OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Karachi - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Karachi is de grootste stad aan de Arabische kust, een beroemd industrieel centrum en een maritieme haven van Pakistan. Ondanks het droge klimaat, typisch voor deze regio, zijn de omstandigheden hier heel comfortabel. Mei en juni worden beschouwd als de warmste maanden. Gedurende deze periode bereikt de temperatuur van de lucht 40 C. In de winter daalt de temperatuur zelden onder de 10 C.
De belangrijkste musea zijn altijd klaar om bezoekers van informatie over de geschiedenis van de stad te voorzien. U vindt ook tal van architectonische bezienswaardigheden in Karachi. Parken van deze stad zijn de thuisbasis van meerdere monumenten, waarvan elk is gewijd aan een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van de stad. Meerdere café's en restaurants van deze stad zullen u van de beste gerechten van de plaatselijke chef koks voorzien. Prachtige markten zijn een van de belangrijkste eigenaardigheden van Karachi. Dit is een waar paradijs voor alle shopaholics.
Zainab Market ziet er meer uit als een Aladdin's Cave van het beroemde sprookje, dan als een markt. Ruimste keuze aan souvenirs en ambachten, prachtige foto's, Kasjmir sjaals, en herinneringen van onyx - hier kunt u bijna alles vinden. Keizerin Bazar wordt beschouwd als de grootste voedselmarkt van de stad. De verste en lekkerste fruit, groenten, vis en kruiden worden hier verkocht. De koks van lokale café's zullen graag garnalen en inktvis koken, die u 5 minuten geleden hebt gekocht op de markt, op basis van hun originele oude recepten, en ze zullen u ook van smaakstoffen en kruiden voorzien, waarvan de recepten van strikt vertrouwelijk worden bewaard. De "Bohri Markt" is vol met kleine winkeltjes met absoluut verschillende dingen. Hier vindt u borden, sieraden, stoffen en kleding. Deze markt wordt beschouwd als de grootste en moeilijkste om te oriënteren, dus als u het voor de eerste keer bezoekt, raden we aan een gids te nemen. De zogenaamde "Gecombineerd Markt" biedt de grootste keuze van de lokale ambachten. Als badplaats biedt Karachi ook een aantal plekken voor geweldige rust.We zijn het erover eens, dat er meer dan genoeg plaatsen voor een mooie wandeling zijn in deze bekende omgeving van Pakistan.
  De meest populaire toeristische site is het schiereiland van Manora. Veel reizigers in de zomer worden hier aangetrokken door de kleine stranden. Op het schiereiland, met een oppervlakte van slechts 2,5 vierkante kilometer, zijn er veel mooie plaatsen om te wandelen, en zelfs verschillende intrigerende historische locaties. De meest interessante bezienswaardigheid van deze plaatsen is de hindoeïstische tempel van Shri Varun Dev Mandir. De exacte datum en geschiedenis van de constructie zijn onbekend. Volgens een van de legendes werd deze prachtige tempel gebouwd met het geld van een rijke navigator in de 16e eeuw. Tot nu toe heeft de ooit prachtige tempel het gedeeltelijk overleefd. Het is in verlatenheid en wordt geleidelijk vernietigd.
Direct op het grondgebied van de stad zijn er ook interessante religieuze bezienswaardigheden, waaronder de tempel van Shri Swaminarayan Mandir. Deze hindoetempel is de grootste op het grondgebied van Pakistan. Het heeft een oppervlakte van meer dan 32.000 vierkante meter. Deze stijlvolle tempel werd meer dan anderhalve eeuw geleden gebouwd. Iedereen kan het bezoeken en het luxueuze interieur waarderen. Nu is de enorme tempel een permanente plek voor belangrijke religieuze evenementen.
In de omgeving van de stad zijn er verschillende interessante archeologische gebieden, waaronder de meest bezochte is Mohenjo-daro. Meer dan 2,5 duizend jaar geleden was in deze plaats een grote welvarende stad, die het centrum was van de Indiase beschaving. In zijn studie hebben archeologen veel ongelooflijke ontdekkingen gedaan. Het bleek dat voor de bouw van gebouwen in de stad, de meest geavanceerde technologie van die tijd werd gebruikt. De gebouwen hier waren bijvoorbeeld gemaakt van gebrande steen. Dankzij speciale technologieën konden de inwoners van de stad rituele complexen bouwen met ongelooflijke proporties. Tegenwoordig kunnen bezoekers van het archeologische gebied de zorgvuldig gerestaureerde fragmenten van oude gebouwen en religieuze gebouwen bewonderen.
Het opmerkelijke architectonische monument van de stad is het Mohatta-paleis. Dit paleis werd in 1927 gebouwd voor een van de rijke ondernemers. Het paleis verbaast met de luxe van exterieur en interieurdecoratie. In het zijn bewaard gebleven elegante glas-in-loodramen en koepels, en in de muren van het paleis zijn vele unieke antiek en kunstwerken verborgen. Het belangrijkste geheim van het paleis is een complex van ondergrondse tunnels.
Dit artikel over Karachi is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Karachi

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Karachi:


Muscat - 877.9 km
Muscat is een van de belangrijkste en oudste steden van het Arabische schiereiland. Dit is ook de hoofdstad van Oman. Muscat is gelegen aan de kust, die een belangrijke bestemming is geweest sinds de oudheid. Door de...
verder
Bombay - 888.9 km
Veel locals blijven deze stad nog steeds Bombay (officieel: Mumbai) noemen. Dit is een prachtige Indiase stad, vol met raadsels en mysteries.

De oudste wijk van de stad staat bekend als Zuid-Mumbai. Het is de...
verder
Islamabad - 1141.7 km
Islamabad is een bestuurlijk centrum van Pakistan, een groot cultureel gebied en een aantrekkelijke bestemming voor rust. De bouw van de stad begon in 1960 in het midden van een absolute woestijn. Het duurde slechts...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Karachi
 Karachi foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Karachi, Pakistan. Het plannen van een trip naar Karachi met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.