OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

266 Hotels in Peking

 

Reisgids Peking - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Peking is op één na de grootste stad van China. Maar, wanneer de nog grotere Shanghai zich naar de economische en de vrije tijd kant keert, gaat Peking de tegenover gestelde richting uit, en kan het beschouwd worden als een culturele en politieke hoofdstad. De stad groeit en veranderd met een adembenemende snelheid, wijken veranderen hun uiterlijk op een zeer korte periode, en na dat Peking de status van de hoofdstad van de Olympische Spelen kreeg, is dit proces alsmaar versneld. De combinatie van de 3 000 jaar oude geschiedenis, en de dynamische groei, al op zo’n klein stuk land kan ook niets anders dan betoveren.
Advies voor bezoekers
1. Het is niet gebruikelijk in de hotels en hostels van Beijing het personeel te belonen met een fooi. Indien u toch stellig het kamermeisje wilt verblijden, dan is een paar yuan meer dan voldoende. 2. Op de lokale...
Lees verder
De Chinese Muur.
is één van de belangrijkste symbolen van China en het is de plicht van elk zichzelf respecterende toerist om het te bezoeken. Het dichtsbijzijnde deel bevindt zich ongeveer 70 km ten Noorden van Peking en behoort dan ook tot een van de meest bezochte plekken. De muur was onlangs verbouwd en uitgerust, voor het gemak van de toeristen, met de noodzakelijke infrastructuur (restaurants, hotels, ...)
De Verboden Stad .
staat symbool voor Peking als een vertegenwoordiging van de era van keizers. Gebouwd tijdens de heerschappij van de Min dynastie, diende het meer dan 500 jaar als een keizerlijke residentie en het machtscentrum van China. Doordaagse burgers hadden geen toegang tot de stad. Twee keer werd de Verboden Stad een slachtoffer van vernieling en plundering: De eerste was in 1664 toen Peking aangevallen werd door de Manchu. De tweede daarentegen, was nog maar 63 jaar geleden, in 1949, toen de Guomindang partij alle rijkdommen uit de stad naar Taiwan had gebracht. Dit gebeurde net voor de verovering van de stad door de communisten.
Gewoonten, tradities en levensstijl in Peking
De bevolking van Beijing kenmerkt zich door hun gastvrijheid en welwillendheid, maar betoont tegelijkertijd tegenover reizigers uit Europese landen een grote nieuwsgierigheid. Wanneer men een wandeling maakt door de...
Lees verder
In het mausoleum zou u de gebalsemeerde resten van Mao Zedong, de belichaming van de cultus van Mao die nog altijd dominant is in China, terugvinden. Niemand weet echter of het de ware resten van de Grote Roerganger zijn, of een wassen beeld. Maar wat we wel weten is, dat om in het mausoleum te geraken, vooral op feestdagen, zal U in een gigantische rij staan.
Het Plein van de Hemelse Vrede (het Tiananmin Plein) heet een uitzonderlijke vierkante vorm en deed onder de heerschappij van Mao regelmatig dienst voor massa ceremonies. In het Westen kreeg dit Plein met name bekendheid door de Studentenprotesten van 1989 die met harde hand door de overheid werden neergedrukt. Het Plein is het centrum van de stad Beijing. Wanneer u de straat oversteekt in de richting van de Verboden Stad kunt u de Poort van de Hemelse Vrede zien, waarboven de beeltenis van Mao Zedong is geschilderd.
Peking attracties en nachtleven
Vakantiegangers zullen zich in Beijing ongetwijfeld geen seconde vervelen, daar de stad vooruitzicht biedt op allerlei aantrekkelijke tijdsbestedingen. Enkele activiteiten zullen op reizigers misschien ongewoon of...
Lees verder
Het oude Zomerpaleis: helaas, van het ooit zo schitterende koninklijk paleis is niet veel overgebleven. Onder de stormvloed van Franse en Engelse legers ten tijde van de Tweede Opiumoorlog van 1860 is het paleis vrijwel in zijn totaliteit verwoest. Ooit in de 12e Eeuw werd het paleis gebouwd als onderdeel van het gigantische park complex ten noordwesten van de stad Beijing.
Het nieuwe Zomerpaleis, of zoals men het nog noemt, de Tuin van de Perfectie en Helderheid was ooit de rustplaats voor Keizerin-regentes Cihi. U hoeft niet alleen zomers een bezoek te brengen aan het paleis om te genieten. Zelfs ’s winters zijn de tuinen, meertjes, de heuvels, sierlijke landschappen en paviljoenen van het paleis wonderschoon.
Gastronomische keuken van Peking
In Beijing vindt u restaurants voor elke mogelijke smaak en portemonnee, daar de stad immers bekend staat als favoriete vakantiebestemming en geliefde trekpleister voor gastronomische toeristen. Zelfs de meest...
Lees verder
Het park, 294 hectares groot, bestaat voor driekwart uit water en is gelegen in het noordwesten van Peking, aan de rand van de westelijke heuvels en op ongeveer 15 kilometer afstand van het centrale Beijing. In 1998 werd het Zomerpaleis vermeld op de ranglijst van het wereld erfgoed van de UNESCO.
Behalve de genoemde bezienswaardigheden voor reizigers in Beijing, zult u ongetwijfeld niet onverschillig blijven onder een bezoek aan het Bei Hai Park, de dertien graven, de stenen Luguo Brug (Marco Polobrug) en nog vele andere bijzondere plekken.
Culturele bezienswaardigheden in Peking
De unieke historische attracties van Beijing blijft onveranderd zijn aantrekkingskracht op toeristen uitoefenen. Vakantiegangers hebben toegang tot een hoeveelheid aan bezienswaardige excursies en een breed cultureel...
Lees verder
Aanbevolen reistijd Beijing
‘s Winters is de koudste periode in Beijing, ’s zomers is het zeer heet en droog, in de lente waaien de zandstormen. Vandaar dat de herfst de beste reistijd voor Beijing is. In deze periode van het jaar is het prettig vertoeven in de beroemde parken van Beijing of op de berg Sian Shan (de Geurige Berg)
Gedeelten van Peking gids: 1 2 3 4 5 6
Dit artikel over Peking is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Peking

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Peking:


Ulaanbaatar - 1168 km
Deze prachtige stad werd gesticht in 1639. Dit is een belangrijk politiek en cultureel centrum van Mongolië. Het aantal bezienswaardigheden in deze stad is zo groot dat zelfs het opsommen ervan al erg moeilijk is. Zo'n...
verder

Onze diensten
 Regio gidsen
 Autoverhuur
Huur een auto in China
 Peking foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Peking, China. Het plannen van een trip naar Peking met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.