OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

16 Hotels in Colombo

 

Reisgids Colombo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Colombo is een van de grootste havens van Midden-Azië. Deze stad is vol onverwachte contrasten en is zeer goed voor reizigers die solitaire rust zoeken. Volgens een van versies, kreeg de stad zijn naam van Christopher Columbus. Tegenwoordig kunt u in de straten van Colombo oude gebouwen en moderne zakelijke centra van glas zien, die in de buurt van elkaar zijn gelegen. De cultuur van de lokale bevolking is een onvergetelijke mix van westerse en oosterse tradities.
In de oude winkelstraten vindt u een aantal bezienswaardigheden, oude kerken en gebouwen van grote schoonheid. Er zijn Engelse, Portugese en Nederlandse wijken, en elk ervan heeft een bepaalde invloed op de smaak en de nationale kleur. De stad heeft een groot aantal religieuze gebouwen van verschillende richtingen. Er zijn boeddhistische kloosters, waarvan de grootste en meest beroemde, "Vihara Vaydzhyaramara" en "Dipaddutaramayya" zijn. Vlak hiernaast, ziet u de hindoeïstische kloosters Kottahena, Bambalappitiya, Kochchikade en Pettah. De mooiste moskeeën zijn Afar, Jumma en Davatagaha. Er zijn ook verschillende christelijke kerken: de kerk van St. Andrew, de kerk van Lucia en de kerk St. Peter. Deze verscheidenheid van religieuze monumenten en een ruime keuze aan bezienswaardigheden verwonderd altijd de bezoekers van deze stad.
U kunt kennis maken met de collecties van een oude kunst in het Museum van Colombo. In de zalen van het museum houd men tentoonstellingen, die zijn gewijd aan tal van waardevolle voorwerpen. De meest bekende van hen is de troon versierd met edelstenen en goud. Als u in februari naar Colombo gaat, zult u in de gelegenheid zijn om deel te nemen aan het jaarlijkse festival genaamd "Navam". Voor enkele dagen duikt de stad in de sfeer van vakantie en feest, dus u kunt er dan diverse parades en kleurrijke optredens vinden.
  Viharamahadevi Park is een perfecte plek om te wandelen en te ontspannen in de frisse lucht. Tegenwoordig draagt ​​dit park de naam van de Senegalese koningin. Oorspronkelijk was het vernoemd naar de Britse koningin Victoria. De grondlegger van dit park was een rijke Engelse immigrant die zijn thuisland miste en besloot om een ​​chique park te creëren in Engelse stijl. Het historische park kreeg zijn huidige naam in 1958. Het is populair, niet alleen onder toeristen, maar ook onder de lokale bevolking. Op het grondgebied van het park is er een meer, waar gasten een boot kunnen berijden. Er zijn uitgeruste picknickplaatsen en veel gratis ruimte voor actieve spellen.
Een van de mooiste architecturale monumenten in de stad is het presidentiële paleis. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en wordt nog steeds gebruikt voor het beoogde doel. In dit majestueuze gebouw met zuilen bevindt zich de presidentiële residentie. In de buurt van het majestueuze gebouw is een prachtig plein evenals verschillende iconische monumenten.
Tijdens een wandeling in het Park Talangama Wetlands, kan de natuurlijke schoonheid worden bewonderd. Het belangrijkste kenmerk is de diversiteit van vogels die op deze plaatsen leven. Niet alleen nieuwsgierige toeristen, maar ook ornithologen uit verschillende landen komen kijken. Momenteel staat de reserve onder de bescherming van de staat. Ondanks het enorme belang ervan, blijft de toegang tot zijn grondgebied gratis.
Colombo heeft veel uitstekende boeddhistische sites. Dichtbij het stadscentrum ligt de Kelaniya Raja Maha Vihara, die wordt beschouwd als een ideaal voorbeeld van de Singalees-architectuur. De tempel is een pittoresk steegje, aan beide zijden groeien hoge bomen. In het centrale gedeelte zijn prachtige fonteinen. De tempel is opmerkelijk, niet alleen voor architecturale stijl, maar ook voor interieurdecoratie. Binnen de muren zijn versierd met bekwame oude fresco's, waarop de belangrijkste momenten uit het leven van de Boeddha zijn afgedrukt.
Het unieke religieuze object is de katholieke kathedraal van St. Lucia, de grootste katholieke tempel op het eiland. In de hal van de kathedraal kunnen op een moment maximaal 600 personen zijn. Het belangrijkste overblijfsel van de tempel is het standbeeld van Saint Lucia. Het wordt geassocieerd met vele interessante legendes, volgens welke slechts een deel van dit beeld ziekten kan genezen.
Dit artikel over Colombo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Colombo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Colombo:


Chennai - 682.9 km
De stad, in de eerste plaats, is het grootste industriële centrum, dat honderden mensen uit het bedrijfsleven trekt van over de hele wereld. In India heet Chennai de auto-hoofdstad van het land. Naast Indiase bedrijven...
verder
Bangalore - 717.1 km
Bangalore is de 'Silicon Valley' van India genoemd. De stad kreeg deze naam vanwege het grote aantal high-tech fabrieken op het grondgebied. Echter, de stad trekt de toeristen niet met de diverse industriële centra,...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Colombo
 Colombo foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Colombo, Sri Lanka. Het plannen van een trip naar Colombo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.