OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Djibouti - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Djibouti is nog niet zo lang geleden begonnen met het ontvangen van toeristen uit andere landen, dus deze plek is nog niet druk en u kunt hier in alle stilte van de schilderachtige natuur genieten. Hier vindt u grandioze vulkanen, kristalheldere meren en fantastische vlaktes, die er uitzien als landschappen uit een science fiction film over Mars, en u vindt er nog veel meer interessants. Strandliefhebbers zullen van de ruime kust genieten, waar zeer weinig bezoekers zijn, en duikers zullen van de schoonheid van de onderwaterwereld versteld staan.
Een van de meest beroemde bezienswaardigheden is de markt met de naam Le Marshe Central. Hier kunnen bezoekers diverse goederen, waaronder een grote keuze aan zeevruchten en exotische vruchten kopen. De mooiste en en meest grootschalige bouw van Djibouti is het President Palace dat in het centrale deel van de stad kan worden gezien. Het ziet eruit als een gebouw uit de koloniale periode, en het plein voor het paleis biedt een prachtig uitzicht op de kust. Over schilderachtige trottoirs kunt u naar het havengebied, waar de mooie witte jachten zijn afgemeerd.
Nog een geweldige voorziening, die in het centrum van de stad is gelegen, is het Tropical Aquarium. Hier vindt u een uitgebreide selectie van onderwater leven. De populairste stranden zijn zeker de Dorale en de Khor Ambado. De laatste wordt beschouwd als het meest afgelegen en pittoreske strand. Vakantiegangers kunnen een boot huren of langs de kustgebieden van het exotische woestijngebied wandelen, baaien en nationale parken bewonderen en naar de exotische woestijn-achtige natuur kijken. Duikers kunnen het advies krijgen om de Golf van Bab-el-Mandeb, die beroemd is om zijn unieke koraalriffen, en andere unieke eilandjes te bezoeken. Op het grondgebied van Dzhibudi zijn er verschillende grote meren, waarvan de meest aantrekkelijke Lac Assal en Guba is. Dit meer bevindt zich tussen de zwarte lavavelden van het gestolde magma. Het biedt een werkelijk oogverblindend mooi uitzicht.
  Liefhebbers van wandeltochten zullen fascinerende routes worden aangeboden door het gebied van het Goda-gebergte. Deze bergen liggen in een uitgestrekt nationaal park. De hoogste top van de array is 1750 meter hoog. De belangrijkste waarde is het omliggende bergachtige bos, waarin u veel zeldzame planten kunt zien. In de afgelopen decennia hebben deze bossen enorm geleden onder onbeheerste menselijke activiteiten. Vandaag wordt elke mogelijke maatregel genomen om deze unieke plaatsen te behouden. Veel zeldzame dieren leven in de bergen. De meest gelukkige reizigers zullen luipaarden en antilopen in hun natuurlijke habitat kunnen zien.
Degenen die de stad niet willen verlaten, moeten een excursie maken naar de Hamoudi-moskee. Deze grote moskee werd gebouwd in 1906. Het gebouw geschilderd in een sneeuwwitte kleur, ziet er nogal bescheiden en tegelijkertijd zeer majestueus uit. Maximaal 1 000 mensen kunnen tegelijkertijd worden ondergebracht binnen de muren van de moskee. Het is zo gebouwd dat zelfs op het hoogtepunt van een warme dag, de moskee een aangename koelte behoudt. Veel elementen van de oude moskee behouden hun oorspronkelijke vorm na meer dan honderd jaar, inclusief grote ramen die versierd zijn met gebeeldhouwde roosters.
In de omgeving van Djibouti ligt het wereldberoemde Boin Fumarole Field. Het werd duizenden jaren geleden gevormd als gevolg van vulkanische activiteit. Het hele grondgebied van dit gebied is bedekt met scheuren en fumarolische trechters, waarvan de diepte 7 meter bereikt. Hete gassen worden constant uit deze gaten en scheuren geëmitteerd. Je kunt deze natuurlijke bezienswaardigheid alleen bezoeken als je wordt begeleid door een gids.
In de buurt van de stad is er een ongelooflijk interessant en prachtig mangrovemoeras, dat interessant is voor alle natuurliefhebbers om te bezoeken. Hier tussen de altijdgroene mangroven kunt u prachtige watervogels observeren en andere dieren waarvoor deze natuurlijke oase een thuis is geworden. Er is een waterrijk gebied in de buurt van de kust. De belangrijkste factoren bij de vorming ervan zijn regelmatige getijden. Het water in dit wetland is zout, dus de groenblijvende planten die erin groeien zijn van groot belang voor onderzoekers. Nu zijn de mangrovemoerassen een natuurlijke bescherming van de kustlijn, zodat hun veiligheid zorgvuldig wordt bewaakt.
Dit artikel over Djibouti is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Djibouti

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Djibouti:


Jeddah - 1180.4 km
Een groot politiek, commercieel en industrieel centrum, een van de mooiste steden in het land. De unieke uitstraling van de oude wijken, een groot aantal gebouwen in verschillende stijlen en van verschillende...
verder

Onze diensten
 Regio gidsen
 Djibouti foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Djibouti, Djibouti. Het plannen van een trip naar Djibouti met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.