OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

80 Hotels in Leipzig

 

Reisgids Leipzig - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Leipzig is een stad in Duitsland, die is gelegen aan de oever van de Weiße Elster rivier. De bevolking van de stad telt 503 duizend mensen. Leipzig is ook de locatie van de internationaal beroemde luchthaven.
In deze stad zijn goed ontwikkelde sectoren zoals machinebouw, bont -, naai -, en chemische industrie. Vanaf de XVe eeuw heeft de stad ook een groot uitgeverij centrum en een centrum van handel (bont veilingen en eerlijke handel).
De stad wordt vaak gekozen als de locatie van de internationale filmfestivals van documentaire- en korte films. Er zijn ook een universiteit, de eerste serre in Duitsland, een concert vereniging en het Gewandhaus orkest. Leipzig is beroemd om zijn theaters (het Theater van Opera en "Shaushpilhauz").
Toeristen wordt aangeraden om het Museum van Schone Kunsten, het Museum van Ambachten, het Etnografisch Museum, het Duitse museum van Boeken en nog veel meer te bezoeken. Het oude stadhuis kan ook uw aandacht vangen. Het wordt gebruikt om de tentoonstelling van het Museum van de Geschiedenis van Leipzig te houden. Het gebouw is gemaakt tijdens de Renaissance en omgeven door woonkwartieren van dezelfde periode.
Tot de beste bezienswaardigheden van de Leipzig behoren ook de kerk van St. Thomas gebouwd in de gotische stijl, waarbij de grote Duitse componist I.S. Bach het kerk koor bestuurde; het Hooggerechtshof; Leipzig Gewandhaus dat is ook de locatie van het lokale filharmonisch orkest; het Monument van de Strijd van de Naties die functioneerd als observatie plaats, met zijn 91 meter hoogte, is het het hoogste monument in Europa, dat de gebeurtenissen van 1813 eert; en de kerk van St. Nicolaas is de grootste en oudste kerk van de stad. Achter het Oude Stadhuis vindt u ook het gebouw van de Oude Beurs in de barokke stijl. Vele jaren geleden verzamelden zich in dit gebouw vertegenwoordigers van de handelaren. Ook interessant zijn, het nieuwe stadhuis en de "Gedächtniskirche", opgedragen aan de Russische soldaten.
Kinderen worden aangemoedigd om de dierentuin in Leipzig te bezoeken, die bekend staat om het hoogste aantal primaten en het grootste aquarium van Europa.
  Een van de mooiste monumenten van de architectuur in de stad is het Gohlis-paleis. Het werd in de 18e eeuw gebouwd voor een stadsambtenaar. Dankzij zijn vrouw was de binnenhuisarchitectuur van het paleis een van de meest luxueuze van de stad. De eigenaars investeerden enorme sommen geld in de aankoop van kunstwerken en kostbare sieraden. In de 18e eeuw werd dit paleis regelmatig bezocht door hooggeplaatste personen. Ze hielden hier elegante ballen en literaire avonden. Nu wordt het historische gebouw, omgeven door een weelderige tuin, gerund door de staat.
De unieke St. Thomas kerk die werd gebouwd in de 13e eeuw wordt bewaard in de stad. Voor een lange geschiedenis van het bestaan ​​heeft het vele reconstructies overleefd. De kerk is een spectaculair architectonisch monument in de laatgotische stijl. Voor de hele wereld is deze kerk grotendeels bekend om het feit dat op haar grondgebied het graf van de wereldberoemde componist Johann Sebastin Bach ligt. Tijdens zijn leven diende hij als cantor in de kerk. Honderd jaar geleden werd een sculptuur van de musicus geïnstalleerd op het plein naast de kerk.
Fans van klassieke muziek in Leipzig zullen geïnteresseerd zijn om een ​​andere plaats te bezoeken - het Mendelssohn House Museum. In de stad is er een oud huis waarin Felix Mendelssohn de laatste jaren van zijn leven heeft doorgebracht. In het historische gebouw werd de sfeer van het verleden zo veel mogelijk bewaard. Hier werden de bezittingen van de beroemde componist, zijn brieven en verschillende historische documenten bewaard.
Een van de meest ongewone attracties van Leipzig is Auerbach's Kellar, gelegen in het hart van de historische wijk. Dit oude restaurant werd geopend in de eerste helft van de 15e eeuw. De eerste vermelding ervan dateert uit 1428. Toen was er een kleine taverne waarin ze wijn verkochten. Deze iconische taverne wordt genoemd in het verhaal van Goethe. Het was hier, volgens de auteur, dat de ontmoeting tussen Faust en Mephistopheles plaatsvond. De wereldberoemde hervormer, Martin Luther vond het heerlijk om tijd door te brengen in dit restaurant. Tegenwoordig is het historische restaurant een van de meest prestigieuze in de stad.
Op het marktplein kunt u het historische Alte Waage-gebouw zien. Het werd volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eerder was in dit prachtige gebouw de Chamber of Weights and Measures. In de jaren 60 van de vorige eeuw werd het gebouw gereconstrueerd volgens oude mock-ups en tegenwoordig is het een van de meest ongewone in de stad.
Dit artikel over Leipzig is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Leipzig

Excursies en tickets in Leipzig & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Leipzig

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Leipzig:


Halle an der Saale - 31.5 km
Halle (Halle an der Saale) is een Duitse stad die is gelegen aan de rivier de. Dit is een administratief centrum van de wijk met dezelfde naam. De bevolking van de stad is 263.000 mensen (vanaf 1968).

Halle...
verder
Dessau - 55.9 km
Dessau is een Duitse stad en de residentie van het hertogdom Anhalt. De stad ligt aan de rivier Mulde die in de Elba rivier uitmond. De XVIIIe eeuw heeft tot veel populariteit voor de stad geleid. Op dat moment waren er...
verder
Zwickau - 70.4 km
Het Saksische stadje genaamd Zwickau is internationaal bekend vanwege het feit dat de wereldberoemde pianist en componist Robert Schumann hier is geboren. Het huis-museum van deze artist ligt vlak naast het stadhuis....
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Leipzig
 Leipzig foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Leipzig, Duitsland. Het plannen van een trip naar Leipzig met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.