OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

131 Hotels in Kuala Lumpur

 

Reisgids Kuala Lumpur - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Kuala Lumpur is een stad in Maleisië, die is gelegen op het zuid-oosten van het Maleisisch schiereiland in een prachtig dal omgeven door bergen. Kuala Lumpur is een ultramoderne megalopolis, een groot Aziatisch industrieel en cultureel centrum. Het heeft zijn moderne uitstraling gekregen binnen een periode van slechts 10 jaar. De stad combineert op georganiseerde wijze de technologieën van westerse landen en het mysterieuze oosten.
Kuala Lumpur beschikt over een tropische klimaat. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur van de lucht is hier 27 C met een relatieve vochtigheid van 96%. Het regent hier vaak.
Als iemand denkt dat de stad meer op een woestijn lijkt, vergist hij of zij zich. Kuala Lumpur duikt gewoon in het groen. Ongeveer twintig jaar geleden hebben de beste landschapsarchitecten projecten van verschillende groene parken gemaakt, die zijn aangelegd op de oevers van het schilderachtige meer. Tegenwoordig zijn de Tuin van Orchideeën, de Tuin van Vlinders, de Tuin van Vogels en de Tuin van Herten de meest populaire bestemmingen voor rust in de stad. In de Tuin van Herten kunt u een echt zeldzaam dier zien - een muis hert. Het is ongeveer zo groot als een kat en leeft uitsluitend in dit deel van Zuid-Oost Azië.
Een andere attractie van Kuala Lumpur is "Petronas Twin Towers" - het hoogste gebouw in de wereld geweest tot 2003, dat beroemd is door zijn omvang en de complexiteit van het project. De uitstraling van het gebouw heeft verschillende islamitische trekjes. Het complex bestaat uit twee torens die zijn verbonden door een brug, dat is een geweldige uitkijk over de stad. U kunt ook de Menara toren (421 meter hoog) bezoeken, "Chinatown" - beroemde winkelstraten, de nationale moskee Masjid Negara, historische architectonische gebouwen - de Stad van de Raad, de afdeling van Voorlichting, het Hoofdpostkantoor, het paleis van Sultan Abdul Samad (tegenwoordig de Opperste Sovjet), het Merdeka-plein en nog veel meer.
  De meest interessante sites zijn de grotten van Batu - eeuwenoude kalksteengrotten, waarin honderden jaren geleden tempels waren. Naast deze grotten is een van de grootste Boeddhabeelden ter wereld. Op deze plaatsen wordt elk jaar het Festival van Thaipusam gehouden, dat een groot aantal pelgrims trekt. De grotten zelf zijn een buitengewone natuurlijke attractie. Ze werden meer dan 400 miljoen jaar geleden gevormd.
Een van de mooiste architectonische monumenten van de stad is het koninklijk paleis. Het werd in 1928 gebouwd door een van de rijke Chinese miljonairs en was tot 1957 in privébezit. Vervolgens werd het gebouw gekocht door de overheid. Het blijft nog steeds de huidige residentie van de monarch van Maleisië. Het uitgestrekte aangrenzende gebied van de tuin is gedecoreerd met landschapssamenstellingen. Veel toeristen komen hier om naar de bewaker te kijken, die gekleed is in een luxueuze vorm. Een populaire observatie van toeristen is het kijken naar de wisseling van de wacht.
In Kuala-Lumpur is er een prachtige botanische tuin. Het bevat de zeldzaamste soort planten uit de hele wereld. Het grondgebied van het park is verdeeld in verschillende thematische zones, waar je niet alleen exotische planten kunt bewonderen, maar ook een verbazingwekkende fauna. Er zijn verschillende musea en monumenten op het grondgebied van het park en er is ook een planetarium, dat interessant zal zijn om door het hele gezin te bezoeken.
Een van de oudste gebouwen in de stad is de Jamek-moskee. Absoluut iedereen kan deze ongelooflijk mooie moskee bezoeken en zijn binnenhuisarchitectuur bewonderen, ongeacht religie. Deze moskee werd uiteindelijk voltooid in 1909. Veel elementen van het interne en externe ontwerp werden bewaard in hun oorspronkelijke vorm.
Er zijn veel interessante musea in de stad; onder hen is het Museum van Aziatische Kunst. Naast traditionele schilderijen en sculpturen, is er een zeer interessante collectie keramiek. De leeftijd van vele exposities hier is meer dan 200 jaar. De meest veelzijdige en uitgebreide tentoonstelling is de verzameling van het Nationaal Museum. Hier kunt u een verscheidenheid aan items van volkskunst, kunstwerken, verzamelingen van oude munten en wapens bekijken. Het museum heeft een grote collectie natuurwetenschappelijke tentoonstellingen. Het zal interessant zijn om met kinderen te bezoeken.
Dit artikel over Kuala Lumpur is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kuala Lumpur

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kuala Lumpur:


Penang - 290 km
Penang is een geweldig resort voor actieve ontspanning, met lawaaiige disco's en nachtclubs. Het noordelijke deel van het eiland is het meest aantrekkelijk voor toeristen en hier vindt u de meest populaire restaurants,...
verder
Singapore - 317.5 km
Voor velen, is Singapore simpel een stopplaats na een twaalf uur durende vlucht op weg naar Australië. Het is gelegen op de zuidpunt van het Maleisisch schiereiland, op slechts 140 km ten noorden van de evenaar. Hier...
verder
Langkawi - 413.6 km
Langkawi is het grootste eiland van de archipel, die uit 99 eenheden bestaat. Het is gelegen op het grondgebied van Maleisië dicht bij de grens met Thailand niet ver van de Adamant zee in de waterstraat van Malakka....
verder

Onze diensten
 Kuala Lumpur foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kuala Lumpur, Maleisie. Het plannen van een trip naar Kuala Lumpur met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.