OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

7 Hotels in Zwickau

 

Reisgids Zwickau - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Het Saksische stadje genaamd Zwickau is internationaal bekend vanwege het feit dat de wereldberoemde pianist en componist Robert Schumann hier is geboren. Het huis-museum van deze artist ligt vlak naast het stadhuis. Het huis, waar is de grote componist en zijn vrouw Clara Vikki woonden, zij was ook een beroemde pianist, is uitgegroeid tot het centrum van de internationale concoursen. De naam van de prediker Thomas Munzer wordt ook geassocieerd met deze stad. Een ander interessant gebouw is het huis van het Doek Gilde "Gewandhaus". Dit huis werd gebouwd in 1522-1525. Tegenwoordig bevindt zich het stads theater in dit gebouw. U vindt er ook een mooi gemeentehuis, dat er net naast is gelegen. De inrichting van het stadhuis dateert uit de vijftiende – en de zestiende eeuw. De klokken met bewegende figuren zijn vooral populair onder toeristen.
De Kathedraal van St Mary werd gebouwd in 1200. Tijdens zijn geschiedenis heeft het verschillende branden doorgemaakt, maar elke keer is het weer hersteld. Tegenwoordig is de kathedraal nog steeds in de stijl van de mooie 15e – en 16e eeuw. De cathedra (de renaissancestijl) en het altaar (de laat-gotische stijl) met een kruis zijn gemaakt van kristal, en ze zijn de belangrijkste decoraties van de kathedraal. Vergeet niet naar oude grafstenen te kijken. De "Katharinenkirche" is, uiteraard, een andere mooie attractie van de stad.
Liefhebbers van de automobielgeschiedenis kennen de stad Zwickau zeker als de geboorteplaats van de onvergetelijke "Trabant". Deze kleine auto, die veel gelach heeft veroorzaakt in Duitsland, is inmiddels bijna een cult geworden.
Dit artikel over Zwickau is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Zwickau

Excursies en tickets in Zwickau & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Zwickau

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Zwickau:


Karlovy Vary - 62.3 km
De rust in Karlovy Vary is altijd actief en afwisselend. Anders kan het niet zijn, want deze stad bestaat uit een groot aantal culturele instellingen, historische en architectonische monumenten. Om niet een enkele dag...
verder
Leipzig - 70.4 km
Leipzig is een stad in Duitsland, die is gelegen aan de oever van de Weiße Elster rivier. De bevolking van de stad telt 503 duizend mensen. Leipzig is ook de locatie van de internationaal beroemde luchthaven....
verder
Halle an der Saale - 93.9 km
Halle (Halle an der Saale) is een Duitse stad die is gelegen aan de rivier de. Dit is een administratief centrum van de wijk met dezelfde naam. De bevolking van de stad is 263.000 mensen (vanaf 1968).

Halle...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Zwickau
 Zwickau foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Zwickau, Duitsland. Het plannen van een trip naar Zwickau met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.