OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

19 Hotels in Halle an der Saale

 

Reisgids Halle an der Saale - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Halle (Halle an der Saale) is een Duitse stad die is gelegen aan de rivier de. Dit is een administratief centrum van de wijk met dezelfde naam. De bevolking van de stad is 263.000 mensen (vanaf 1968).
Halle is een belangrijk vervoersknooppunt, een rivier haven en een centrum van de chemische industrie. Hier zijn goed ontwikkelde rijke bronnen van kalium, bruinkool, steenzout en kopererts. Halle is ook een belangrijk werktuigbouwkundig centrum met rail vervoer, machine-werktuig bouw, voedingsmiddelen-en farmaceutische industrie, houtverwerking, cement, metaal en productie van bouwmaterialen. Bovendien is de stad een belangrijk centrum voor het uitgeven van boeken in Duitsland. Landbouw, gewasproductie en het kweken van groenten zijn ook specialiteiten van deze plaats.
Het centrum van de oude stad van Halle is bekend door zijn verkeerde planning en de middeleeuwse gebouwen. U kunt het plein Markt Platz, de Rode Toren (1418-1506), het monument van een beroemde componist Händel, de hallenkerk Marienkirche bezoeken. Het Moritzburg Kasteel is een ander opmerkelijk oud gebouw met een museum, een kathedraal en een universiteit volgens het project van de architect Schinkel. Het historische centrum is omgeven door nieuwe wijken die meestal bestaan uit enige moderne nieuwbouw. Veel reizigers zijn geïnteresseerd in het Museum van Oude Geschiedenis en de Academie van Natuurwetenschappen die is gebouwd in 1652. Vooral voor bezoekers met kinderen wordt een grote dierentuin in Halle aanbevolen.
  De favoriete plek voor wandelingen onder veel toeristen is het marktplein, gelegen op de plek waar in de Middeleeuwen een grote handelsroute plaatsvond. Rondom het plein zijn er veel prachtige historische gebouwen, waar tegenwoordig populaire restaurants en culturele instellingen te vinden zijn. In een van de historische gebouwen die in 1708 werden gebouwd, bevindt zich het museum Beatles Story, dat interessant zal zijn voor alle fans van de vier van Liverpool.
Op het marktplein is er nog een uitstekend historisch gebouw - het paleis van Marktslossen. Dit spectaculaire paleis is de locatie van een interessant museum, waarvan de belangrijkste stukken oude muziekinstrumenten zijn. Daarnaast herbergt het paleis een interessante galerij en een winkel met zeldzame oude boeken.
De beroemdste inwoner van de Duitse stad is de wereldberoemde componist George Frideric Händel. Het is geen verrassing dat het Handel House Museum een ​​must is voor vele excursieprogramma's. Het was in dit huis dat het toekomstige genie van klassieke muziek werd geboren. In dit oude huis bracht Händel de eerste zeven jaar van zijn leven door. Tegenwoordig is er in het historische gebouw een thematisch museum gewijd aan het leven en werk van de componist. Het organiseert vaak interessante culturele evenementen, evenals een jaarlijks festival gewijd aan het werk van Händel.
Reizigers die er al lang van dromen om door het grondgebied van een oud fort te slenteren, moeten naar de wijk Halle gaan, waar het Giebichenstein-fort ligt. Middeleeuwse vesting voor honderden jaren van bestaan ​​veranderde zijn status vele malen. In de 16e eeuw huisvestte het een gevangenis en later werd het enorme gebouw omgebouwd tot een brouwerij. Nu is in het gerestaureerde fort de School of Applied Arts gevestigd. Desondanks is tijdens de tour absoluut al het grondgebied beschikbaar voor toeristen.
Er zijn veel interessante religieuze plaatsen in Halle. De geschiedenis van de St. George's kapel is erg interessant. Het is het overgebleven deel van het middeleeuwse klooster. De kerk die vandaag te zien is, werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw. In 1740 werd zowel de oude kerk als het klooster zelf tijdens een brand volledig verwoest. De kerk werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar werd nadien onmiddellijk hersteld.
Dit artikel over Halle an der Saale is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Halle an der Saale

Excursies en tickets in Halle an der Saale & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Halle an der Saale

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Halle an der Saale:


Leipzig - 31.5 km
Leipzig is een stad in Duitsland, die is gelegen aan de oever van de Weiße Elster rivier. De bevolking van de stad telt 503 duizend mensen. Leipzig is ook de locatie van de internationaal beroemde luchthaven....
verder
Dessau - 39 km
Dessau is een Duitse stad en de residentie van het hertogdom Anhalt. De stad ligt aan de rivier Mulde die in de Elba rivier uitmond. De XVIIIe eeuw heeft tot veel populariteit voor de stad geleid. Op dat moment waren er...
verder
Magdeburg - 74.5 km
Maagdenburg is een oude stad en de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Deze plaats is gelegen aan de oever van de rivier Elbe. In de tijd van keizer Otto I werd het Benedictijnse klooster in de stad...
verder

Onze diensten
 Halle an der Saale foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Halle an der Saale, Duitsland. Het plannen van een trip naar Halle an der Saale met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.