OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

123 Hotels in Lima

 

Reisgids Lima - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lima is een grote en een van de mooiste steden van Peru en Latijns-Amerika in het algemeen. De stad werd gesticht in 1535, toen de Spaanse veroveraars de nederzetting als een voorpost gebruikten tijdens hun militaire operaties in Peru. Vele jaren geleden had deze stad als tweede naam - de "Stad van de Koningen". Het werd gegeven aan Lima want er waren fascinerende kathedralen, prachtige herenhuizen van de Spaanse adel, en het paleis van de onderkoning gebouwd. Architectonische bezienswaardigheden van die tijd trekken nog steeds veel bezoekers en brengen de unieke charme van de stad.
Lima is gelegen aan de Pacifische kust in de buurt van de voet van de Andes. Dit is niet alleen de grootste metropool van Zuid-Amerika, maar ook een unieke stad die tal van entertainment en recreatie mogelijkheden biedt aan de toeristen. De stad heeft de geschiedenis van de koloniale periode zorgvuldig bewaard, de periode van de Spaanse gouverneurs en veroveraars. De drie belangrijkste gebouwen van het oude tijdperk in Lima zijn; het gemeentehuis, het overheids paleis en de kathedraal met het graf van Francisco Pisarro. Ze zijn allemaal gelegen aan het centrale plein van Lima, "Placa de Armas".
Andere bezienswaardigheden van deze plaats zijn het klooster en de kerk van San Francisco, het Museum van Goud, dat over een grote collectie van gouden en zilveren sieraden met edelstenen beschikt, het Museum van de Keramiek, het Museum van Archeologie en Antropologie en nog veel meer. Het museum van keramiek genaamd Rafael Larco Herrera en exposeert verschillende interessante verzamelingen van keramiek van het pre-koloniale Peru, gouden en zilveren sieraden, oude mummies, en een verzameling van Colombiaanse erotische keramiek.
  De wijk Barranco is interessant voor liefhebbers van niet-standaard attracties. Eenmaal op zijn plaats was een onopvallend vissersdorp. Dit charmante gebied wordt nu beschouwd als een favoriete plek voor kunstenaars, dichters en andere kunstenaars. Hier in oude gebouwen, waarvan de muren zijn versierd met kleurrijke graffiti-tekeningen, zijn er tal van kunstgalerijen, workshops en souvenirwinkels. Ook in deze regio zijn er verschillende uitstekende nationale restaurants. Elk gebouw in de wijk Barranco is een echte moderne attractie, allemaal dankzij getalenteerde lokale kunstenaars en ontwerpers.
Een treffend voorbeeld van een typische koloniale architectuur is Casa Aliaga. Dit is een van de beroemdste villa's in de stad. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en behoort sinds de oprichting tot op de dag van vandaag tot één familie. In deze villa zijn veel oude decoratie-elementen aanwezig en bijna alle kamers zijn toegankelijk voor toeristen om te bezoeken. Er zijn interessante excursies, waarbij u oude kunstwerken, meubels uit de koloniale tijd en andere interessante antiquiteiten kunt zien.
Een van de meest mysterieuze en verbazingwekkende bezienswaardigheden van Lima, is het vermelden waard de Piramide van Huaca Pucllana. Volgens onderzoekers is het zo'n 2,5 duizend jaar geleden gebouwd. Deze verbazingwekkende archeologische vindplaats werd echter pas onlangs bekend, in het midden van de 20e eeuw. Opgravingen in het piramide gebied zijn al meer dan 60 jaar aan de gang. Hier werden veel unieke artefacten ontdekt, waaronder dierlijke overblijfselen, antiek keramiek en textiel. Het precieze doel van de enorme piramide is nog steeds een mysterie voor onderzoekers.
Fans van fascinerende excursies zullen zeker onder de indruk zijn van het Larco Museum. Het is gevestigd in een prachtig 18e-eeuws herenhuis dat vroeger een koninklijke residentie was. Nu zijn er in de zalen van het landhuis collecties van unieke Peruaanse keramiek. De leeftijd van sommige exposities is meer dan duizend jaar. Het museum herbergt een rijke verzameling archeologische vondsten, waaronder stenen houtsnijwerk en prehistorische gereedschappen. Nog niet zo lang geleden, toen de villa werd onderzocht, werd ontdekt dat het landhuis zich bevindt op de ruïnes van een oude piramide, die hier in het precolumbiaanse tijdperk werd gebouwd.
Dit artikel over Lima is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lima

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lima:


La Paz - 1078.8 km
La Paz is een stad in Bolivia. Dit is de facto hoofdstad van de republiek, die is gelegen in het centrum van het Zuid-Amerikaanse continent. De officiële hoofdstad van Bolivia is Sucre. La Paz is gelegen in de Andes,...
verder
Guayaquil - 1142.9 km
Guayaquil is een van de grootste steden van Latijns-Amerika. De bevolking van deze stad teld ongeveer 2 miljoen inwoners. Guayaquil is een grote stad met een relatief goed ontwikkelde industrie en infrastructuur. Alleen...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Lima
 Lima foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lima, Peru. Het plannen van een trip naar Lima met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.