OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

11 Hotels in Medina

 

Reisgids Medina - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Het woord "Medina" kan worden vertaald als "stad". Dit is de tweede heilige stad voor alle islamieten. Volgens een theorie is Medina de eerste stad die de voorschriften van de Proleet Mohammed heeft gevolgd.
De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is gelegen in het centrum. Dit is een complex van moskeeën genoemd "Masjid al Nabawi". Er wordt aangenomen dat ooit het huis van de profeet Mohammed werd gebouwd op deze plek. Niet ver van de muren van zijn huis bouwde hij eerst moskeeën, die er niet in zijn geslaagd om te overleven. In plaats van deze gebouwen werd een nieuw complex gebouwd, dat het grootste gebouw in de wereld is geworden. Hier ligt een andere attractie - het graf van de profeet, evenals het graf van zijn dochter Fatimel en de eerste kalief Ab Bakr. Op het grondgebied van de stad kunt u meer dan honderd moskeeën zien die zijn gebouwd in verschillende tijdperken. Masjid Cuba, gebouwd in de 7e eeuw, wordt beschouwd als de eerste moskee.
Omdat Medina het werelds grootste religieuze centrum is, wordt de toegang tot zijn grondgebied beperkt tot alleen moslims. Toch kan iedereen voorstedelijke gebieden bezoeken. Het is ook het vermelden waard dat u nog steeds in de gelegenheid bent om een alternatief te zoeken, zelfs van ver is dit de moeite waard. Het vakantie seizoen is de beste tijd om Medina te bezoeken, daar het klimaat in deze regio ook nogal eigenaardig is. In de zomer is het erg warm en de winters zijn erg koud. Het zijn niet de herfst en de lente, die u zullen weerhouden, om hier te wandelen en rondom te kijken. U zult verrast zijn om hier een groot aantal palmbomen te zien. Er wordt aangenomen dat de eerste palmbomen precies zijn verschenen in dit gebied, en vervolgens verspreid in heel Saoedi-Arabië.
  De Masjid al-Qiblatayn-moskee is een niet minder majestueus religieus monument. Het is een ingewikkeld geheel van gebouwen waarvan de muren wit zijn geverfd. Deze moskee verschilt in zijn niet-standaard architecturale vorm. Het complex is ingericht met vele miniatuurtorens en koepels. Deze moskee is ook erg groot. Het heeft een ruime binnenplaats waarin verschillende tientallen palmen zijn geplant. Binnen de moskee is ingericht in lichte kleuren. De bezoekers kunnen de enorme kroonluchters, het bekwame houtsnijwerk aan de muren en ornamenten uit natuurlijk hout bewonderen.
Een originele historische site is de oude begraafplaats Jannat al-Baqi. Er wordt aangenomen dat op deze begraafplaats vele rijke en beroemde inwoners van Medina begraven zijn. Het is nu onmogelijk om de graven te vinden. Van veel grafstenen waren er alleen fragmenten van oude stenen bedekt met scheuren, omdat de begraafplaats al vele jaren in verwoesting verkeerde. Nog niet zo lang geleden werd een toeristisch centrum op zijn grondgebied gebouwd. Excursies naar de vermeende graven van de grote profeten worden georganiseerd voor pelgrims en toeristen.
Fans van fascinerende excursies moeten zeker het Al-Madina-museum bezoeken. De locatie is een prachtig oud paleis in de nationale stijl. Een aanzienlijk deel van de in het museum opgeslagen voorwerpen behoort ook tot religieuze onderwerpen. Hier kunt u de bezittingen zien van vele profeten, oude boeken, juwelen gemaakt van edele metalen en unieke relikwieën die ooit werden bewaard in oude moskeeën. De rondleiding door dit museum belooft ongelooflijk informatief te zijn. De verzameling religieuze voorwerpen is een van de meest waardevolle in het land.
Zeer interessante excursies naar het archeologische gebied van Madain Saleh Tombs worden georganiseerd voor gasten van Medina. Een aantal jaren geleden ontdekten onderzoekers in dit gebied de ruïnes van een oude stad. De bewoners hebben hun huizen uitgehouwen en stijlvolle paleizen gebouwd op de rotsen. Verschillende van dergelijke majestueuze steenstructuren zijn tot op de dag van vandaag bijna volledig bewaard gebleven. Hoe duizenden jaren geleden de lokale bevolking erin slaagde om zulke complexe attracties op de rotsen te bouwen, blijft nog steeds een mysterie voor onderzoekers. Naast de majestueuze stenen monumenten, in dit gebied, is een klein museum met een verzameling historische voorwerpen toegankelijk voor toeristen om te bezoeken.
Dit artikel over Medina is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Medina

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Medina:


Jeddah - 330.7 km
Een groot politiek, commercieel en industrieel centrum, een van de mooiste steden in het land. De unieke uitstraling van de oude wijken, een groot aantal gebouwen in verschillende stijlen en van verschillende...
verder
Sharm el-Sheikh - 651.8 km
Dit is de mooiste badplaats van de Rode Zee. De "Sheikh Baai" wordt beschermd door het Sinaï-gebergte op het noordwesten. De stad grenst op het zuidwesten aan het nationale park "Ras Mohammed". Dit is een echt wonder...
verder
Hurghada - 655 km
De stad genoemd Hurghada ligt in het gebied dat royaal wordt opgewarmd door de zon. Tijdens de koudste maand (februari), koelt het water nabij de kust af tot 18C - 20C. In augustus bereikt de temperatuur van het water...
verder

Onze diensten
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Medina
 Medina foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Medina, Saudi-Arabie. Het plannen van een trip naar Medina met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.