OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

44 Hotels in Bangalore

 

Reisgids Bangalore - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Bangalore is de 'Silicon Valley' van India genoemd. De stad kreeg deze naam vanwege het grote aantal high-tech fabrieken op het grondgebied. Echter, de stad trekt de toeristen niet met de diverse industriële centra, maar door de vele historische en architectonische monumenten.
Een van de belangrijkste attracties is het Museum Cubbon die is vernoemd naar de hoofdcommissaris van het land. Het werd opgericht in 1864 en het is gelegen in het centrale deel van de stad. Aan alle kanten is het museum door een park met dezelfde naam omringd. In het park is er ook het 'State Museum', dat collecties van munten, sculpturen en keramiek herbergt.
Een andere attractie is het Planetarium, dat is gebouwd ter ere van de 100ste verjaardag van Jawaharlal Nehru (hij was de eerste premier van het land).
De Lalbagh tuin is een echt voorbeeld van ongerepte natuur, waar meer dan duizend soorten bomen en bloemen groeien. Alleen al rozen zijn er in meer dan honderd soorten, en de belangrijkste sieraad van de tuin is een kunstmatige vijver, waar mooie lotussen zijn geplant.
Het belangrijkste architectonische monument van de oude stad is het fort 'Haider Ali', gebouwd in de late 16e eeuw. Dit was een van de belangrijkste strategische verdedigingspunten in de strijd met de Britten. Maar een groot deel van het kasteel werd tijdens de oorlog verwoest.
Zeer dicht bij, zijn het Zomerpaleis en de Tempel van Genesha, en in het westelijke deel van Bangalore liggen de Bull Tempel en het Maharaja's Paleis. Luxe Indische paleizen, ruime tuinen en mango bosjes bevinden zich hier, dus lijkt dit resort als een oud, spannend en onvoorspelbaar India's sprookje.
  In het hart van Bangalore ligt het beroemde pretpark Fun World Palace, dat erg populair is bij gezinnen met kinderen. Het gebied van het park is meer dan 22 hectare groot, het gebied biedt attracties voor kinderen van verschillende leeftijden, waarvan sommige geschikt zijn voor volwassenen die van extreme aard houden. Een van de belangrijkste aantrekkelijke kenmerken van het park wordt beschouwd als de verscheidenheid aan waterattracties en zwembaden, een warme dag kan hier met voldoening worden doorgebracht.
Liefhebbers van dieren in het wild zullen ook tijdens de rust een interessante verrassing hebben, want ze kunnen bezoeken in de directe omgeving van het Banneralat-park Bangalore. Dit Nationaal Park is een van de grootste en meest interessante in het land, met een oppervlakte van meer dan 104 vierkante kilometer. Het park werd gesticht in 1974 en vandaag worden op zijn grondgebied spannende safari's en wandelingen uitgevoerd, waarbij u de wilde dieren kunt bewonderen. De verscheidenheid aan fauna is gewoon geweldig, in dit park zie je luipaarden, leeuwen, tijgers, wilde zwijnen, olifanten en bizons, evenals tientallen andere soorten dieren en vogels.
reizigers die van een ongewoon entertainment houden, kunnen 'Snowtown' in Bangalore bezoeken. Het is een van de meest originele amusementscentra van de stad, waar bezoekers op elk moment van het jaar worden uitgenodigd om in de sneeuw te spelen en te rijden van echte sneeuwglijbanen. Centre huurt warme kleding voor alle bezoekers, dus hier kunt u zelfs midden in de hete zomerdag een bezoekje brengen.
Een fascinerend aquarium is er ook in Bangalore, dat werd geopend in 1983, tot nu toe is het het op één na grootste aquarium van het land. Het ligt aan de ingang van het populaire Kuban-park; in dit aquarium kunnen bezoekers tientallen soorten exotische vissen en ander zeeleven zien. Sommigen van hen zijn vrij zeldzame vertegenwoordigers, waaronder engel vis, evenals lichtgevende tetra. Op de begane grond bevinden zich speciale tanks, waarin bezoekers zelf vis kunnen voeren.
Een ideale plek om de architectuur te bewonderen, is een Sultan Tip Sultan, het is bijna volledig gebouwd van hout. Tijdens zijn leven slaagde dit paleis er niet alleen in zijn ongerepte façade te behouden, maar ook het ongelooflijk mooie interieur.
Dit artikel over Bangalore is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bangalore

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bangalore:


Chennai - 288.4 km
De stad, in de eerste plaats, is het grootste industriële centrum, dat honderden mensen uit het bedrijfsleven trekt van over de hele wereld. In India heet Chennai de auto-hoofdstad van het land. Naast Indiase bedrijven...
verder
Colombo - 717.1 km
Colombo is een van de grootste havens van Midden-Azië. Deze stad is vol onverwachte contrasten en is zeer goed voor reizigers die solitaire rust zoeken. Volgens een van versies, kreeg de stad zijn naam van Christopher...
verder
Bombay - 837.9 km
Veel locals blijven deze stad nog steeds Bombay (officieel: Mumbai) noemen. Dit is een prachtige Indiase stad, vol met raadsels en mysteries.

De oudste wijk van de stad staat bekend als Zuid-Mumbai. Het is de...
verder

Onze diensten
 Bangalore foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bangalore, India. Het plannen van een trip naar Bangalore met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.