OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

114 Hotels in Cairo

 

Reisgids Cairo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Cairo wordt vaak de "stad van duizend minaretten" 'genoemd. Deze prachtige badplaats heeft reeds vele harten van toeristen veroverd. Mysterieuze piramides van Gizeh, prachtige moskeeën en sprookjesachtige plaatsen - al deze factoren maken Caïro als een wonderbaarlijke stad die nooit stopt haar bezoekers door zijn mysteries en geheimen verwonderen.
Op het grondgebied van de stad bevinden zich meer dan honderd piramides, en ieder van hen is vol van zijn eigen legendes en geheimen. De piramide van Cheops blijft een onvergetelijk door de mens gecreëerd meesterwerk en een internationaal bekende toeristische plek. De hoogte van de piramide is naar schatting 147 meter. Vele fascinerende hypothesen en theorieën zijn verbonden met deze unieke architecturale faciliteit. Echter, het belangrijkste mysterie, het doel van de bouw van de piramiden, blijft tot op heden onbekend. Zelfs deze dagen blijven archeologen op het grondgebied van Gizeh werken, om meer waardevolle informatie te onthullen over de geschiedenis van het oude Egypte. U kunt met ontdekte artefacten kennis maken en nieuwe feiten van de verworvenheden van de moderne wetenschappers vernemen tijdens de excursie naar het Museum van Archeologie.
Enorme Sfinxen blijven de belangrijkste beschermers van de piramides. Hun strenge en grandioze uitstraling doet reizigers hun ademhaling stoppen van verwondering. Bij religieuze gebouwen moeten we over de Mohammad Ali moskee vermelden, die werd gebouwd in het midden van de vorige eeuw. Dit is een van de grootste tempels van het land. De moskee is versierd met een enorme koepel en interne zalen zijn betegeld met zeldzame marmer. Hierdoor blijft de lucht in de moskee koel tijdens erg warme dagen.
Naast deze moskee ligt de Citadel - een van de oudste gebouwen in de wereld. Op het grondgebied van het fort zijn verschillende paleizen en moskeeën gebouwd. De oude kazerne en magazijnen zijn ook in geslaagd om te overleven. De locatie van dit grote architectonische complex biedt plaats aan diverse musea, gewijd aan de geschiedenis, militaire uitrusting en zelfs koninklijke rijtuigen. In moskeeën kunnen de bezoekers tal van prachtige schilderijen en interieur decoraties zien.
  Voor iedereen die graag in pittoreske plaatsen wandelt, is het interessant om de tuin van El Tahrir te bezoeken. Het belangrijkste aantrekkelijke kenmerk is de verscheidenheid aan sculpturen; allemaal gemaakt door lokale ambachtslieden en een echte weerspiegeling van de nationale cultuur. In combinatie met prachtige landschappen lijken de sculpturen eenvoudigweg onherhaalbaar.
In Caïro is de wereldberoemde Blauwe Moskee. Het staat open voor aanhangers van absoluut alle religies. De moskee is erg groot en heeft een luxe inrichting. Prachtige groene en blauwe faience werden gebruikt tijdens het afronden van de gebedsruimte. Ervaren reizigers worden geadviseerd om de moskee in de vroege ochtend te bezoeken, op dit moment is het aantal toeristen niet zo groot en kunt u genieten van de omliggende architectonische schoonheid in een verlaten omgeving.
In het hart van de stad is het grootste architectonische monument van onze tijd - de Cairo Tower. Dit is een ongelooflijk mooie wolkenkrabber, die met zijn contouren lijkt op een lotussteel. De hoogte is 187 meter. In deze wolkenkrabber zijn er kantoorcentra en winkelpaviljoens en op een van de laatste verdiepingen is er een ronddraaiend restaurant. Hier is ook een van de beste uitzichten in de stad, ideaal om het panorama van de Nijl te bewonderen.
Toeristen met kinderen in Caïro moeten zeker een bezoek brengen aan een fantastisch openluchtmuseum genaamd Pharaonic Village. Hier worden bezoekers aangeboden om zich onder te dompelen in de unieke sfeer van het verleden, langs de kanalen van de Nijl te zwemmen op een speciaal drijvend amfitheater en deel te nemen aan interessante entertainmentprogramma's. Hier kun je leren hoe mensen leefden in de tijd van de farao's, wat voor soort handwerk ze deden en hoe het land te cultiveren. Sommige bezoekers van het museum zullen enkele soorten handwerkkunst kunnen leren.
Op het hoogtepunt van populariteit onder toeristen blijft het Museum van Islamitische Kunst, binnen zijn muren is er een verzameling unieke tentoonstellingen van verschillende periodes. Het slaat veel edelmetaalproducten op, waarvan sommige voorheen tot koninklijke mensen behoorden. Van bijzondere waarde voor het museum zijn de oude Korans, die edelmetalen en stenen gebruikten. Het is gevestigd in een spectaculair historisch gebouw en heeft een zeer mooie inrichting.
Dit artikel over Cairo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Cairo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Cairo:


Alexandria - 180.3 km
De tweede grootste stad van Egypte, Alexandrië, is ook wel bekend als de grootste haven en een internationaal bekende badplaats. Elk jaar trekt deze stad duizenden toeristen, voornamelijk door de alom...
verder
Eilat - 361.3 km
De bergen rondom Eilat, zijn als een muur, een uitstekende bescherming voor deze stad. Hoge volatiliteit heeft geleid tot een toename (tot 41 ‰) zoutgehalte van het water in de baai. Warm water creert ideale...
verder
Sharm el-Sheikh - 382.7 km
Dit is de mooiste badplaats van de Rode Zee. De "Sheikh Baai" wordt beschermd door het Sinaï-gebergte op het noordwesten. De stad grenst op het zuidwesten aan het nationale park "Ras Mohammed". Dit is een echt wonder...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Cairo
 Cairo foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Cairo, Egypte. Het plannen van een trip naar Cairo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.