OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

195 Hotels in Melbourne

 

Reisgids Melbourne - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Toeristen komen naar Melbourne om over de mooie straten wandelen, de bijzondere plekken van deze stad te bezichtigen en de mooiste parken en tuinen in het land te bezoeken. Er zijn echt veel opmerkelijke plaatsen in deze stad. Er zijn echter verschillende duidelijke toonaangevende plaatsen, die het meest populair zijn en die moeten zeker vermeld worden.
Begint u uw kennismaking met de stad vanaf het "Federation Square", dat met ongewone architecturale monumenten is versierd. U kunt ook naar de Nationale Galerei, die direct aan het plein is gelegen. Er is het Museum van Goud. Het werd geopend in het midden van de 19e eeuw in een ongelooflijk mooi architecturaal complex gebouwd in de neo-renaissance stijl. De naam van het museum is niet toevallig gekozen, omdat Melbourne tijdens de "Victoriaanse Gold Rush" is gebouwd. Een ander grandioos gebouw is het "Melbourne Aquarium", dat is gebouwd in de zogenaamde "ronde" vorm, zodat bezoekers door een ongewone tunnel kunnen lopen en naar alle pracht van de zee kijken. Het belangrijkste thema van het aquarium is de bewoners van de zuidelijke zeeën.
Het hoogbouw complex "Rialto Towers" is uitgerust met observatie gebieden die een panoramisch uitzicht over de stad bieden. Een van de torens van dit gebouw heeft een hoogte van 251 meter. Toeristen met kinderen moeten zeker de oudste dierentuin in Australië "Melbourne Zoo" bezoeken. Het is gelegen nabij het centrum van de stad en biedt de bezoekers meer dan driehonderd rassen van dieren van over de hele wereld. Toeristen, die graag winkelen, kunnen de "Queen Victoria Market" - het grootste winkelgebied in de stad bezoeken, dat elke dag geopend is. U zult nooit zo'n ruime keuze aan goederen vinden in elke andere markt van het land. Hier kunt u paviljoens met kleding, voedsel afdelingen, en, natuurlijk, souvenirwinkels vinden.
  Een van de mooiste paleizen in Melbourne is het Royal Exhibition Building, dat een paar jaar geleden tot UNESCO werelderfgoed werd uitgeroepen. Alleen door een wonder was dit prachtige paleis niet vernietigd in het midden van de 20e eeuw. Er werd besloten om het te redden en het expositiecentrum in het gebouw te openen. Nu wordt het gebruikt voor het houden van verschillende tentoonstellingen. Het paleis organiseert thematische evenementen over hedendaagse kunst. Rondom het historische gebouw is een weelderige tuin. In het warme seizoen wordt het centrum begraven in een overvloed aan bloembedden en exotische planten.
Theaterliefhebbers krijgen de kans om het Princess Theatre te bezoeken. Deze opera bevindt zich in een stijlvol Victoriaans gebouw. Voor de geschiedenis van het bestaan ​​werd de bouw van het theater herhaaldelijk herbouwd en gemoderniseerd. De laatste grote reconstructie vond plaats in 1989. Dit oude theater heeft zijn eigen ongewone symbool - een geest, waarvoor altijd een vrije stoel in de hal is achtergelaten. In 1888 werd de opera Faust opgevoerd in het theater, waar zanger Frederick Baker optrad. Een van de hoofdrollen die hij stierf tijdens de uitvoering. De staf van het theater gelooft dat zijn geest nog steeds in het theater is.
Melbourne heeft veel prachtige religieuze bezienswaardigheden. Een van de meest spectaculaire is de St. Paul's Cathedral. Gebouwd aan het begin van de 19e - 20e eeuw, het is een levendig monument in de gotische stijl. De belangrijkste decoratie van de kathedraal wordt beschouwd als een uniek orgel, dat is gemaakt door de beste voormannen ter wereld. Ondanks het feit dat de kathedraal eigenlijk in het historische centrum van Melbourne ligt, is de mooie façade al lang versluierd door moderne hoogbouw. Niet alle toeristen kunnen de kathedraal zelfstandig vinden.
Fans van ongewone bezienswaardigheden zullen geïnteresseerd zijn om het oude stenen herenhuis te bezoeken, dat ooit toebehoorde aan de beroemde kapitein James Cook. Oorspronkelijk was dit herenhuis gelegen in de buurt van Melbourne, in een klein dorp genaamd Great Ayton. In 1933 besloot de regering van Melbourne om het historische gebouw uit te kopen en naar de stad te brengen. Het herenhuis werd ingewisseld en gedoneerd aan lokale bedrijven in het oostelijke deel van Melbourne. Nu is het op het grondgebied van een schilderachtig park. Tijdens een rondleiding door het landhuis, kun je veel interessante dingen leren over de ontdekkingen van Captain Cook.
Dit artikel over Melbourne is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Melbourne

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Melbourne:


Canberra - 472.6 km
Canberra is een stad van aromatische tuinen die bezoekers gewoon magnetiseert door zijn onvergetelijke harmonie. Tijdens het lopen in parken en straten van de stad zult u zichzelf erop vangen, dat u loopt te denken dat...
verder
Adelaide - 653.8 km
Adelaide, gelegen aan de kust, is één van de mooiste steden van Australië. Adelaide staat bekend als een groot wijnproducerend centrum. Alle buitenwijken van deze stad zijn gewijd aan wijngaarden...
verder

Onze diensten
 Melbourne foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Melbourne, Australie. Het plannen van een trip naar Melbourne met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.