OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

74 Hotels in Bombay

 

Reisgids Bombay - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Veel locals blijven deze stad nog steeds Bombay (officieel: Mumbai) noemen. Dit is een prachtige Indiase stad, vol met raadsels en mysteries.
De oudste wijk van de stad staat bekend als Zuid-Mumbai. Het is de thuisbasis van de rijkste mensen van het land, zodat u hun luxueuze huizen, die op sprookjesachtige paleizen lijken, kunt zien. Dit gebied wordt beschouwd als het meest populair onder toeristen, want hier vindt u een groot deel van de restaurants, bars, musea en galeries. Het "South Central" district van Mumbai wordt beschouwd als het zakelijke centrum van de stad. In dit deel van Mumbai ziet u moderne zakelijke centra, high-rise kantoorgebouwen, maar toeristen kunnen ook de lokale dierentuin bezoeken als de meest interessante plaats. De westelijke wijk van de voorsteden is de locatie van een van de meest belangrijke architectonische bezienswaardigheden van Mumbai - de Christelijke Kerk, die enkele eeuwen geleden werd gebouwd. De liefhebbers van strand rust zullen zeker graag naar deze plek komen, om te genieten van twee ruime, goed uitgeruste en dicht bij elkaar gelegen stranden. In de "Harbour Suburbs" wijk vindt u een van de meest belangrijke wetenschappelijke centra van het land - het "Mumbai Center Of Atomic Research". Uiteraard is het centrum gesloten voor publiek, maar ook het uiterlijk van het gebouw is behoorlijk solide en indrukwekkend. Het Noordwestelijke kwartaal van Mumbai is de locatie van werkelijk opmerkelijke historische monumenten. U kunt in dit deel van de stad de ruïnes van tempels zien, die nog in de 1e tot de 5e eeuw werden gebouwd.
De stad biedt tal van spannende excursies aan de gasten. U moet zeker het eiland Elephanta bezoeken, waar u door grotten kunt wandelen, waarvan de muren met oude tekeningen zijn versierd. Tijdens de reis bezoekt u het gebied van "Kala Ghoda", waar zich diverse galeries en musea, gewijd aan kunstwerken bevinden. Tenslotte varieert u het reisprogramma door een bezoek aan de markt genaamd "Chor Bazaar". Dit is een van de grootste markten van het land.
  Een belangrijke natuurlijke attractie is het Sanjay Gandhi National Park met een prachtig heuvelachtig terrein dat het grootste deel bedekt. Dit gebied is niet alleen interessant vanwege de natuurlijke schoonheden, maar ook vanwege de boeddhistische bezienswaardigheden. Hier kun je Kanheri Caves vinden waar een boeddhistisch heiligdom werd gecreëerd in de 1e eeuw v.Chr. Net als vele jaren geleden komen pelgrims van over de hele wereld naar deze plek. In het park kun je een wandeling maken door prachtige bossen met meer dan duizend soorten planten. Ze zijn de thuisbasis van zeldzame endemische dieren.
Een van de helderste architecturale attracties van de stad is Victoria Station, waarvan de bouw werd voltooid in 1888. Het stationsgebouw vertegenwoordigt een verbazingwekkende combinatie van gotische en Victoriaanse architecturale elementen. Het lijkt op het eerste gezicht meer op een chic paleis dan op een treinstation. Het gebouw is versierd met vele elegante bogen en hoge pilaren, evenals thematische sculpturale composities. Het interieur is net zo prachtig gedecoreerd met prachtige tegels en bewerkte houten panelen.
Het wereldberoemde lokale monument is het Taj Mahal-paleis. Het staat aan de kust van de Arabische Zee en biedt onderdak aan een prestigieus hotel. De bouw van het paleis werd voltooid in 1903, het werd gebouwd door de beroemde magnaat Jamsetji Nusserwanji Tata. Het gebouw met zeven verdiepingen in Europese stijl is oorspronkelijk gebouwd als een paleis dat het meest luxueuze hotel van de stad zou moeten zijn. Het idee was een succes en vandaag de dag behouden de muren van het hotel een unieke collectie kunstwerken, antiek meubilair en kostbare sieraden.
Onder de christelijke religieuze bezienswaardigheden valt de kathedraal van St. Thomas op. Deze Anglicaanse kerk werd gebouwd door de Britse kolonialisten in 1718, de bouw ervan duurde meer dan 50 jaar. Tegenwoordig is de prachtige kathedraal in koloniale stijl een plaats op de werelderfgoedlijst die veel originele decorelementen heeft behouden, waaronder prachtige smalle glas-in-loodramen. Nabij de kerk is een oude begraafplaats waar prominente kunstenaars, militaire leiders en vertegenwoordigers van adellijke families in de koloniale tijd werden begraven.
Dit artikel over Bombay is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bombay

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bombay:


Bangalore - 837.9 km
Bangalore is de 'Silicon Valley' van India genoemd. De stad kreeg deze naam vanwege het grote aantal high-tech fabrieken op het grondgebied. Echter, de stad trekt de toeristen niet met de diverse industriële centra,...
verder
Karachi - 888.9 km
Karachi is de grootste stad aan de Arabische kust, een beroemd industrieel centrum en een maritieme haven van Pakistan. Ondanks het droge klimaat, typisch voor deze regio, zijn de omstandigheden hier heel comfortabel....
verder
Chennai - 1029.7 km
De stad, in de eerste plaats, is het grootste industriële centrum, dat honderden mensen uit het bedrijfsleven trekt van over de hele wereld. In India heet Chennai de auto-hoofdstad van het land. Naast Indiase bedrijven...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in India
 Bombay foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bombay, India. Het plannen van een trip naar Bombay met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.