OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

32 Hotels in Skopje

 

Reisgids Skopje - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De hoofdstad van Macedonië is een stad met een dramatische en fascinerende geschiedenis. Er zijn prachtige tempels, gezellige straatjes, oude paleizen, mooie parken, winkels en markten, en, natuurlijk, talloze restaurants en entertainment centers - hier vindt u gewoon alles voor vermaak en rust.
Er wordt aangenomen dat Skopje in 518 werd gesticht door de orde van keizer Justinianus I. Echter, de nederzettingen op het grondgebied van de moderne stad hebben reeds vóór die tijd bestaan, maar de meerderheid van die gebouwen werd verwoest door de zware aardbeving. De officiële geschiedenis van de stad begint vanaf de wederopbouw door de orde van de Byzantijnse heerser. De ramp, die duizenden levens had gekost in 518, was niet de laatste tragedie in de geschiedenis van de stad. Skopje heeft overleefd na talloze oorlogen, daarna is de stad bezet door de Turken en vervolgens door de Oostenrijkers. In 1555 sloeg de natuur opnieuw toe, en een paar jaar later begon hier een pestepidemie.
De militaire vernietiging, aardbevingen en vreselijke epidemieën zijn nu ver in het verleden. Tegenwoordig is Skopje een prachtige toeristische bestemming met tal van iconische locaties. De gezellige en gastvrije sfeer is perfect voor ongehaaste rust. Hier is het voor u de beste plek om van de dagelijkse drukte te ontspannen. Onder de overlevende monumenten is er de mooie stenen brug, die is uitgegroeid tot een soort van symbool van de stad. De oude torens van Daut Pasha houden tegenwoordig een tentoonstelling van de plaatselijke kunstgalerie met werken van beroemde beeldhouwers en schilders. Het oudste architectonische monument van de stad is het "Calais Castle", dat direct na de aardbeving van 518 werd gebouwd. De meest populaire markt van de stad heet "oude Skopje bazaar" en is gelegen in het oude deel van Skopje. Hier vindt u werken van ambachtslieden en de grootste keuze aan souvenirs en winkels die ambachtelijke souvenirs op bestelling maken.
Dit artikel over Skopje is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Skopje

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Skopje:


Tirana - 153.8 km
In 1920 werd Tirana de hoofdstad van Albanië. Dit is een beroemd kuuroord, en u kunt vele opvallende plaatsen gemakkelijk te voet bezoeken.

In het centrum van de stad ligt het plein Skanderbeg. De...
verder
Sofia - 172.4 km
De Bulgaarse hoofdstad is de stad met een rijke geschiedenis, een groot aantal opmerkelijke plaatsen en schilderachtige landschappen.

In het centrum van de stad ligt het plein "Licht Week", vanwaar zich...
verder
Podgorica - 185.3 km
Podgorica is de hoofdstad van Montenegro en het bestuurlijke en culturele centrum van het land. Deze schilderachtige stad heeft altijd de aandacht van reizigers getrokken. De ontwikkeling van de toeristische sector...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Skopje
 Skopje foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Skopje, Macedonie. Het plannen van een trip naar Skopje met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.