OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Ulaanbaatar - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze prachtige stad werd gesticht in 1639. Dit is een belangrijk politiek en cultureel centrum van Mongolië. Het aantal bezienswaardigheden in deze stad is zo groot dat zelfs het opsommen ervan al erg moeilijk is. Zo'n ruime keuze aan iconische plaatsen, mooie oude gebouwen, theaters en musea heeft altijd reizigers van over de hele wereld naar Ulan Bator aangetrokken.
Verschillende attracties bevinden zich in de buurt van het centrale plein van de stad. Hier vindt u het meest bekende monument van de stad, dat "de Klok van de Vrede" wordt genoemd. Het Mausoleum "Sükhbaatar" ligt tegenover dit monument. Deze historische bezienswaardigheden herinneren aan de nationale held, die heeft deelgenomen aan het strijden voor onafhankelijkheid. Het Winter Paleis is een van de mooiste gebouwen. Het werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw door de orde van de laatste keizer van het land.
Er zijn tal van religieuze monumenten in de stad. De meest bekende van hen zijn het Klooster "Gandan", het Klooster Choijin Lamyn-Sum, de tempel Zhanray Sing en er zijn nog vele anderen. Elk van hen is van een grote waarde; vele heiligdommen werden gebouwd van hout, waardoor ze nog aantrekkelijker en waardevoller zijn.
Als u een reis naar Ulan Bator maakt, zult u versteld staan van het aantal musea en tentoonstellingen. Toeristen genieten traditioneel van een bezoek het Zanabazar Museum van Schone Kunsten, het Nationale Museum van Geschiedenis, het Museum van Geschiedenis en Natuurwetenschappen, het Museum van Schone Kunsten, het Museum van het Nationale Speelgoed, het Museum van Ulan Bator en het Militaire Museum. Er zijn ook verschillende theaters in de stad, de meest populaire daarvan is het Staatsopera theater. Outdoor liefhebbers zullen hier diverse pretparken zien, en het winkelend publiek zal veel plezier vinden in de grootste markt van de stad, die "Narantuul" is genoemd. De markt werkt elke dag. De buitenwijken van de stad zijn niet minder opmerkelijk. Hier vindt u ook een aantal iconische plaatsen, pittoreske parken en onderhoudende routes.
Dit artikel over Ulaanbaatar is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ulaanbaatar

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ulaanbaatar:


Peking - 1168 km
Peking is op één na de grootste stad van China. Maar, wanneer de nog grotere Shanghai zich naar de economische en de vrije tijd kant keert, gaat Peking de tegenover gestelde richting uit, en kan het beschouwd worden...
verder

Onze diensten
 Regio gidsen
 Ulaanbaatar foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ulaanbaatar, Mongolië. Het plannen van een trip naar Ulaanbaatar met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.