OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

14 Hotels in Alexandria

 

Reisgids Alexandria - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De tweede grootste stad van Egypte, Alexandrië, is ook wel bekend als de grootste haven en een internationaal bekende badplaats. Elk jaar trekt deze stad duizenden toeristen, voornamelijk door de alom bekende historische monumenten. Geen enkele andere stad in Egypte heeft meer historische objecten dan Alexandrië. 
 Het oudste gebouw hier is de catacomben van Kom El-Shouqafa, die gecreëerd zijn tussen de 1e en 2e eeuw. De catacomben zijn één van de grootste Romeinse begraafplaatsen. De catacomben hebben 3 lagen, waarvan er twee nu helaas onder water staan. Eén van de mooiste religieuze gebouwen is de Moskee van Abu-al-Abbas. Deze werd in de 13e eeuw gebouwd in opdracht van Sheikh Abu Al-Hasan. De moskee is gemaakt naar de beste tradities van voorgaande eeuwen, en de vormgeving en het interieur zijn nu nog in zeer goede staat. In de omgeving van de moskee is er nog een andere bezienswaardigheid - de zuil van Pompeus. Dit grote monument is gemaakt van rood graniet en is 25 meter hoog. Het monument is gemaakt in opdracht van de keizer Diocletianus en wordt omringd door een labyrint van ondergrondse gangen en oude graven. 
 Als u meer wilt weten over de prehistorie en de geschiedenis, dan is het Grieks-Romeins Museum een ideale plek voor u. Dit museum bevat meer dan 40 duizend exposities van verschillende soorten objecten. Hier kunt u een collectie beelden vinden, of borden, sarcofagen, papyrusrollen, munten, sieraden en andere kunstwerken. Onder één van de meest waardevolle collecties is de tentoonstelling van de oude Egyptische goden, gemaakt van hout en marmer. Bezoekers die meer geïnteresseerd zijn in de Middeleeuwen en de moderne kunst, moeten een bezoek brengen aan het Museum voor Schone Kunsten. Dit museum toont vaak exposities van moderne buitenlandse kunstenaars. De meeste vrouwelijke toeristen kunnen het niet laten om het Museum van Royal Jewelry te bezoeken. En liefhebbers van de wilde natuur hun gaan allemaal naar het Hydro-biologische Museum, waar een grote collectie aan koralen, vissen, weekdieren en andere zeedieren te vinden is.
  Het unieke karakter van de stad is de bibliotheek van Alexandrië; deze oude bibliotheek werd opgericht door Alexander de Grote zelf. Tegenwoordig is de bibliotheek een enorm cultureel complex, met meer dan 8 miljoen boeken, waarvan er vele uniek zijn. Meer in deze bibliotheek heeft verschillende beurshallen en kunstgalerijen, die regelmatig spannende evenementen organiseren. Dit culturele centrum is grotendeels gericht op toeristen; ze krijgen een uitgebreid programma aangeboden.
Degenen die op zoek zijn naar een interessante plek om te wandelen, moeten letten op de charmante wijk Anfoushi. Veel toeristen voelen zich aangetrokken tot deze historische wijk door nationale restaurants met redelijke prijzen; hier kunt u voor een kleine vergoeding de meest populaire nationale gerechten proberen. De buurt is ideaal om een ​​wandeling te maken, de straten zijn gevuld met prachtige historische gebouwen, waarvan sommige oude huizen nu ambacht en souvenirwinkels zijn.
Een van de meest interessante culturele bezienswaardigheden van de stad is het Royal Jewelry Museum. Dit museum beslaat een prachtig paleis, dat Mohammed Ali bouwde voor zijn geliefde kleindochter. Hij slaagde erin een aantal ongerepte interieur te redden, tijdens de tour kun je de luxe badkamers bezoeken, die versierd zijn met fresco's. Dit museum heeft een rijke collectie kostbare voorwerpen, die ooit werden gebruikt om de koninklijke paleizen te versieren. Hier zie je niet alleen dure sieraden, maar ook prachtige sculpturen en schilderijen. Een van de meest ongewone tentoonstellingsstukken wordt beschouwd als de tuingereedschap, versierd met een verstrooiing van diamanten, en zelfs gouden schaken van Farouk. Het museum heeft een interessante cadeauwinkel en zelfs een klein restaurant dat nationale gerechten serveert.
De bijzondere attractie van Alexandrië is de oude vismarkt. Hetzelfde als vele jaren geleden, elke dag verse zeevruchten kunnen worden gekocht op deze markt. Ervaren koks en toeristen gaan 's morgens vroeg naar de markt, want tegen de middag zijn de tellers bijna helemaal leeg. Als u daar geen verse vis wilt kopen, kunt u gewoon een wandeling maken door deze interessante markt en de diversiteit van de goederen waarderen.
Dit artikel over Alexandria is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Alexandria

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Alexandria:


Cairo - 180.3 km
Cairo wordt vaak de "stad van duizend minaretten" 'genoemd. Deze prachtige badplaats heeft reeds vele harten van toeristen veroverd. Mysterieuze piramides van Gizeh, prachtige moskeeën en sprookjesachtige plaatsen - al...
verder
Paphos - 457.9 km
Binnen slechts enkele jaren veranderde Paphos van een rustig dorp in een grote luxe resort, dat rijk is aan toeristische attracties en beroemd om zijn prachtige natuur. Het resort is het hele jaar open voor bezoekers....
verder
Tel Aviv - 466 km
De grootste stad van het land, Tel Aviv, werd opgericht in 1906. Binnen een paar decennia groeide deze plaats uit van een kleine buitenwijk tot een belangrijk centrum van handel, industrie en toerisme. Tegenwoordig...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Egypte
 Alexandria foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Alexandria, Egypte. Het plannen van een trip naar Alexandria met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.