OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

50 Hotels in Bandung

 

Reisgids Bandung - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Bandung is een van de grootste economische en culturele centra in Indonesië en trekt toeristen met een unieke combinatie van Oosterse en Europese tradities. De stad werd gesticht in 1810 en lijkt meer op een groot park, dan op een modern architectonisch centrum.
Oude gebouwen, waarvan er veel zijn omgebouwd tot musea, hebben tot op de dag van vandaag overleefd. Brede straten, die door parken en alleeën zijn omringd, het is geweldig om er te wandelen. U vindt onderweg gezellige restaurants, winkelcentra, musea en oude monumenten als u een door deze lanen wandelt.
Een van de belangrijkste attracties van de stad is Dago waterval, waaromheen zich een observatiedek en parkgebied bevinden. Niet ver van de waterval ligt de zogenaamde Jeans straat, waar de grootste textiel-fabrieken en kantoren het land zijn. Een toeristisch gebied is het noordelijke deel van de stad. Hier zijn er de grootste hotels en pensions.
Het resort is ideaal voor degenen die houden van het nachtleven. Tientallen nacht bars en disco's zijn gereed om de bezoekers na zonsondergang te ontvangen. De club "Noordzee", bar "Braga" en disco "Caesar Palace" zijn de meest prominente onder hen. Strandliefhebbers kunnen op het strand "Asnieres" terecht, waar u een boot kunt huren en tijdens het varen langs koraalriffen en onder een toog van rotsen zal genieten. Kenners van de theater kunst kunnen het resort ook waarderen. De toneelvoorstellingen met betoverende dansen, waarbij en het publiek kan deelnemen, zijn er regelmatig in veel hotels. En als u het lawaaiige stadsleven niet leuk vindt, kunt u een rondleiding door het nationale park of een wandeling in mooie tropen houden.
  In de directe omgeving van de stad zijn veel interessante natuurlijke bezienswaardigheden, waaronder de berg Tangkuban. Elke dag worden er excursies naar deze vulkaan georganiseerd, die niet alleen populair zijn bij de bezoekers, maar ook bij de lokale bevolking. Rond de vulkaan liggen prachtige bossen en enkele prachtige meren; hier liggen veel interessante toeristische routes. Een belangrijke attractie van dit gebied zijn de hete zwavelbassins, die erg handig zijn voor het organisme in de buurt. Rondom alle zwembaden zijn comfortabele zitstenen geplaatst, en er is vooral veel bezoekers hier in het weekend.
Liefhebbers van wandelingen in het bos moeten het bos van Maribayya bezoeken. Het grondgebied is vol met zeer interessante wandelroutes, waarvan de lengte meer dan 5 km is. Het begint in de buurt van Lembang en leidt naar de Dago-waterval. Onderweg ziet u veel zeldzame planten, evenals typische bewoners van de lokale bossen. Gewoonlijk duurt de wandeling een paar uur, dus het is beter om de hele dag te wijden.
Direct in de stad zijn er ook een aantal belangrijke excursieplaatsen, waaronder de prachtige Moskee Bandung Grote Moskee. De moskee is omgeven door een uitgestrekt park met een prachtig groen grasveld, waar je kunt liggen; dit park is erg populair bij gezinnen met kinderen. De moskee zal interessant zijn om te genieten, niet alleen overdag maar ook 's avonds, wanneer het is versierd met spectaculaire verlichting.
Vanuit een architecturaal oogpunt is de St. Peter's Cathedral erg interessant, het is in het hart van de stad. Deze oude sneeuwwitte kathedraal is van een prachtig ontwerp en heeft de oude glas-in-loodramen behouden, evenals sculpturen en een aantal architecturale elementen.
Bandung beschikt over een fascinerend geologisch museum dat het hele gezin zal interesseren. Hierin bevindt zich een unieke verzameling tentoonstellingen, waaronder skeletten van prehistorische dieren, oude fossielen, evenals de schedel en artefacten van prehistorische mensen. Het museum herbergt een zeer interessante verzameling mineralen die zijn ontdekt op plaatsen met vulkaanuitbarstingen. Ondanks het feit dat het geologische museum niet imponeert met de afmetingen, is het een verzameling tentoonstellingen die zeer uitgebreid en divers is.
Dit artikel over Bandung is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bandung

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bandung:


Semarang - 310.6 km
Semarang ligt aan de noordelijke kust van Indonesië, in het hart van de provincie Midden-Java. Deze stad combineert op harmonieuze wijze oude koloniale gebouwen, die zijn gebouwd tijdens de middeleeuwen, met het...
verder
Surabaya - 569.1 km
Soerabaja is de tweede grootste stad van het land en een beroemde handelshaven. Deze plaats is een recreatiegebied van wereld niveau. In 1950 werd het een deel van Indonesië, voorafgaand aan dit feit werd het bezet...
verder
Bali - 846.5 km
Bali is een eiland van de Indonesische archipel, een favoriete vakantiebestemming van toeristen van over de hele wereld. Er zijn Gezellige dorpen van de bewoners op het grondgebied en dat vormt een ongewoon contrast met...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Bandung
 Bandung foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bandung, Indonesie. Het plannen van een trip naar Bandung met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.