OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Islamabad - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Islamabad is een bestuurlijk centrum van Pakistan, een groot cultureel gebied en een aantrekkelijke bestemming voor rust. De bouw van de stad begon in 1960 in het midden van een absolute woestijn. Het duurde slechts enkele decennia, de levenloze steppen te verstedelijken tot een moderne megalopolis. Een beroemde Griekse architect werkte aan de creatie van de stad. Islamabad werd grondig gepland en het lijkt dus niet op de meerderheid van de steden in het Midden-Oosten met hun smalle labyrint van straatjes.
Zeer ongebruikelijk is dat de straten geen namen hebben. Van west naar oost, is de stad verdeeld in sectoren, die zijn genummerd van 6 tot 11. Een noordoostelijke sector wordt aangeduid met Latijnse letters. Als u naar het plan van de stad kijkt, lijkt het op een schaakbord. Elke "vierkant" is verdeeld in 4 delen, het centrum van dit gebied is verbonden aan een soort groot winkelcentrum en heeft diverse supermarkten.
Er is een groot aantal prachtige plekken in Islamabad. De Shah Faisal Moskee is de meest interessante aanblik vanuit architectonisch en religieus standpunt. De muren van dit gebouw hebben genoeg ruimte voor maximaal 70.000 mensen. De Tuin van Rozen en Jasmijn blijft de mooiste plek van de stad, die is vooral het beste in de lente. Naast bloembedden is het park versierd met prachtige fonteinen, mooie standbeelden en decoratieve struiken.
Op het grondgebied van de stad bevinden zich ook diverse meren. De grootste zijn van hen zijn het Lotus meer, het Raval meer en het Simli meer. Net als elke Midden-Oosten stad, heeft Islamabad een rijke keuze aan handels pleinen en markten: de Abpara Markt, de Melody Markt, de overdekte markt, de Juma Bazar, en de Jinnah Markt. De meest opvallende onder de culturele voorzieningen van de stad zijn het Lok Virsa Museum, het Museum van Pakistan, het Museum van Naturel Historie en het Museum van Islamabad.
  In de directe omgeving van Islamabad is er een interessant historisch monument - het Rohtas-fort. De bouw begon in 1541 en duurde twee jaar. Het fort werd gebouwd om het land te beschermen tegen de Mongoolse veroveraars. De verdedigingsstructuur is nu opvallend in zijn schaal; de omtrek van de vestingmuren is ongeveer 4.000 meter en de hoogte ongeveer 18 meter. De ingang van het fort is een poort gemaakt van zandsteen. Het fort verloor zijn strategische belang in de 18e eeuw en enkele jaren geleden werd het erkend als een UNESCO-werelderfgoedlocatie.
Een even interessante historische site is het archeologische district van Taxila. Het is vernoemd naar de gelijknamige stad, waarvan de ruïnes werden ontdekt door onderzoekers op deze plaatsen. Deze oude boeddhistische stad werd gesticht in de tijd van Alexander van Macedonië. Op zijn grondgebied waren er vele unieke voorbeelden van architectuur en sculpturen, waaronder een standbeeld van Boeddha van indrukwekkende omvang. Bezoekers van de archeologische regio krijgen de kans om fragmenten van een oud klooster te zien, en nog veel meer verdedigingswerken die werden gebruikt om de stad te beschermen.
Gasten van Islamabad krijgen de gelegenheid om naar het nabijgelegen boeddhistische klooster van Takht-i-Bahi te gaan, gebouwd in de 1e eeuw voor Christus. Dit klooster bleef tot de 7e eeuw actief. Het vertegenwoordigt een groot en ongelooflijk interessant complex van structuren. Hier hebben toeristen de gelegenheid om in de oude cellen te kijken, de zalen te zien waarin belangrijke vergaderingen werden gehouden en ook de refter te bezoeken. Het klooster bevindt zich op de top van de berg. Vanaf deze plaatsen opent een prachtig panoramisch uitzicht op de omgeving.
Fans van natuurlijke attracties zullen zich ook niet vervelen, want ze zullen het Margalla Hills National Park kunnen bezoeken. Het park is groot en ongelooflijk mooi. Het is de thuisbasis van vele zeldzame diersoorten. De gelukkigste reizigers krijgen tijdens de rondleiding de gelegenheid gracieuze herten te zien. Fazanten lopen ook vrij rond in het park. Een dag zal niet genoeg zijn om alle verbazingwekkende bezienswaardigheden van dit reservaat te verkennen. Er zijn verschillende routes voor toeristen. Sommige soorten excursies zijn speciaal ontworpen voor toeristen met kinderen.
Dit artikel over Islamabad is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Islamabad

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Islamabad:


New Delhi - 689.9 km
New Delhi is een stad die de bezoekers simpelweg inpakt, door zijn unieke kleur en geweldige sfeer van gastvrijheid. De straten van de stad zijn een bijzondere combinatie van oude paleizen en moderne gebouwen, waardoor...
verder
Almaty - 1112.2 km
Almaty was de hoofdstad van Kazachstan tot 1997. Dit is wonderbaarlijk mooie, gastvrije en interessante stad. Het is ook een grote wetenschappelijke en politieke centrum. In de afgelopen jaren is de...
verder
Karachi - 1141.7 km
Karachi is de grootste stad aan de Arabische kust, een beroemd industrieel centrum en een maritieme haven van Pakistan. Ondanks het droge klimaat, typisch voor deze regio, zijn de omstandigheden hier heel comfortabel....
verder

Onze diensten
 Islamabad foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Islamabad, Pakistan. Het plannen van een trip naar Islamabad met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.