OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

208 Hotels in Sydney

 

Reisgids Sydney - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Sydney, de mooiste stad van Australië, en "de mooiste haven van de wereld"- zo beschreef Arthur Phillip, de grondlegger van de eerste nederzettingen, deze plek. En tegenwoordig is het een van de meest bloeiende steden van de wereld. Als u hier bent, vergeet u meteen de moeizame uren van de vlucht. Hier kunt u zich ontspannen op de vele stranden, zowel in de stad als buiten de stad. U kunt ook een veerboot tour door de prachtige haven nemen, de beroemde Harbour Brug beklimmen, in het Paddington winkelen, of een duik nemen in het bruisende nachtleven van de stad. Sydney biedt altijd een vriendelijke en ontspannen sfeer. De grootste en oudste stad van Australië heeft een enorm aantal unieke attracties. Alleen al de ligging van de stad aan de oceaan met een mooie haven en heerlijke klimaat maken Sydney tot een van de meest aantrekkelijke toeristische bestemmingen.
Het Operahuis.
Het Operahuis van Sydney (Sydney Opera House) (toon op kaart ) samen met de Harbour Bridge, is het bekendste bouwwerk van de stad, het 'visitekaartje'. De architect van het gebouw was de Deen Jorn Utzon, hij won een internationale wedstrijd in 1957 voor de bouw van het "Opera House". Het werk begon 2 mei 1959. In 1973 werd de bouw voltooid en het gebouw werd officieel door Koningin Elizabeth II geopend. Ondanks het feit dat het contract van de architect als gevolg van onenigheid met een klant werd verscheurd, was Utzon nog op het feest ter ere van de opening aanwezig.
De bouw van het Opera kostte 105 miljoen Australische dollar ten in plaats van de geplande 7 miljoen. Het complex bestaat uit vele verschillende zalen: de Concert Hal (2700 zitplaatsen), met een enorm orgel, het Operahuis (1500 zitplaatsen), het Drama Theater (550 stoelen) en een zaal voor kamermuziek (420 zitplaatsen). Elke dag zijn er gedurende de hele dag excursies van 15 minuten door het hele gebouw.
Harbour Bridge.
Het mooiste uitzicht over de haven en de stad heeft u van een van de torens van de beroemde Harbour Bridge (Harbour Bridge) . "De oude hanger" - zo noemen bewoners van Sydney deze brug. De brug met een gewicht van 61.000 ton en een waarde van 20 miljoen Australische dollar werd in het jaar 1932 voltooid. U kunt van de historische wijk Rocks met een ladder structuur vanaf de brug bereiken. Met een lengte van 1150 meter, is de brug slechts een paar meter korter dan de "Golden Gate Bridge" in San Francisco. De brug verbindt de noordelijke en zuidelijke delen van de stad, de overspanning van de boog is 503 meter.
Het wijk "Rocks".
Het wijk "Rocks"(The Rocks) is een historisch deel van de stad, dat is veranderd door de winkels- en eetgelegenheden in de wijk. Langs de kustlijn is het er vol met restaurants, met een prachtig uitzicht op het Opera House. Op de westelijke oever van Sydney Cove, boven "Rocks"ligt een deel van de Harbour Bridge. Vandaar begon de geschiedenis van Australië, toen de eerste kolonisten een huis bouwde op de rotsen tussen Sydney Cove en Walsh Bay, hier vandaan begon men het continent verder te veroveren.
Darling Harbour gebied.
Darling Harbour (Darling Harbour) is een van de meest bekende toeristische gebieden van Sydney, dat is gelegen in het centrum van de stad. Hier vindt u een groot winkelcentrum, een aquarium, een boot met informatie over de Olympische Spelen en de beroemde monorail, die werd opgedragen aan het grote jubileum. De monorail wordt door politici en het stadsbestuur geprezen en omstreden onder de gewone burgers. Het past goed in een futuristisch bouwwerk als Darling Harbour, maar past niet echt in het gezellige centrum van de stad. De reis duurt ongeveer 15 minuten, en kost 2,50 Australische dollars.
Grote tentoonstellingen, conferenties en speciale evenementen worden in de grote zalen van Sydney expositiecentrum (Sydney Exhibition Centre) gehouden. Tijdens de Olympische Spelen werden hier enkele wedstrijden gehouden. U kunt een gedetailleerde planning van de tentoonstellingen krijgen in het nabijgelegen "Convention Center", dat betrekking heeft op organisatorische zaken.
Het glazen dak van het hoogbouwen complex "Harbourside" (Harbourside) trekt de aandacht van verre. Hier zijn er chique boetieks en eenvoudige winkels, dure restaurants en 'fastfood'. Vooral in het weekend is het hier druk. Aan de andere kant van Darling Harbour is er het Sydney Aquarium, dat alle grote zoet-en zoutwatervissen en koralen heeft verzameld, en in een ruim terrarium kunt u een paar krokodillen zien.
De Botanische Tuinen en het Park "The Domain".
De Botanische Tuinen en het Park "The Domain" (Royal Botanic Gardens аnd The Domain) zijn de beste plaats om te ontspannen, weg van de drukte van de grote stad. De tuinen die zijn in 1816 zijn aangelegd, samen met het gebied van "The Domain" vormen het oudste park van Australië, dat is gelegen in het oosten van de wijk "Central Business District". In deze oase van rust lijkt het erop dat de stad op een miljoen mijl afstand is. Het is een favoriete plek voor picknicks voor alle inwoners, dus in het weekend is het park bijzonder druk. U kunt in dit prachtige park ideaal zonnebaden, sporten, renen of gewoon rond lopen en van het prachtige uitzicht op de haven en het Sydney Opera House genieten. .
Aan de rand van het park is er een zwembad "Andrew (Boy) Charlton Pool" met koel water. U kunt hier uw kennis op het gebied van planten uitbreiden, bij een bezoek aan de omliggende tuinen "Herb Garden", "Palm Grove" en "Sydney Tropical Centre". De Koninklijke Botanische Tuinen en het gebied van "The Domain" liggen aan de "Macquarie Street", rechts van het "Central Business Distritst". U kunt daarvandaan eenvoudig te voet het centrum bereiken.
Dit artikel over Sydney is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Sydney

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Sydney:


Canberra - 242 km
Canberra is een stad van aromatische tuinen die bezoekers gewoon magnetiseert door zijn onvergetelijke harmonie. Tijdens het lopen in parken en straten van de stad zult u zichzelf erop vangen, dat u loopt te denken dat...
verder
Melbourne - 714.5 km
Toeristen komen naar Melbourne om over de mooie straten wandelen, de bijzondere plekken van deze stad te bezichtigen en de mooiste parken en tuinen in het land te bezoeken. Er zijn echt veel opmerkelijke plaatsen in...
verder
Brisbane - 730.9 km
Brisbane is de derde grootste stad van Australië. Dit is een moderne megalopolis met de sfeer van een koloniale stad. Direct naast trotse torenhoge palmbomen zijn er Victoriaanse kerken. Wolkenkrabbers zijn omringd...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Sydney
 Sydney foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Sydney, Australie. Het plannen van een trip naar Sydney met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.