OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

381 Hotels in Buenos Aires

 

Reisgids Buenos Aires - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De hoofdstad van Argentinië zeker kan worden genoemd de levendigste stad in Zuid-Amerika: leven houd nooit op, zelfs niet voor een seconde. In Corrientes Avenue vindt u cafés, kiosken, theaters, winkels zijn geopend van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, zelfs bussen rijden er de hele nacht door. Buenos Aires heeft een zekere Europese charme, u kunt de geest van Parijs, Rome, Madrid voelen. Het is niet verwonderlijk, want de meeste Portenos (zoals de locale bewoners zichzelf noemen) zijn afkomstig van 'de Oude Wereld'. Buenos Aires heeft een bevolking van bijna 3 miljoen mensen, maar als we rekening houden met de bevolking van de voorsteden, dan groeit het aantal tot meer dan 12 miljoen.
In Buenos Aires zijn er tal van bezienswaardigheden, voor mensen van ieder leeftijd en smaak. Voor degenen, die gek zijn van kunst, biedt de stad veel verschillende musea, galeries, theaters en architectonische bezienswaardigheden. Diegenen, die hun leven niet kunne voorstellen zonder nachtelijke feestjes, zullen blij zijn met prachtige clubs en discotheken, waar het feest nooit stopt. Ook zijn er in Buenos Aires plaats veel gezellige parken, waar men kan schuilen voor de drukte van de grote stad. Je kunt echt veel plezier beleven bij het bezoeken van musea, restaurants, prachtige monumenten en natuurlijk tango shows.
Plaza de Mayo. Plaza de Mayo is het hart van Buenos Aires. Hier staan de belangrijkste gebouwen. Onder hen is bijvoorbeeld Cabido (het gebouw, waaruit in de koloniale tijd werd geregeerd), de kathedraal, het stadhuis en het Casa Rosada.
Casa Rosada (Roze Huis), de officiële naam is Palacio de Gobierno, is de zetel van de Argentijnse president. Het is gelegen in de Plaza de Mayo, dus maakt het vaak deel van diverse gelukkig en tragische historische gebeurtenissen van het land. In Buenos Aires kunt u terecht bij vele parken, waar niets u belet te genieten van rust en privacy. Park van de 3 februari is eigenlijk de grootste van Buenos Aires, het begint in het Palermo District en strekt zich uit tot de noordgrens van de stad. Niet ver van dit park zij de dierentuin en het Planetarium gevestigd. Ga ook naar andere mooie plaatsen zoals: het Andalusische Hof, de Deense Rosarium en het Japanse Paviljoen. Bovendien bevinden er niet ver van het park een aantal interessante musea.
De beste winkels van Buenos Aires zijn op de straat, Calle Florida (toon op kaart ) dat is een voetgangersgebied. Echter, de straat die bekleed is met talrijke boetieks en winkelcentra, is niet alleen van belang om te winkelen, maar ook voor liefhebbers van architectuur.
San Telmo.
In San Telmo , de oudste 'barrios’ (kwart) van Buenos Aires, woonde ooit alle elite (incrowd) van de stad. In 1870, tijdens de gele koorts epidemie, zijn de aristocraten van San Telmo vertrokken, zijn zij naar het noorden van de stad verhuisd. Streams van arme immigranten overspoelde de wijk en huizen van de adel werden in de huurkazernes herbouwd «conventillos» genaamd. In 1970 zijn gelukkig een aantal van de historische gebouwen gerestaureerd. Vandaag is San Telmo een kleurrijke, elegante wijk met antiekwinkels, koloniale architectuur en vele oude kerken (zoals de kerk van San Pedro Telmo). Sommige straten zijn nog steeds met stenen tegels bekleed. In San Telmo is het beste om op zondag te komen, dan veranderd het gebied van Plaza Dorrego , in een vlooienmarkt, en de straten zijn gevuld met jongleurs en tango dansers. Fans van de Argentijnse tango bezoeken uiteraard, in San Telmo de beroemde tango cafe's, zoals El Viejo Almacyn, Michelangelo, La Casa Blanca en La Casa Rosada.
Puerto Madero.
Puerto Madero , het voormalige havengebied, gelegen aan de oevers van de rivier Rio de la Plata, dat werd gebouwd tussen 1888 en 1897, is op dit moment het meest moderne entertainment district in het centrum van de stad, het heeft echter nog steeds de charme van de oude haven. In de voormalige dokken zijn tegenwoordig restaurants en winkels. Als u er van houdt om langs de promenade te wandelen, goed te eten of te winkelen, dan is Puerto Madero het meest geschikt voor dit doel.
La Boca.
La Boca is de helderste wijk van Buenos Aires. Het werd door Italiaanse immigranten langs de oevers van de Meander en het kanaal Riachuelo gebouwd, er zijn magazijnen en vleesverwerkende fabrieken gelegen. La Boca is vooral bekend om zijn originele huizen, die van metaalplaat zijn gebouwd en in heldere kleuren geschilderd. Er zijn hier overal allerlei mooie kunstwerken te koop. De wijk is vol met souvenirwinkels, cafes en restaurants. Hier voelt u overal de invloed van de Italiaanse cultuur. De bijzondere sfeer en een oproer van kleuren trekken honderden toeristen per dag in La Boca.
Dit artikel over Buenos Aires is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Buenos Aires

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Buenos Aires:


Montevideo - 209.1 km
Montevideo werd gesticht in het begin van de 18e eeuw door de Spanjaarden. Het doel van de oprichters van Montevideo was nogal eigenaardig. Het was een vestingstad, vanwaar, de Spanjaarden de acties van smokkelaars op...
verder

Onze diensten
 Regio gidsen
 Buenos Aires foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Buenos Aires, Argentinie. Het plannen van een trip naar Buenos Aires met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.