OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Guatemala City - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Guatemala is de hoofdstad van de Republiek Guatemala en de grootste stad van Midden-Amerika. De stad is gelegen in de vallei ten zuid-oosten van Guatemala plateau 1500 meter boven de zeespiegel. Aardbevingen zijn hier vrij frequent. De bevolking van de stad heeft een aantal van 1 miljoen mensen bereikt.
De belangrijkste transport luchthaven van de stad is La Aurona International Airport. De stad is ook verbonden met andere regio's door middel van een systeem van transportroutes. U kunt alle regio's van het land uit Guatemala met de bus bereiken. Er zijn ook buslijnen naar Mexico, Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Belize.
Toeristen, die Guatemala bezoeken, worden van oudsher aangetrokken door de Kaminaljuyu ruïnes, de verlaten oude gebouwen van de Maya-indianen, die hier lang geleden hebben geleefd. Het Nationaal museum van Etnografie en Archeologie heeft speciale tentoonstellingen waar bezoekers nauwgezette informatie kunnen vinden over de cultuur en tradities van dit oude volk. het Museum van Geschiedenis en Schone Kunsten beschikt over tentoonstellingen van meesters van de moderne kunst.
De stad is goed ontwikkeld op het gebied van muziek-en theaterleven. Dit verscheen hier in de jaren '30 van de vorige eeuw en begon heel snel te groeien. In 1932 werd het Filharmonisch Orkest van Guatemala gevormd, later, in 1948 het koor "Koro Guatemala Choir". In 1948 werden de school van dans, Guatemala ballet en opera-groep opgericht, en in 1964 werd een ballet groep, gespecialiseerd in moderne volksdansen, gevormd. Er is ook een serre in Guatemala die zijn eigen symfonieorkest en een militaire brassband heeft.
  De meest bezochte toeristische attractie van Guatemala is het Tikal National Park. Het is een van de grootste en meest interessante steden in de Maya. Op haar grondgebied zijn de majestueuze piramides bewaard gebleven, waarvan het ware doel alleen tijdgenoten kunnen raden, evenals de ruïnes van de heiligdommen, die bijna 2.000 jaar geleden werden gebouwd. Bijna het gehele grondgebied van het archeologische park is nu toegankelijk voor een bezoek. Tijdens de rondleiding ziet u de meest verborgen hoeken.
In de buurt van de stad is er een unieke natuurlijke attractie - het meer van Atitlan. Het gebied van dit enorme meer is meer dan 100 vierkante kilometer groot. Het is moeilijk om zijn gelijk in schoonheid te vinden. Het meer met water van een rijke blauwe kleur heeft een vulkanische oorsprong; ernaast zijn er drie kleine vulkanen. Toeristen worden aangeboden om een ​​klim naar de toppen van vulkanen te maken, en ook om de oorspronkelijke nederzettingen te bezoeken die op deze plaatsen zijn gebleven, waarvan de levenswijze niet is veranderd gedurende honderden jaren.
Excursies naar de Lanquin-grotten zijn populair onder liefhebbers van wandeltochten. Honderden jaren geleden waren deze grotten ook een heilige plaats voor het Maya-volk. Momenteel is de grotruimte, die ongeveer 400 meter lang is, open voor bezoekers. Honderden jaren geleden hebben de Maya's hier belangrijke rituelen uitgevoerd, waarvan sommige zelfs nu nog te zien zijn. In de grotten is er een rivier, waar je tijdens de excursie op een boot kunt rijden.
Een van de meest pittoreske plaatsen in Guatemala is de Semuc Champey-waterval. Ze bevinden zich in een complex en moeilijk bergachtig gebied. Om de watervallen te benaderen, zijn verschillende voetgangersroutes van verschillende complexiteit ontwikkeld. Degenen die niet bang zijn om de moeilijkste route te overwinnen, krijgen de kans om de watervallen vanuit vogelperspectief te bekijken.
De meest levendige toeristische plek in Guatemala-Stad is het centrale plein. Architectonische en historische bezienswaardigheden bevinden zich in de buurt. Er is een prachtige kathedraal, evenals het Nationale Paleis en het gebouw van de Nationale Bibliotheek. De zogenaamde nul kilometer is ook hier. Naast het monument zijn toeristen dol op het maken van foto's. Elk weekend is er een luidruchtige markt op het plein, en op nationale feestdagen zijn er hier interessante evenementen.
Dit artikel over Guatemala City is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Guatemala City

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Guatemala City:


Placentia Village - 314.2 km
Belize is een prachtige stad, met mooie regenwouden, een heerlijk mild klimaat, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het geld van Belize is de Belize dollar. De stad heeft een groot aantal banken van...
verder
Tegucigalpa - 362.3 km
Dit resort ligt in het zuidelijke deel van Honduras. De naam van de stad kan letterlijk worden vertaald als "zilver heuvel". Het werd opgericht in 1536 als een industrieel centrum, bleef lange tijd de grootste...
verder
Villahermosa - 452.7 km
Villahermosa is opgericht in het eind van de 16e eeuw. Dit is een relatief kleine provinciestad en de belangrijkste bezienswaardigheid is het La Venta Nationaal Park. Dit is ook de reden waarom deze plek jaar na jaar...
verder

Onze diensten
 Guatemala City foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Guatemala City, Guatemala. Het plannen van een trip naar Guatemala City met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.