OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Curacao

 

Reisgids Curacao - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Curaçao is een eiland in de Caribische Zee. Het ligt ongeveer 80 kilometer van Venezuela. Het eiland is een deel van de Benedenwindse eilanden die behoren tot Kleine Antillen. Willemstad is de hoofdstad van het eiland. De grootte van het eiland is 64x16 kilometer. Deze plaats is interessant voor toeristen vanwege de schilderachtige stranden met zacht en warm zand, die zich bevinden in de stille gezellige baaitjes. Naast dit feit wordt Curaçao beschouwd als de beste plek in het hele Caribische gebied, om te duiken.
Het eiland heeft een subequatoriaal klimaat. Het weer is hier het hele jaar warm met een gemiddelde temperatuur van 28 C. Het regenseizoen duurt van september tot december. Het regent dan zwaar in de nachten, terwijl overdag het weer warm en zonnig is.
De lokale keuken zal toeristen begroeten met geroosterde vis en stoofpot van geitenvlees, kip en rundvlees. Volgens de traditie van deze plek, zal aan u, om te proberen, de lokale soep worden aangeboden, die bestaat uit vlees, weegbree, ui, aardappel en kruiden. Een ander traditioneel gerecht van Curaçao is de "Keshi-yena" kaas taart.
De beste bezienswaardigheden die worden aanbevolen voor een bezoek in Curaçao zijn het Museum van Curaçao en de wijnmakerij Senor. Ten noorden van de hoofdstad bevinden zich de grotten van Hato, die bekend staan om gigantische stalactieten, prachtige ondergrondse meren en watervallen, en een kolonie van unieke vleermuizen. Het Cristoffel Park is gelegen aan de westkant van het eiland. Hier ziet u leguanen, konijnen, ezels, exotische vogels, wit-staart herten, hagedissen en zeeschildpadden.
Liefhebbers van actieve onspanning kunnen naar de stranden van Curaçao gaan, omdat ze daar vele mogelijkheden vinden. U kunt er kiezen uit tennis, volleybal, golf, duiken, snorkelen, windsurfen en nog veel meer. Toeristen met kinderen kunnen het Marine Aquarium bezoeken, waar ze naar tal van zeedieren kunnen kijken, schildpadden, flamingo's en scats voeren. Ten slotte kunnen gebrevetteerde duikers zelfs met haaien zwemmen!
  De belangrijkste architectonische bezienswaardigheid van het eiland is het charmante stadje Willemstad, wereldwijd bekend om zijn kleine oude huizen. De gevels van deze huizen zijn geschilderd in alle kleuren van de regenboog. De miniatuurstad werd gesticht in 1634 en nu is het hele grondgebied een UNESCO-site. Het is interessant om een ​​wandeling door deze stad te maken en zomaar. Je kunt de wandeling aanvullen met het bezoeken van lokale musea, restaurants en souvenirwinkels.
In verschillende natuurlijke bezienswaardigheden is het de moeite waard om de grotten van Ato te benadrukken. Ze zijn erg groot; het gebied van dit grottencomplex is ongeveer 5.000 vierkante meter. In de grotten konden onderzoekers veel interessante artefacten vinden. Ze ontdekten dat de grot gedurende 1500 jaar dienst deed als een thuis voor lokale stammen. De grotten werden ongeveer een miljoen jaar geleden gevormd. Nu zijn ze van groot belang vanuit zowel geologisch als historisch oogpunt.
In de stad Willemstad is er een zeer interessant Kura-Hulanda-museum. Het is gewijd aan de cultuur van de eilandbewoners en bevat een zeer interessante verzameling antropologische tentoonstellingen. Dit museum is een van de grootste op het eiland. Het is gevestigd in 15 gebouwen en beslaat een oppervlakte van ongeveer 1.500 vierkante meter. In elk gebouw is er een speciale collectie gewijd aan een bepaalde periode of een bepaalde culturele richting.
Op het eiland is een zeer interessante religieuze bezienswaardigheid - de synagoge Mikve Israel-Emanuel. Het is de oudste actieve tempel op het westelijk halfrond. Het allereerste gebouw van de synagoge werd gebouwd in 1674. Het gebouw, dat toeristen vandaag kunnen zien, werd iets later gebouwd, in 1733. Door het ontwerp van de synagoge meer als een museum, hier kunt u bij elke stap interessant antiek zien en ornamenten.
Het iconische historische monument voor het eiland is Fort Amsterdam. Het ligt in het oudste havengebied van Curaçao. Dit fort werd gebouwd in 1634. Twee jaar later was het de belangrijkste vesting op het eiland. Nu in het gebouw van het fort, is er een klein museum met een nieuwsgierige verzameling van historische artefacten. Toeristen kunnen dit opmerkelijke monument gratis bezoeken.
Dit artikel over Curacao is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Curacao

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Curacao:


Willemstad - 14.5 km
Willemstad is de grootste stad van de archipel van Antillen. Deze plaats is rijk aan de culturele en historische bezienswaardigheden. De gasten van het resort zijn meestal verbaasd over de keuze van musea en...
verder
Oranjestad - 118.2 km
De bouw van deze stad begon in 1796. De eerst gebouwde faciliteit werd het fort "Zoutman" genoemd. Het fort heeft overleefd tot onze dagen, dus men kan het gemakkelijk bezoeken. Er omheen werden woonwijken gebouwd....
verder
La Romana - 690.3 km
La Romana is een resort-stad, die is gelegen in het zuid-oosten van Spanje aan de kust van de Caribische Zee. Deze stad is beroemd om zijn stille en pittoreske stranden.

La Romana is een klein gezellig...
verder

Onze diensten
 Curacao foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Curacao, Nederlandse Antillen. Het plannen van een trip naar Curacao met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.