OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

34 Hotels in Montevideo

 

Reisgids Montevideo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Montevideo werd gesticht in het begin van de 18e eeuw door de Spanjaarden. Het doel van de oprichters van Montevideo was nogal eigenaardig. Het was een vestingstad, vanwaar, de Spanjaarden de acties van smokkelaars op de belangrijke handelsroutes controleerden, die in de nabijheid van de stad waren gevestigd. De stad was al snel veranderd in een groot winkelgebied, en tegenwoordig staat deze plaats bekend als een centrum van recreatie en toerisme.
Deze prachtige stad verbaast de bezoekers van oudsher, door tal van architectonische stijlen, mooie parken en lanen, en de grootheid van de rivier Uruguay. Om meer over de geschiedenis van de stad te leren, kunt u een tocht maken naar de belangrijkste bezienswaardigheden.
Begint u uw waarneming van Montevideo van het centrale plein, "de Plaza de la Constitución". Hier werd de grootste kathedraal in de stad opgericht, de bouw ervan begon in de 19e eeuw. De bouw van het stadhuis vond iets later plaats. Deze gebouwen vormen een opmerkelijke en harmonieuze combinatie van twee bouwstijlen - barok en classicisme. Onder de andere bezienswaardigheden van deze stad, stellen we voor, om het aantrekkelijk theater "Solis" en het nieuwe stadhuis te bezoeken.
In Montevideo zijn ongeveer twee dozijn van theaters gevestigd, de meest populaire zijn "Tinglado", "Nuevo Stella", "Sirkular" en "Mercedes". Fans van tentoonstellingen en exposities moeten zeker het Museum Van Natuur Historie, het Museum van Nationale Historie, het Nationale Museum van Schone Kunsten, het Museum van School, het Zoölogische Museum en het Stedelijke Museum van Schone Kunsten bezoeken. En dit is nog niet de volledige lijst van culturele evenementen die u in deze charmante stad vindt. Het heeft ook twee dierentuinen en een adembenemend planetarium, waar verschillende presentaties en lezingen worden gevoerd. U kunt van een rijk cultureel programma met een persoonlijk karakter genieten, door het te combineren met rust op de rivier, of een bezoek aan de restaurants die nationale gerechten serveren.
  Een opmerkelijk architectonisch monument is het prachtige Palacio Salvo. Dit verbazingwekkende paleis is gebouwd op de motieven van de Divina Commedia voor de gebroeders Salvo die tot de rijkste locals behoorden. Tegenwoordig combineert het uiterlijk van het gebouw op wonderbaarlijke wijze elementen van neoclassicisme, neogotiek en eclecticisme. De complexe decoratie van de gevel stelt degenen die bekend zijn met het werk van Dante Alighieri in staat om veel van de elementen te herkennen die in het gedicht worden genoemd.
Een ander interessant historisch object is het Estévez Palace, gebouwd in 1873. Het luxueuze paleis was oorspronkelijk eigendom van Francisco Esteves, maar aan het einde van de 19e eeuw werd het overgenomen door de Uruguayaanse regering. Het gebouw diende als de belangrijkste presidentiële residentie voor meer dan honderd jaar totdat werd besloten om het om te vormen tot een museum van presidentiële geschenken. Het functioneerde maar een paar jaar. In 2009 werd het prachtige paleis gerestaureerd en omgebouwd tot een mausoleum, dat momenteel de overblijfselen herbergt van José Artigas, de beroemde nationale held.
Natuurliefhebbers in Montevideo zullen zeker worden uitgenodigd op het eiland Lobos. Tegenwoordig is het hele grondgebied van het eiland een natuurreservaat. Het eiland dat niet rijk is aan vegetatie werd een habitat van een grote kolonie zeeleeuwen. Nieuwsgierige toeristen komen hier elke dag naar deze verbazingwekkende dieren. Het eiland biedt ook veel surf- en duikplekken.
Het pittoreske zandstrand van Punta del Este is al lang een populaire toeristische bestemming vanwege het talent van de plaatselijke beeldhouwer Mario Irarrázabal. In 1982 was Montevideo gastheer van de jaarlijkse internationale ontmoeting van moderne beeldhouwkunst, waar Mario Irarrázabal een ongewoon monument presenteerde met een uit het zand oprijzende hand. De hoogte van de sculpturale compositie is ongeveer 3 meter. Volgens de auteur moet het dienen als een waarschuwing voor toeristen, omdat het uitermate belangrijk is om voorzichtig te zijn tijdens de strandvakantie.
Een interessant historisch object is het indrukwekkende fort van Fortaleza del Cerro. Het werd gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en was van uitzonderlijk strategisch belang. Het majestueuze fort werd oorspronkelijk gebruikt als een baken, de hoogte is 134 meter. Het historische monument is perfect bewaard gebleven tot op de dag van vandaag.
Dit artikel over Montevideo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Montevideo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Montevideo:


Buenos Aires - 209.1 km
De hoofdstad van Argentinië zeker kan worden genoemd de levendigste stad in Zuid-Amerika: leven houd nooit op, zelfs niet voor een seconde. In Corrientes Avenue vindt u cafés, kiosken, theaters, winkels zijn geopend...
verder

Onze diensten
 Regio gidsen
 Montevideo foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Montevideo, Uruguay. Het plannen van een trip naar Montevideo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.