OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Canberra

 

Reisgids Canberra - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Canberra is een stad van aromatische tuinen die bezoekers gewoon magnetiseert door zijn onvergetelijke harmonie. Tijdens het lopen in parken en straten van de stad zult u zichzelf erop vangen, dat u loopt te denken dat elke kleine steen in Canberra een onderdeel is van een grandioze architectonische constructie. Zelfs de gewone winkels en restaurants lijken kunstwerken. De eerste indruk is niet misleidend, omdat de architectuur van de stad zorgvuldig voor de start van de bouw was gepland. De auteur van het project van het ontwerp het Australische hoofdstad was de architect Walter Burley Griffin, die veel aandacht besteed aan alle eigenaardigheden van het lokale landschap om het maximale effect te bereiken en om een optimaal plan van bouwen te verkrijgen.
Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad is de botanische tuin waarvan de totale oppervlakte 50 hectare is. Hier ziet u meer dan 6000 soorten planten waarvan vele eruit zien alsof ze afkomstig zijn uit sprookjes. Er is een enorme eucalyptus plantage en een tuin van mooie kruiden en geneeskrachtige planten. Die toeristen, die meer willen weten over de Australische aboriginals, zullen van een bezoek aan de Australian Nationaal Gallerij genieten. De zalen vertonen meer dan 70 duizenden items die het dagelijks leven en de cultuur van de lokale bevolking beschrijven. Hier vindt u ook werken van Europese meesters en werken van moderne schilders. De National Portrait Gallerij geeft een zo compleet overzicht van de moderne kunst. Het werd geopend in 1994 en sinds die tijd werd de galerij een plaats van frequente tentoonstellingen van unieke kunst met zeldzame items uit prive-collecties.
Na een bezoek aan bezienswaardigheden van de stad kunt u op een mooie tournee gaan, van de voorstedelijke gebieden. Er zijn twee grote nationale parken - Tarva en Kosciusko.
  In Canberra zijn er ook opmerkelijke historische sites. Een uitstekend voorbeeld is het oude huis van het Parlement. Dit gebouw werd gebouwd in 1927. Vanaf het moment van de bouw was het parlement omringd door weelderige tuinen. Ze werden hier en nu bewaard, prachtige tuinen kwamen beschikbaar voor wandelingen in 2004, toen het parlement het gebouw verliet. In 1992 werd in het historische gebouw een interessant museum gewijd aan de politieke cultuur van Australië geopend en het bevat veel interessante historische artefacten.
Ten zuidwesten van Canberra ligt Namadgi National Park. Het werd opgericht in 1984 en beslaat een oppervlakte van meer dan 1.000 vierkante kilometer. De belangrijkste waarden van deze plaatsen zijn ongelooflijk mooie granieten rotsen en de opvallende diversiteit aan vertegenwoordigers van flora en fauna. Een van de belangrijkste attracties van het reservaat is een enorme boom in de Naas-vallei. Het wordt vaak een natuurlijk hostel genoemd. Deze boom is de thuisbasis van tientallen vogelsoorten, vleermuizen en zelfs enkele zoogdieren.
In Canberra zijn er zeer interessante religieuze sites. Naast het Royal Military College is een miniatuurkapel Changi. Oorspronkelijk was het in Singapore. Het is een van de dertig kapellen, waarvan de bouw in het kamp van Changi krijgsgevangenen was. Deze kapel werd gebouwd in 1944. Na de oorlog werd besloten om het naar Australië te verhuizen. Hier werd het letterlijk herbouwd in de exacte vorm waarin het in het kamp werd gebouwd. De kapel bevindt zich nu in het pittoreske eucalyptusbos en is een van de meest symbolische stadsattracties.
Veel attracties in Canberra zijn gericht op reizigers met kinderen. Een uitstekend voorbeeld is het National Dinosaur Museum. Dit geweldige museum is een van de meest bezochte in het land. Elk jaar worden de exposities onderzocht door ongeveer 55 000 bezoekers. Binnen de muren van het museum zijn unieke archeologische vondsten uit verschillende delen van Australië. Hier kunt u collecties oude fossielen bekijken, evenals skeletten van prehistorische dieren. De opening van het museum vond plaats in het verre 1933. Voor de jaren van zijn bestaan ​​is de collectie uitgegroeid tot een ongelooflijke schaal en tegenwoordig is het een van de grootste in zijn soort in de wereld. In dit museum zijn er veel interessante amusementsactiviteiten voor kinderen.
Dit artikel over Canberra is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Canberra

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Canberra:


Melbourne - 472.6 km
Toeristen komen naar Melbourne om over de mooie straten wandelen, de bijzondere plekken van deze stad te bezichtigen en de mooiste parken en tuinen in het land te bezoeken. Er zijn echt veel opmerkelijke plaatsen in...
verder
Brisbane - 940.7 km
Brisbane is de derde grootste stad van Australië. Dit is een moderne megalopolis met de sfeer van een koloniale stad. Direct naast trotse torenhoge palmbomen zijn er Victoriaanse kerken. Wolkenkrabbers zijn omringd...
verder

Onze diensten
 Canberra foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Canberra, Australie. Het plannen van een trip naar Canberra met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.