OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

56 Hotels in Adelaide

 

Reisgids Adelaide - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Adelaide, gelegen aan de kust, is één van de mooiste steden van Australië. Adelaide staat bekend als een groot wijnproducerend centrum. Alle buitenwijken van deze stad zijn gewijd aan wijngaarden en plantages en Wine Center is één van de beroemdste bezienswaardigheden in Adelaide. Het centrum heeft ook een klein museum dat verschillende verzamelingen laat zien van dingen die te maken hebben met de productie van wijn. Tijdens de excursie zult u vele interessante feiten leren over de geschiedenis van wijn productie en u wordt uitgenodigd om de beste wijnsoorten te proeven. Overweeg ook eens om een bezoek aan Barossa Valley te brengen, één van de grootste wijngaarden in Adelaide en omstreken. De wijngaard is te bezoeken tijdens één van de reguliere excursies naar deze plek. 
 Het centrale deel van de stad is zeker het mooist en aantrekkelijkst voor toeristen. Deze wijk staat vol met groen, omdat zich hier een aantal grote parken en mooie en gezellige pleintjes bevinden. Bovendien is hier bijna geen verkeer. Hoewel de kustlijn relatief lang is, heeft het water zelden een comfortabele temperatuur. Echter, de kleine baaien zijn zeer geschikt om de hele zomer lang te zwemmen. Het water is daar erg warm, dus deze plaatsen worden zelfs aanbevolen voor toeristen met kinderen.
 Cruises langs de rivier Murray blijft één van de meest favoriete vorm van vermaak onder toeristen. Met het oog op de cruise nog aangenamer te maken, worden stoomboten gebruikt die  volgens de tradities van de vorige eeuwen zijn ingericht. Deze tochten zijn niet alleen erg populair onder de toeristen die Adelaide bezoeken, maar ook onder de lokale bevolking. Iets anders wat elke reiziger moet doen, is een bezoek brengen aan Kangaroo Island. Dit is het mooiste natuurgebied waar u een aantal zeldzame rassen kangoeroe en zeeleeuwen kunt zien en honing kunt kopen van de plaatselijke bijenstallen.
  Als je niet ver bent van ver rijden, zijn er ook genoeg bezienswaardigheden in de stad. Een van de belangrijkste culturele plekken van de stad is het South Australian Museum. Het bevat een zeer interessante verzameling artefacten, waaronder kunst en andere voorwerpen uit het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Een belangrijk deel van de expositie is gewijd aan de rijke diversiteit van de lokale fauna.
Een andere kanshebber voor het meest curieuze historische zicht is de botanische tuin die werd gesticht in de 19e eeuw. Tegenwoordig zijn honderden plantensoorten die uit verschillende delen van de wereld zijn meegenomen aanwezig in de tuin. Verschillende oudere planten zijn hier ook bewaard gebleven, waarvan sommige meer dan honderd jaar geleden zijn geplant. Er zijn veel interessante foto's te maken in deze botanische tuin en de excursies zijn zeer informatief.
Voor liefhebbers van natuur en openluchtrecreatie blijven de heuvels van Adelaide een favoriet tijdverdrijf. Het is een ongelooflijk mooi terrein, bedekt met dichte groene struikgewas. Hier kunt u een wandeling maken en de diversiteit van exotische planten en bomen bewonderen. Overal in het uitgestrekte gebied zijn er ook verschillende aangewezen gebieden die geschikt zijn voor een picknick.
Adelaide Zoo is een van de grootste en oudste in Australië en is aantrekkelijk voor zowel volwassenen als kinderen. De opening van de dierentuin vond plaats in 1883 en is nu de thuisbasis van meer dan 300 soorten dieren. Onder de lokale inwoners zijn er niet alleen enkele traditionele vertegenwoordigers van de Australische fauna, maar ook enkele zeldzame, waaronder Sumatraanse tijgers. De dierentuin is fascinerend in zijn schoonheid en is ideaal voor wandeltochten. Het beschikt over verschillende unieke architectonische constructies, waaronder het wereldberoemde Elephant House. Er worden regelmatig verschillende tentoonstellingen en amusementsevenementen georganiseerd op het terrein.
Voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar de kenmerken van de inheemse cultuur en het gewone lokale leven, is een bezoek aan het Nationale Tandanya-instituut ten zeerste aan te bevelen. Dit openluchtmuseum is gebouwd in de stijl van een klassiek dorp, met verschillende workshops en kleine musea om gezien te worden. In elk van de huizen kunt u een verzameling interessante tentoonstellingen zien, evenals de mogelijkheid om naar ambachtslieden te kijken die verschillende souvenirs en andere vaartuigen maken.
Dit artikel over Adelaide is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Adelaide

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Adelaide:


Melbourne - 653.8 km
Toeristen komen naar Melbourne om over de mooie straten wandelen, de bijzondere plekken van deze stad te bezichtigen en de mooiste parken en tuinen in het land te bezoeken. Er zijn echt veel opmerkelijke plaatsen in...
verder

Onze diensten
 Regio gidsen
 Adelaide foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Adelaide, Australie. Het plannen van een trip naar Adelaide met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.