ware kunstwerken, door bekende beeldhouwers gemaakt. De haven van Jakarta is ook een geweldige bestemming waar u een groot aantal prachtige schepen kunt bekijken, waarvan de meest bewonderenswaardige de Sunda Kelapa is.
  Een van de meest bezochte attracties van de stad is Taman Mini Park. Het is een enorm openluchtmuseum met een oppervlakte van meer dan 100 hectare. Het grondgebied van dit enorme park is verdeeld in 14 thematische zones, die elk zijn gewijd aan de cultuur van een bepaalde regio van Indonesië. In het park worden replica's van huizen van de lokale bevolking gebouwd. In elk van deze gebouwen wordt een interessante verzameling exposities gepresenteerd. Hier kunt u items van het dagelijks leven van inheemse mensen, handwerk en fantastische kunstwerken zien.
Onder religieuze sites is het vermeldenswaard de prachtige Istiklal-moskee. Het is de grootste moskee in Zuidoost-Azië. Deze prachtige moskee bevindt zich op het Vrijheidsplein. Voor de lokale bevolking is het een symbool van de onafhankelijkheid van hun land. De prachtige moskee is niet alleen interessant als religieus monument, maar ook als een plaats voor het houden van verschillende culturele evenementen. Veel toeristen worden aangeraden om de moskee 's avonds te inspecteren, wanneer de gevel is versierd met spectaculaire verlichting.
In Jakarta is er het wereldberoemde tempelcomplex Borobudur, dat wordt beschouwd als een van de grootste monumenten van de oudheid. Momenteel is het de grootste van de resterende Boeddhistische monumenten. Het tempelcomplex werd gebouwd in de 8e eeuw. Zoals vele jaren geleden, trekt de majestueuze tempel momenteel niet alleen nieuwsgierige toeristen, maar ook pelgrims aan.
In de omgeving van Jakarta is er nog een majestueus tempelcomplex - Prambanan. Het centrale deel van dit boeddhistische complex is de Shiva-tempel. De hoogte is 47 meter. Deze historische gebouwen zijn versierd met prachtige bas-reliëfs en binnen de muren van de tempel zijn er veel interessante Boeddhistische heiligdommen.
Jakarta heeft veel interessante culturele centra en musea. Een van de meest ongewone musea wordt beschouwd als Purna Bhakti Pertiwi Museum. Hierin zie je een verscheidenheid aan ongelooflijke souvenirs, die ooit werden gepresenteerd aan de president van Indonesië door de heersers van andere staten en zakenmensen. In dit museum zijn vele unieke kunstwerken en kostbare dingen verzameld die in één exemplaar bestaan. Absoluut iedereen kan deze luxe dingen vandaag bewonderen.
Dit artikel over Jakarta is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Jakarta

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Jakarta:


Bandung - 118.9 km
Bandung is een van de grootste economische en culturele centra in Indonesië en trekt toeristen met een unieke combinatie van Oosterse en Europese tradities. De stad werd gesticht in 1810 en lijkt meer op een groot...
verder
Semarang - 406 km
Semarang ligt aan de noordelijke kust van Indonesië, in het hart van de provincie Midden-Java. Deze stad combineert op harmonieuze wijze oude koloniale gebouwen, die zijn gebouwd tijdens de middeleeuwen, met het...
verder
Surabaya - 664.7 km
Soerabaja is de tweede grootste stad van het land en een beroemde handelshaven. Deze plaats is een recreatiegebied van wereld niveau. In 1950 werd het een deel van Indonesië, voorafgaand aan dit feit werd het bezet...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Jakarta
 Jakarta foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Jakarta, Indonesie. Het plannen van een trip naar Jakarta met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.