OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

12 Hotels in Denpasar

 

Reisgids Denpasar - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Denpasar ligt in het centrum van het zuidelijke eiland Bali en is daar de hoofdstad sinds 1958. De bevolking van de stad, samen met de nabijgelegen buitenwijken telt ongeveer 700.000 inwoners. Sinds het bewind van de koningen Denpasar, behoudt de stad zijn erfgoed zorgvuldig. Dit erfgoed wordt vertegenwoordigd door tal van oude huizen en architectonische gebouwen, culturele centra, het Bali centrum van kunst en het Museum van Bali. Deze centra hebben grote collecties van voorwerpen die verband houden met de oude geschiedenis van het eiland (schilderijen, foto's, sculpturen, maskers, dolken), en de artefacten uit de 2e eeuw voor Christus, zoals sarcofagen die hier zijn gemaakt. Hier werken ook de paviljoens van etnografie en antropologie, waar de architectuur van tempels en paleizen van de stad is gerestaureerd.
Denpasar is een provinciale stad waar trendy villa's, moderne administratieve gebouwen, tempels en paleizen gecombineerd zijn met met rijst plantages en grote uitgestrekte tuinen. Het centrale plein van de stad Puputan is een punt waar belangrijkste straten en hoofdwegen Denpasar met naburige steden verbind. Denpasar is rijk aan historische monumenten, standbeelden en andere bezienswaardigheid. Een van de beelden is gewijd aan een god genaamd Brahma. Het beeld is gemaakt van vulkanisch steen en toont de god met vier hoofden die naar de straten van de stad kijken. De Pura Jagatnata tempel is een andere van de lokale bezienswaardigheden. Dit gebouw is gemaakt van koraal. Deze tempel staat op een schildpad en omringt door draken. De tempel is gewijd aan de Balinese god Sang Hyang Widi, werd gebouwd in 1953 en staat symbool voor de schepping van de wereld.
  Een uniek cultureel centrum is de Academie van Indonesische Dans. Het is beschikbaar voor iedereen om deel te nemen. In deze academie studeren enkele honderden studenten die niet alleen danskunst worden bijgebracht, maar ook spelen met nationale instrumenten. Reizigers die 's ochtends deze academie zullen bezoeken, kunnen repetities van studenten bekijken. 'S Avonds zijn er altijd interessante uitvoeringen.
Een heel interessant gezicht is het Paleis van Raj. In dit historische gebouw is een prestigieus hotel. In het begin van de 20e eeuw werd dit historische monument bijna volledig verwoest door vuur. In de kortste tijd was het echter volledig hersteld. Sommige elementen van het historische gebouw bleven veilig, inclusief een prachtige poort. Het paleis is nu omringd door een ongelooflijk mooie tropische tuin. Een deel van het gebouw is een museum, waarvan de belangrijkste stukken oude boeken zijn.
Het zal interessant zijn voor liefhebbers van excursies om het Centre of Arts Verdi Budaja te bezoeken. In dit centrum wordt een zeer interessante collectie schilderijen bewaard en vaak vinden hier exposities van moderne kunstenaars plaats. Bezoekers van deze tentoonstellingen krijgen niet alleen de kans om de kunstwerken te bewonderen, maar ook om te kopen wat ze willen.
Het grootste historische zicht is de prachtige tempel Pura Maospakhit. De exacte bouwdatum van dit gebouw is onbekend. Volgens sommige informatie is het gebouwd in de 15e eeuw. Reizigers kunnen deze tempel op elke dag bezoeken. Houd er echter rekening mee dat de centrale poort alleen geopend is op dagen met grote vakanties. Deze oude tempel, die voor de geschiedenis van zijn bestaan ​​verschillende keren werd herbouwd, verbaast met zijn luxueuze decoratie. Het is ingericht met fijne figuren van Indiase goden. Veel interessante oude ornamenten zijn bewaard gebleven binnen de muren van de tempel.
Een bijzonder stadsgezicht is de Pasar Badung-markt. Het bevindt zich in een historisch gebouw met 3 verdiepingen. Op het grondgebied van deze markt worden de meest uiteenlopende goederen verkocht, van verse producten tot kleding en handgemaakte artikelen. Deze historische markt is ook opmerkelijk, vanwege het feit dat er op zijn grondgebied een kleine tempel is. Veel toeristen bezoeken de markt op zoek naar exotische zeevruchten.
Dit artikel over Denpasar is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Denpasar

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Denpasar:


Bali - 22.8 km
Bali is een eiland van de Indonesische archipel, een favoriete vakantiebestemming van toeristen van over de hele wereld. Er zijn Gezellige dorpen van de bewoners op het grondgebied en dat vormt een ongewoon contrast met...
verder
Surabaya - 313.1 km
Soerabaja is de tweede grootste stad van het land en een beroemde handelshaven. Deze plaats is een recreatiegebied van wereld niveau. In 1950 werd het een deel van Indonesië, voorafgaand aan dit feit werd het bezet...
verder
Semarang - 560.9 km
Semarang ligt aan de noordelijke kust van Indonesië, in het hart van de provincie Midden-Java. Deze stad combineert op harmonieuze wijze oude koloniale gebouwen, die zijn gebouwd tijdens de middeleeuwen, met het...
verder

Onze diensten
 Denpasar foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Denpasar, Indonesie. Het plannen van een trip naar Denpasar met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.