OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

61 Hotels in Karlovy Vary

 

Reisgids Karlovy Vary - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De rust in Karlovy Vary is altijd actief en afwisselend. Anders kan het niet zijn, want deze stad bestaat uit een groot aantal culturele instellingen, historische en architectonische monumenten. Om niet een enkele dag van uw vakantie te verliezen, besteed u uw aandacht aan de belangrijkste bezienswaardigheden van het resort die voor u interessant kunnen zijn. Het museum en de fabriek Moser is een van de beroemdste faciliteiten in Karlovy Vary. Het belangrijkste doel van deze fabriek is de creatie van voorwerpen van glas, hier kunnen dus de bezoekers kennis maken met de technologie van dit proces en collecties van kristallen servies bewonderen. Het Karlovy Vary Plaatselijk Historisch Museum zal u voorzien van alle informatie over de geschiedenis van deze omgeving en zijn ontwikkeling. De eerste verdieping van het gebouw is omgebouwd tot een galerij die de werken van beroemde schilders toont en een kleine verzameling van oude boeken.
Mensen, die van kwaliteits likeuren genieten, moeten zeker het Museum van Jan Becher bezoeken, waar ze in de gelegenheid zijn om informatie over de productie van de meest populaire alcoholische dranken in het land te krijgen. Natuurlijk zal een dergelijke excursie naar dit specifieke museum niet compleet zijn zonder deze lekkere drank te proberen. U kunt dit in een van de bars van het museum doen. De kerk van Peter en Paul is een van de beroemdste religieuze bezienswaardigheden van deze regio. De kerk heeft een aantal iconen die zijn gepresenteerd door Russiche tsaar Nicolai II. De plaatselijke kunstgalerij zal zeker uw aandacht vragen. De collectie van de galerij begon zich in 1953 te vormen. Naast de reguliere tentoonstelling vinden binnen de muren van de galerij regelmatig diverse evenementen zoals theatervoorstellingen, tentoonstellingen en concerten plaats.
De meest bijzondere bezienswaardigheden van Karlovy Vary is, waarschijnlijk, de Japanse "Tuin van Stenen". Hier kunt u een duik in de sfeer van eenzaamheid en rust nemen. De tuin is een perfecte plek voor meditatie en het verwonderd bezoekers traditioneel door zijn elegantie.
  Degenen die van wandelen houden, moeten absoluut naar de top van Druzhba Hill gaan. Er is een interessante historische attractie - de uitkijktoren van Diana hier. Op de top van de heuvel is er een schilderachtig park met rustplaatsen en diverse restaurants en cafés. De toren is uitgerust met een prachtig observatiedek, vanwaar het handig is om de omliggende bossen en groene heuvels te bewonderen.
Een belangrijk architectonisch monument is de Mill Colonnade. Gebouwd in de 19e eeuw, het vertegenwoordigt een unieke combinatie van Neo-Renaissance en Empire-stijl. In dit prachtige gebouw met bogen bevinden zich verschillende minerale bronnen. Het uitproberen van het water is volledig gratis. In het warme seizoen is het architecturale complex een aanvulling op de diversiteit van exotische planten.
Bezoek aan religieuze sites moet in de tour worden opgenomen. Een van de mooiste in de stad is de kerk van St. Maria Magdalena. De bouw begon in de late 18e eeuw, en de allereerste kerk op deze site werd gebouwd in de 15e eeuw. In de 18e eeuw werd de kerk bijna volledig verwoest door vuur. De restauratie duurde tientallen jaren en werd uiteindelijk voltooid in 1861. Een even indrukwekkend religieus gebouw is de Saints Peter en Paul Cathedral. Het werd gebouwd in de 19e eeuw en werd de eerste orthodoxe kerk op het grondgebied van het Oostenrijkse rijk. In 1916, tijdens militaire operaties, werd de kerk gesloten en begon de eredienst opnieuw, pas in het midden van de 20e eeuw. Nog niet zo lang geleden werd de historische kerk volledig gerestaureerd. Nu is het op het grondgebied van een ongelooflijk mooi park. Fans van theatrale kunst moeten zeker het Karlovy Vary City Theatre bezoeken. Het gebouw waarin het zich bevindt, werd in de 19e eeuw gebouwd door het project van de beroemde architecten G. Helmer en F. Fellner. Op dit moment is het een van de mooiste in de stad. Eerder in de plaats daarvan was een oud theater, maar het houten gebouw werd volledig verwoest door brand in 1787. Een van de belangrijkste initiatiefnemers van de bouw van het nieuwe theater was D. Becher. Een nieuw luxegebouw werd gebouwd op de schenkingen van bewoners. Het oude theater slaagde erin niet alleen zijn unieke uiterlijk, maar ook de interieurinrichting te behouden. Het organiseert regelmatig klassieke en moderne producties.
Dit artikel over Karlovy Vary is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Karlovy Vary

Excursies en tickets in Karlovy Vary & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Karlovy Vary

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Karlovy Vary:


Plzen - 61.7 km
Plzen is het grote commerciële, industriële en culturele centrum van de Tsjechische Republiek. De stad wordt vaak aangeduid als "het depot van het bier", omdat een van de meest populaire en internationaal bekende...
verder
Zwickau - 62.3 km
Het Saksische stadje genaamd Zwickau is internationaal bekend vanwege het feit dat de wereldberoemde pianist en componist Robert Schumann hier is geboren. Het huis-museum van deze artist ligt vlak naast het stadhuis....
verder
Praag - 109.2 km
Praag is een van de mooiste steden in de wereld. De stad is verdeeld in twee delen door de rivier de Moldau (Vltava). Samen met Athene, Rome, Parijs en Londen Praag behoort tot de oudste metropolen in Europa. Haar...
verder

Onze diensten
 Karlovy Vary foto's
Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Karlovy Vary, Tsjechie. Het plannen van een trip naar Karlovy Vary met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.