OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

15 Hotels in La Paz

 

Reisgids La Paz - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

La Paz is een stad in Bolivia. Dit is de facto hoofdstad van de republiek, die is gelegen in het centrum van het Zuid-Amerikaanse continent. De officiële hoofdstad van Bolivia is Sucre. La Paz is gelegen in de Andes, op het grondgebied van de Boliviaanse hoogvlakte, de rivier is opgenomen in een kloof in het bekken van de Amazone rivier. La Paz is de hoogste gelegen hoofdstad van de wereld. Het ligt 3400 meter boven de zeespiegel, terwijl sommige wijken van de stad zich zelfs op 4100 meter boven de zeespiegel bevinden. De luchthaven van de stad ligt op dezelfde hoogte.
De stad werd gesticht in 1548. Vertaald uit de Spaanse naam van de stad betekent het "vrede". Vanaf 1898 bevinden zich hier de residentie van de president en de regering van het land.
Vanwege de ligging in de bergen heeft de stad een interessante vorm, het ziet eruit als een gigantische beker, waarin de wegen in de stad omhoog gaan, terwijl de wegen van de stad naar beneden gaan. De stad heeft zijn interessante vorm te wijten aan de unieke locatie. Vele jaren geleden was hier een gigantische vulkaankrater. De vulkaan is sinds miljoenen jaren niet meer actief.
Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is het presidentiële paleis "Palacio Quemado" (de naam wordt vertaald als «Verbrande Paleis»). Deze naam werd gegeven aan het paleis nadat het door de Indianen tijdens de opstand in 1875 was verbrand.
Het historische centrum van La Paz is het Murillo plein. Het plein is de locatie van het monument, gewijd aan de vrijheidsstrijders. Hier ziet u ook het Capitool (Nationaal Congres). Het plein wordt omringd door tal van koloniale huizen en kerken die rijk zijn aan sculpturen (de San Francisco kerk, de San Pedro kerk, de Santo Domingo kerk).
Om de exposities van de Indiase koloniale kunst te bekijken kunt u het Nationale Museum van Kunsten bezoeken. Casa de Murillo tentoonstellingsruimte is een prachtige plek om foto's, schilderijen en sculpturen te zien. U kunt ook de voorstellingen in de theaters bekijken en de stierengevechten in de arena van de stad zien.
  Het startpunt van veel excursieprogramma's is het Murillo-plein. Het draagt ​​de naam van een van de nationale helden - de jager voor de onafhankelijkheid van Bolivia, Pedro Domingo Murillo. Rondom het plein liggen heel mooie administratieve gebouwen, waarvan er veel in de 19e eeuw zijn gebouwd. Op het plein staat een monument gewijd aan de nationale held. Op de dagen van nationale feestdagen zijn er altijd interessante evenementen hier.
Niet ver van het plein komt de charmante koloniale straat van Salle Jaen vandaan. Het is beroemd om zijn prachtige historische gebouwen, waarvan er vele intact zijn gebleven uit de koloniale tijd. In veel oude gebouwen zijn interessante musea en kunstgalerieën, maar ook ambachtelijke workshops en souvenirwinkels. Deze straat staat volledig ter beschikking van voetgangers, waardoor het nog comfortabeler wordt om er overheen te lopen. De hoofdattractie van deze straat is het huis van Pedro Domingo Murillo, dat werd omgebouwd tot een interessant museum.
De drukste en meest interessante plek in de stad is Sagarnaga Street. Het bevat een enorme markt. In deze straat zijn er honderden winkels, ambachtelijke werkplaatsen, goedkope hotels en restaurants. Hier worden meestal budgettoeristen op zoek naar betaalbare woningen en originele souvenirs gestuurd. Nog steeds in deze straat zijn er populaire juweliers die zilverwerk aanbieden.
Niet ver van het stadscentrum is het beroemdste natuurlijke oriëntatiepunt - de Maanvallei. Het is een zeer complex heuvelachtig terrein met veel ongewone geologische formaties. Hier zie je ongebruikelijke rotsen die door het spel van schaduwen en zonlicht op verschillende momenten van de dag er anders uitzien. Deze ongewone natuurlijke plek is een constante plaats geweest voor het houden van de oorspronkelijke nationale feestdag - Schedeldag voor vele jaren.
Natuurliefhebbers moeten zeker het Madidi National Park bezoeken. Het gebied is ongeveer 19.000 vierkante kilometer. Dit park wordt beschouwd als een van de meest diverse ecosystemen van onze planeet. Er zijn slechts 900 soorten vogels op zijn grondgebied. Het bevat meer dan 150 soorten zoogdieren en meer dan 70 soorten reptielen. Dit geweldige park wordt bezocht door onderzoekers van over de hele wereld.
Dit artikel over La Paz is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van La Paz

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van La Paz:


Lima - 1078.8 km
Lima is een grote en een van de mooiste steden van Peru en Latijns-Amerika in het algemeen. De stad werd gesticht in 1535, toen de Spaanse veroveraars de nederzetting als een voorpost gebruikten tijdens hun militaire...
verder

Onze diensten
 Regio gidsen
 Autoverhuur
Huur een auto in La Paz
 La Paz foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in La Paz, Bolivia. Het plannen van een trip naar La Paz met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.