OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

97 Hotels in Johannesburg

 

Reisgids Johannesburg - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Tot 1886 was Johannesburg een kleine stad zonder iets bijzonders of populair's. Het lot van deze nederzetting werd veranderd door de Europeaan George Harrison, die een rijke goudmijn op het grondgebied van de stad heeft gevonden. Vanaf dat moment begon Johannesburg zich snel ontwikkelen en slechts 10 jaar later woonden er al 50.000 Europeanen. Tegenwoordig is dit de grootste megalopolis op het grondgebied van Zuid-Afrika, een bekend industrieel centrum en een populaire badplaats. Johannesburg is omgeven door verschillende satellieten, elk van hen met zijn bezienswaardigheden en interessante plaatsen, maar u kunt uw verkenning van de stad beginnen met een bezoek aan zijn unieke gebouwen en culturele centra.
Het meest aantrekkelijk in de ogen van de reizigers zijn een reis naar de mijnen en oude steden die werden opgericht tijdens de goudkoorts. Afvalbergen en mijnen zijn omgebouwd tot musea, die tonen verzamelingen van apparatuur, historische voorwerpen en documenten. Historische steden vormen een groot openluchtmuseum, waar u de huizen van de mijnwerkers kunt zien. De meest populaire is het dorp "Gold Reef City".
De andere bijzondere stad, Sun City, is gemaakt door bekwame architecten en ligt in het centrum van een oude vulkaan. Alle toeristen die geïnteresseerd zijn in actieve rust en nacht amusement moeten zeker deze plek bezoeken. Er zijn zo veel aquaparken, uitgaanscentra en disco's als in geen andere stad van de Republiek Zuid-Afrika. In de buurt van Sun City ligt een andere attractie - het Pilanesberg Nationaal Park, dat is een thuis voor meer dan 6 duizend wilde dieren, inclusief de vertegenwoordigers van de zogenaamde "grote kwintet" - luipaarden, neushoorns, buffels, olifanten en leeuwen. Nog een unieke natuurlijke attractie is de grot Sterkfongeyn, die een diepte van 40 meter bereikt.
  De stad heeft veel interessante architecturale monumenten. Vlakbij het beroemde restaurant Blue Elephant is de Baan Chinpracha, gebouwd in het begin van de 20e eeuw. Mooie Europese meubels en kunstwerken, die speciaal werden geleverd uit verschillende Europese landen en China, werden gebruikt voor de decoratie. Nu is het oude herenhuis toegankelijk voor toeristen om te bezoeken. Ze kunnen de verborgen collectie antiek binnen de muren bewonderen.
In de omgeving van Johannesburg ligt het etnische dorp Lesedi. Het zal een geweldige plek zijn om de cultuur en tradities van de inheemse bevolking te verkennen. Op het grondgebied van dit dorp zijn de woningen van de vijf belangrijkste stammen van Zuid-Afrika. Reizigers in dit openluchtmuseum zullen veel entertainment hebben. Ze zullen de nationale kostuums van de leiders kunnen uitproberen, leren hoe ze geweldige muziekinstrumenten kunnen spelen en deelnemen aan ongelooflijk interessante rituelen. Elke dag zijn er interessante shows met muziek en dansen voor bezoekers van het dorp. Hier kunt u ook vele interessante souvenirs kopen.
Fans van theatrale kunst in Johannesburg moeten het theater absoluut bezoeken met de ongewone naam Market. Het werd gebouwd op een plein waar vroeger een grote Indiase markt was gevestigd. De opening van het theater vond plaats aan het einde van de 20e eeuw. In 1974 begonnen lokale theaters fondsen te werven voor de bouw ervan. Het originele theater is nu de eigenaar van een aantal prestigieuze onderscheidingen. Het organiseert regelmatig interessante producties, muziekconcerten en andere culturele evenementen.
De perfecte plek voor een familie-excursie is de Ridge Ridge Observatory. Het ligt op het hoogste punt van de stad, op de top van de bergketen. De opening van dit observatorium vond plaats in 1903. Nabij het observatorium is een aantal prachtige observatieplatformen uitgerust. Dus na een cognitieve excursie kunt u het panorama van de stad bewonderen.
Een attractie die alleen bekend is bij toeristische eenheden is de Universiteit van Witwatersrand. De opening vond plaats in 1896 en is een van de meest majestueuze architecturale monumenten in de stad. Het gebouw van de universiteit is omgeven door een schilderachtige tuin. Iedereen kan er langs lopen en op de binnenplaats de originele decoraties van het landschap bewonderen.
Dit artikel over Johannesburg is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Johannesburg

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Johannesburg:


Pretoria - 58.4 km
Prachtige architectuur en de rel van natuurlijke kleuren, warme zon en een breed scala aan entertainment maken Pretoria al lang een favoriete bestemming van duizenden reizigers. De stad is verdeeld in kleine blokken,...
verder
Kaapstad - 1261.4 km
Kaapstad is een van de meest aantrekkelijke plaatsen ter wereld. Een prachtige architectuur, het milde klimaat, hoogwaardige service en breedste selectie aan animatie - dit zijn de belangrijkste redenen waarom duizenden...
verder

Onze diensten
 Johannesburg foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Johannesburg, Zuid-Afrika. Het plannen van een trip naar Johannesburg met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.