OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

108 Hotels in New Delhi

 

Reisgids New Delhi - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

New Delhi is een stad die de bezoekers simpelweg inpakt, door zijn unieke kleur en geweldige sfeer van gastvrijheid. De straten van de stad zijn een bijzondere combinatie van oude paleizen en moderne gebouwen, waardoor New Delhi een speciale charme heeft.
Het centrale deel van de stad is versierd met het paleis "Rashtrapati Bhavan", dat werd gebouwd in 1929. Tegenwoordig is het de residentie van de president, een van de grootste gebouwen van de 20e eeuw. Niet ver weg is er nog een ander modern architectonisch monument - het "Hous of Parliament Sansad Bhavan". Zijn ongebruikelijke vorm en contouren maken het oorspronkelijke centrum van de stad nog mysterieuzer. Een van de belangrijkste religieuze heiligdommen is de "Birla Mandir" tempel, een structuur van grote schoonheid.
Onder de historische monumenten moeten we de "Humayun's Tomb" vermelden, die werd opgericht ter ere van de beroemdste en meest vereerde keizer van Delhi. Het mausoleum is de locatie van zijn graf, dat een opvallend luxe interieur heeft. Tijdens het wandelen in de straat "Ashoka Road", kunt u naar een andere beroemde tempel gaan, die "Bangla Gurudvara" heet. De tempel is versierd met prachtige gouden koepels, het heiligdom is geopend voor bezoekers van alle religies van de wereld.
Liefhebbers van winkelen moeten naar de stad genaamd "Gurgoan" gaan, die is gelegen in de buurt van New Delhi. Hier kunt u de meeste moderne winkelcentra en grootste markten vinden, dat eenvoudig verwonderd door een verscheidenheid aan aangeboden goederen. New Delhi is ook beroemd om zijn nachtleven. De meest populaire nachtclub van de stad heet "Turquoise Cottage", en daar zijn vaak uitvoeringen van beroemde muziek groepen en er zijn spannende programma's.
  Het wereldberoemde lokale monument is de Lotus Tempel, die niet alleen vanuit religieus oogpunt, maar ook vanuit het perspectief van de architectuur van grote waarde is. Officieel wordt deze tempel een Bahá'í huis van aanbidding genoemd, maar in feite is het open voor alle gelovigen, ongeacht hun religies. Absoluut iedereen kan deze tempel bezoeken om binnen zijn muren tot zijn god te bidden. De bouw van de verbazingwekkende tempel werd voltooid in 1986; het heeft een ongelooflijk mooi gebouw dat lijkt op een enorme lotusbloem met zijn vorm.
Een belangrijke historische site is Lāl Qila, die ook algemeen bekend staat onder de naam 'Red Fort'. Rode zandsteen diende als het belangrijkste bouwmateriaal voor de bouw van dit fort. Door de eeuwen heen was het fort het belangrijkste regeringsgebouw van het land. Vandaag de dag valt het op door zijn indrukwekkende schaal en de belangrijkste waarde - de luxueuze interieurdecoratie.
New Delhi heeft de grootste moskee in India - de Jama Masjid, het werd gebouwd in het midden van de 17e eeuw op bevel van keizer Shah Jahan. De muren van deze moskee bieden plaats aan maximaal 25.000 mensen; het belangrijkste kenmerk van de constructie is de enorme binnenplaats. Deze moskee is ook voor iedereen toegankelijk; het is vooral interessant vanwege het witte marmeren interieur.
Zorg ervoor dat u een wandeling maakt door de oude Chandni Chowk-markt, als u van wandelen houdt. De bouw van dit historische gebied werd uitgevoerd in de 17e eeuw. Vele jaren geleden concentreerde het de populairste handelszaken en bazaars van de stad. Tegenwoordig zijn de historische gebouwen hier bewaard van groot toeristisch belang, veel interessante winkels en ambachtelijke winkels zijn nog steeds actief in dit gebied. De markt herbergt vele belangrijke religieuze heiligdommen, waaronder de Gauri Shankar-tempel, evenals de Sunehri Masjid-moskee die dateert uit het begin van de 18e eeuw.
Een van de meest bezochte culturele voorzieningen van de stad is het Crafts Museum, een enorm handwerkcentrum. De opening vond meer dan 30 jaar geleden plaats; vandaag werken de beste ambachtslieden van de stad in dit museum. Veel van de 'exposities' van het centrum kunnen door bezoekers worden gekocht; interessante workshops worden hier vaak gehouden voor buitenlandse gasten.
Dit artikel over New Delhi is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van New Delhi

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van New Delhi:


Islamabad - 689.9 km
Islamabad is een bestuurlijk centrum van Pakistan, een groot cultureel gebied en een aantrekkelijke bestemming voor rust. De bouw van de stad begon in 1960 in het midden van een absolute woestijn. Het duurde slechts...
verder
Bombay - 1163.2 km
Veel locals blijven deze stad nog steeds Bombay (officieel: Mumbai) noemen. Dit is een prachtige Indiase stad, vol met raadsels en mysteries.

De oudste wijk van de stad staat bekend als Zuid-Mumbai. Het is de...
verder

Onze diensten
 New Delhi foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in New Delhi, India. Het plannen van een trip naar New Delhi met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.