OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Jeddah

 

Reisgids Jeddah - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Een groot politiek, commercieel en industrieel centrum, een van de mooiste steden in het land. De unieke uitstraling van de oude wijken, een groot aantal gebouwen in verschillende stijlen en van verschillende tijdperken, moderne restaurants en uitgaansgelegenheden, dit alles maakte de stad aantrekkelijk voor reizigers. Al vele jaren wordt elke reiziger blij van deze onbeschrijfelijke sfeer en men raakt in diepe verwondering vanwege het ongeëvenaarde nationale erfgoed en de prachtige kleuren.
Er zijn oude wijken in elk deel van de stad, en u kunt een plezierige wandeling door de straten maken, naar ongebruikelijke huizen en pleinen kijken, die de getuigen van belangrijke historische gebeurtenissen zijn geweest. De wijk in het zuidelijke deel van de stad is een van de meest bekende. Hier bevinden zich twee prachtige herenhuizen - Nasif en Sharbatly. Vele jaren geleden waren ze in handen van adellijke handelaars, zodat hun innerlijke decors lijken op die van een koninklijk paleis. Zeer dicht bij de oude gebouwen kunt u het moderne kantoor-centrum zien. Het is goed gecombineerd met de omgeving en bederft absoluut niet de aanblik van dit verbazingwekkende architectonische ensemble.
Een grote tentoonstelling van historische artefacten is er in het museum van de gemeente. Schilderij liefhebbers kunnen naar het Museum van Abdel Raouf Hassan Khalil gaan, om een verzameling van 17e-19e eeuwse schilderijen geexposeert te zien. Onschatbare archeologische vondsten kunnen in het Museum van Jeddah worden bekeken, een van de kamers is gewijd aan de etnografische collectie. De meeste vakantiegangers noemen Jeddah "stad van monumenten en bazaars", bij elke stap kunt u vriendelijke handelaren ontmoeten die zelfgemaakte zoetigheden, fruit, souvenirs en handwerken aanbieden. Er is hier een van de grootste markten van Saoedi-Arabië, de open bazaar El-Alawi. Er zijn veel standbeelden en monumenten in de stad, ongeveer vierhonderd.
  De favoriete promenade voor veel gasten van de stad is de prachtige boulevard Corniche. Het is volledig gewijd aan voetgangers en heeft een lengte van meer dan 35 km. Aan het water zijn populaire winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Veel comfortabele recreatieruimtes met banken zijn hier ook gepositioneerd. Op de dijk bevinden zich een enorm aantal sculpturen waarvan de studie een ongelooflijk opwindende gebeurtenis kan worden.
Een van de hoogste fonteinen ter wereld, genoemd naar koning Fahd, bevindt zich in Jeddah. De hoogte van de fontein is 312 meter. Met het begin van de duisternis markeert deze fontein 500 schijnwerpers. Deze prachtige fontein is eindeloos te bewonderen. Het is een van de meest gefotografeerde plekken in de stad.
De Al-Rahma-moskee, die ook bekend is bij veel reizigers als de Drijvende Moskee, wordt beschouwd als het mooiste architectonische monument. Het ding is dat het dicht bij de kust ligt, dus de basis van het gebouw wordt gewassen door zeegolven. Het belangrijkste bouwmateriaal voor de bouw van de moskee was marmer. Het gebouw ziet er ongelooflijk spectaculair uit en wordt beschouwd als een echt voorbeeld van nationale architectuur.
Geconserveerde elementen van de oude verdedigingswerken, blijven een belangrijk historisch symbool voor de stad. Van de vestingwerken zijn er zes poorten, waarvan de mooiste het Bab-Mekka en Bab-Sharif zijn. Het is belangrijk op te merken dat het oude fort in de stad bestond tot het midden van de 20e eeuw en vrij recent werd verwoest. Vervolgens werden veel verdedigingsgebouwen en de oude poorten van de versterkte stad gereconstrueerd, maar de echte historische gebouwen hebben nog steeds een grotere belangstelling.
Van groot belang uit historisch oogpunt, is de oude christelijke begraafplaats bewaard gebleven op het grondgebied van de stad. Het werd minder dan honderd jaar geleden gesloten. Tegenwoordig trekt de begraafplaats echter een groot aantal pelgrims aan van over de hele wereld. Volgens een van de legendes bevindt het graf van Eve zich in dit gebied. Pelgrims van over de hele wereld komen om naar de begraafplaats te buigen.
Kunstliefhebbers moeten zeker het Abdul Rauf Khalil Museum bezoeken. Binnen de muren is een zeer interessante verzameling schilderijen en wandtapijten. De ouderdom van sommige kunstwerken bereikt meer dan 500 jaar.
Dit artikel over Jeddah is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Jeddah

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Jeddah:


Medina - 330.7 km
Het woord "Medina" kan worden vertaald als "stad". Dit is de tweede heilige stad voor alle islamieten. Volgens een theorie is Medina de eerste stad die de voorschriften van de Proleet Mohammed heeft gevolgd.

...
verder
Hurghada - 837.6 km
De stad genoemd Hurghada ligt in het gebied dat royaal wordt opgewarmd door de zon. Tijdens de koudste maand (februari), koelt het water nabij de kust af tot 18C - 20C. In augustus bereikt de temperatuur van het water...
verder
Riyadh - 842.4 km
Het is een moderne stad, die niet zo lang geleden aan het aanvaarden van toeristen begon, maar het kreeg al snel hun vertrouwen en respect. De naam van de stad kan letterlijk worden vertaald als "tuin", en u zult...
verder

Onze diensten
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Jeddah
 Jeddah foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Jeddah, Saudi-Arabie. Het plannen van een trip naar Jeddah met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.