OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

158 Hotels in Rio de Janeiro

 

Reisgids Rio de Janeiro - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Rio de Janeiro heeft een lange en rijke geschiedenis. Na een korte Franse periode behoort de stad vanaf het jaar 1567 tot de Portugezen. Aanvankelijk groeide de stad heel langzaam, totdat in Brazilië goud werd gevonden. Van 1763-1960, was Rio de Janeiro de hoofdstad van de staat, maar in 1960 is deze functie overgedragen aan de stad Brasilia. Aan het einde van de XIXe eeuw, begon de bevolking van Rio erg snel te groeien, dankzij een massale immigratie vanuit Europa en de grote toestroom van mensen van het platteland. Het was in deze tijd, dat een aantal bekende gebieden van de stad Rio ontstonden, zoals "Copacabana"en "Ipanema", en «Favelas», het beruchte gebied van de armen.
De schoonheid van Rio de Janeiro is grotendeels gebonden aan de uitstekende locatie. De stad strekt zich uit langs de eindeloze strook kustlijn met prachtige stranden en rotsachtige heuvels. De bevolking van Rio telt nu 7 miljoen mensen, het is een van de meest dichtbevolkte steden in de wereld. De bewoners van Rio noemen zichzelf "kariokas". Kariokas zijn vriendelijk, zelfverzekerd, ze houden van muziek, nachtleven en, zoals de meeste Brazilianen, natuurlijk van voetbal. Rio de Janeiro heeft een grote variatie aan attracties, u kunt hier een heleboel interessante dingen zien en een heleboel interessante plaatsen bezoeken.
De stranden van Copacabana en Ipanema.
Een strandleven in Rio is een kunst die iedereen gemakkelijk meester kan worden. "Anderen zien en zichzelf tonen" - dat is het motto van de wereldberoemde stranden van Copacabana en Ipanema. Misschien is de "toon jezelf" het allerbelangrijkste, waarvoor kariokas naar het strand komen. En, natuurlijk willen mensen er zonnebaden, naar muziek luisteren, surfen, voetballen of volleyballen... Copacabana (toon op kaart ) is het meest populaire strand. De meeste grote hotels zijn hier te vinden. De internationale elite verkiest meestal de stranden van Ipanema en Leblon, de chique buitenwijken van Rio. Maar het strand is open voor iedereen! Eindeloze boulevards langs de stranden zijn vol leven, muziek en een enorm aantal verschillende bars en restaurants.
Standbeeld van Christus de Verlosser.
Op de top van de Corcovado is een enorm standbeeld van de Verlosser, die is uitgegroeid tot een symbool van Rio de Janeiro. Jezus, die boven de stad met de uitgestrekte armen staat, is zichtbaar vanaf elk punt in de stad. U kunt de Corcovado met het treintje, minibus of taxi bereiken. Het uitzicht van boven is onvergetelijk mooi. Aan de voet van het standbeeld zijn er veel cafes, een klein museum en een kapel. De trein gaat van Rua Cosmo Velho elk half uur vanaf 8,30 tot 18,15 uur. Als u terug gaat met de laatste trein, kunt u van een fantastisch avonduitzicht over Rio genieten.
Pão de Açúcar.
Een andere plek met een prachtig uitzicht over de stad en de hele baai (Bahia de Guanabara), is de Pao de Açúcar ("Pão de Açúcar" in het Portugees betekent "suikerbrood") , de hoge rotsachtige bergen ten zuiden van het centrum van Rio. Restaurants en kleine galerieën zijn er halverwege naar de top van de Pao de Açúcar, in de heuvel Morro da Urca . 'S Avonds zijn er openluchtconcerten. Om naar de top van de Pao de Açúcar te klimmen, kunt u of per kabelbaan of te voet. Maar in dit geval moet er voor het uitdagende pad worden voorbereid. De berg "Suikerbrood" is een favoriete plek van klimmers, er zijn hier een tientallen klimroutes.
