OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

46 Hotels in Mendoza

 

Reisgids Mendoza - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Mendoza is een wereldberoemd centrum dat een uitstekende Argentijnse wijn en olijfolie produceert. In de zomer is het een geweldig resort, vol fascinerende routes en excursies en in de winter verandert de stad in een paradijs voor skiërs.
In 1861 leed de stad een grote schade, een rampzalige aardbeving verwoeste alle gebouwen en monumenten. Tijdens het maken van een nieuw project van de stad, zijn alle seismische kenmerken in aanmerking genomen. Nieuwe pleinen zijn veel breder geworden en de straten zijn op afstand van elkaar.
Net als de meeste steden in het land lijkt Mendoza op een standaard Europese stad. In het centrum van de stad is er veel groen, en de lokale bevolking en reizigers wandelen daar traditioneel. Omdat de stad in een vrij droge regio is gelegen, kunt u tal van kunstmatige kanalen op zijn grondgebied zien. Deze kanalen zijn ontworpen om een vochtig microklimaat in Mendoza te behouden. Het creëren van een kunstmatig irrigatie systeem maakte het mogelijk om het grondgebied met een rijke vegetatie te sieren, dit is niet typisch voor de natuurlijke omgeving. Bovendien, zijn er de wereldberoemde wijngaarden in de nabijheid. Tijdens het lopen op straten van de stad vindt u ten minste een van de kanalen. Om het verkeer comfortabeler te maken, zijn de straten verbonden bruggen.
Het Plein van de Onafhankelijkheid en het grootste voetgangersgebied "Sarmiento" zijn gelegen in het centrum van de stad. Alle andere straten lopen er loodrecht op de hoofdstraat. In deze gezellige straatjes vindt u eigentijdse restaurants, goede bars, café´s en winkelcentra. Het grootste park van Mendoza is "San Martin" genaamd en het is gelegen in het westelijke deel van de stad. Op het grondgebied van het park vindt u een voetbalveld, een dierentuin en vele architectonische monumenten.
  Een opmerkelijk historisch monument is de Basiliek van San Francisco Solano. Het werd gebouwd in 1875 op de plaats van een verwoeste oude kerk. De tempel wordt beschouwd als de oudste in Argentinië. In de muren van de basiliek van vandaag zijn er vele unieke religieuze overblijfselen die pelgrims van over de hele wereld komen aanbidden. In 1928 verwierf deze basiliek de status van een nationaal monument.
Terwijl je langs de oevers van de Mendoza-rivier loopt, kun je een andere interessante attractie zien - de Inca-brug. Deze brug ligt in een redelijk ontoegankelijk gebied, op een hoogte van 1719 meter boven zeeniveau. De exacte datum van de constructie is onbekend. Locals verbinden veel interessante legendes met deze brug. Volgens een van hen heeft de brug een goddelijke oorsprong. In de buurt van de brug, zijn er verschillende thermale bronnen, en ook het alpinismuseum.
Voor iedereen die kennis wil maken met de geschiedenis en cultuur van de stad, moet u zeker het Museum van Geschiedenis Cuyo bezoeken. Het is gevestigd in een chic historisch gebouw. De decoratie zelf is van grote historische betekenis. De collectie van het museum is zeer rijk en divers. Oude wapens, oude munten en medailles, maar ook waardevolle historische documenten en oude manuscripten zijn erin te zien.
Het Stadsmonumentatiemuseum presenteert ook een originele collectie onder de aandacht van bezoekers, waarvan een belangrijk deel is gewijd aan een uniek natuurverschijnsel: aardbevingen. Dit museum werd voor een groot deel bekend aan de hele wereld, vanwege het feit dat het een speciale ruimte heeft die een aardbeving simuleert. Het museum houdt ook verzamelingen video- en fotomateriaal bij met betrekking tot dit natuurverschijnsel.
Natuurliefhebbers zullen worden uitgenodigd voor een bezoek aan het natuurreservaat Villavicencio in de buurt van Mendoza. Het gebied is groot en is ongeveer 62.000 hectare groot. Een deel van het grondgebied van dit park is gesloten voor excursies en in de rest zijn er veel spannende routes ontwikkeld voor toeristen. Ze kunnen door de pittoreske berggebieden slenteren, de thermale bronnen bekijken en de verborgen grotten bekijken, en ook de belangrijkste historische attractie van deze plaatsen bezoeken - het verlaten oude hotel Terma de Villavicencio. Het reservaat is het meest interessant om te bezoeken in de lente. In deze tijd van het jaar kunt u de bloeiende planten bewonderen die zijn gegroeid op vruchtbare vulkanische gronden.
Dit artikel over Mendoza is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Mendoza

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Mendoza:


Santiago - 182.9 km
De moderne Zuid-Amerikaanse stad Santiago ligt vlakbij de Santa Lucia heuvel aan de oever van de rivier Mapocho. Santiago is echt een stijlvolle stad, die is gebouwd in de koloniale stijl op de gewone manier die...
verder

Onze diensten
 Regio gidsen
 Autoverhuur
Huur een auto in Mendoza
 Mendoza foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Mendoza, Argentinie. Het plannen van een trip naar Mendoza met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.