In het centrum van Rio liggen niet alleen prachtige koloniale gebouwen, kerken en oude kloosters, maar ook hypermoderne wolkenkrabbers. Een prachtige historische route brengt u vanaf het plein "Praza 15 de Noviembre" naar het Koninklijk Paleis, aan de overkant van de straat "Rua 1 de Marzo" langs het gebouw van het cultureel centrum "Banco do Brasil" tot de kerk "Candelaria".
Wijk van Santa Teresa.
De oude koloniale wijk Santa Teresa (Santa Theresa) ligt buiten het centrum van de koele heuvels. Dit is een boheemse plek, een oase van kunstenaars en intellectuelen. U kunt hier overnachten in de vele hotels en hostels, die zijn gevestigd in de historische gebouwen van het kwartaal. In de avond, wordt het belangrijkste gebied van het kwartaal "Largo do Guimaraes" gevuld met muziek en plezier. Van het centrum naar de Santa Teresa kunt u met de kleine historische tram reizen, vanaf de halte die is gelegen tegenover de "Petrobras" .
Het is goed als u niet minder dan een halve dag inplant, om het zogenaamde Atlantische Tidzhuka Forest National Park , te bezoeken (Parque Nacional da Tijuca). Dit mooie park is gelegen in het centrum van de stad. De paden lopen door het heuvelachtige regenwoud, langs watervallen en open ruimtes met uitstekend panorama. Hier kunt u een picknick hebben, of kiezen voor een diner in het restaurant. Om niet te verdwalen, is het beter om u te houden aan de belangrijkste routes, of om een gids huren, die alles vertelt over de planten en dieren en ook over zeldzame reptielen die hier leven.
Het Maracana Stadion.
Maracana Stadion (Maracaña Stadion) is een van de grootste stadions ter wereld met plaats voor 120.000 toeschouwers. Om het stadion en het plaatselijke museum te bezichtigen kunt u een gids vragen. De bewoners van Rio zijn gepassioneerde fans. U kunt het voelen wanneer u naar een voetbalwedstrijd gaat. Maar het echte spektakel is niet alleen het voetbal spel, een bijzondere sfeer wordt gecreëerd, door groepen fans die de samba dansen. Een kaartje voor de wedstrijd kunt u het beste de dag voor de wedstrijd bij een van de verkooppunten in de stad kopen. Daarnaast zijn er speciale rondleidingen die het vervoer van uw hotel naar het stadion- en goede zitplaatsen bieden.
Carnavals.
Nergens in de wereld heeft men een meer spectaculair carnaval dan in Rio de Janeiro. Vijf dagen van onbedaarlijke vrolijkheid. In februari veranderd de hele stad in een grote speeltuin voor de vakantie. Overall zijn er live shows. Door de straten sleuren slierten met spelende, zingende en dansende mensen, waarin iedereen kan meedoen. Diverse hotels en clubs organiseren kostuum ballen, die variëren van "wilde party's" tot chice feestjes.
Dit artikel over Rio de Janeiro is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Rio de Janeiro

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Rio de Janeiro:


Santos - 337.1 km
Santos is een mooie Braziliaanse havenstad, die is gelegen in de Baía de Todos os Santos. De grond is hier zeer vruchtbaar en de natuur is prachtig, dus het continent heeft snel de Europese kolonisten getrokken....
verder
Sao Paulo - 355.2 km
Sao Paulo is de officieuse hoofdstad van Brazilië en het grote economische centrum. Oorspronkelijk werd de stad beschouwd als het grondgebied en het huis van de Indianen, maar na de uitputting van natuurlijke...
verder
Brasilia - 931.2 km
Deze stad kan een voorbeeld van moderne architectuur worden genoemd. Brasilia werd minder dan 40 jaar geleden gebouwd. De beroemde architect Lucio Costa heeft veel bijgedragen aan de moderne uitstraling van deze...
verder

Onze diensten
 Rio de Janeiro foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Rio de Janeiro, Brazilie. Het plannen van een trip naar Rio de Janeiro met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.