OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Brasilia

 

Reisgids Brasilia - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze stad kan een voorbeeld van moderne architectuur worden genoemd. Brasilia werd minder dan 40 jaar geleden gebouwd. De beroemde architect Lucio Costa heeft veel bijgedragen aan de moderne uitstraling van deze plaats. Als u van een grote hoogte naar Brasilia kijkt, ziet u dat de vorm van de stad doet denken aan een vliegtuig. Sommige mensen zeggen dat het lijkt op een gespannen boog met een pijl.
De delen van deze stad zijn in verschillende zones onderverdeeld. In de zogenaamde 'romp' is er het belangrijkste plein van "drie machten", dat bekend staat als een voorbeeld van strenge en elegante stijl. De "vleugels" van het vliegtuig zijn woonwijken, waar u winkelcentra, restaurants en de belangrijkste kerk in de stad kunt vinden. Bij de "neus" van het vliegtuig is het paleis van Aurora, versierd met prachtige bronzen beelden. Dit is de residentie van de president van Brazilië.
Tijdens een wandeling door de straten van de stad, kunt u de gebouwen met de meest bizarre vormen zien. Ze lijken meer op kunstwerken dan gewone zakelijke centra of woon-complexen. De top van de plaatselijke kathedraal is met een enorme kroon versierd, sommigen interpreteren dit karakter als 'tot de hemel biddende handen'. Een ander voordeel van de stad is, dat er perfecte wegen zijn. Alle wegen zijn van een hoge kwaliteit en het grote aantal knooppunten en kruispunten sluiten de mogelijkheid van files volledig uit. Maar in de woonwijken van de stad is het meestal erg rustig en stil, auto's zijn hier niet. Dus kunt u veilig de auto bij de dichtstbijzijnde parkeerplaats achterlaten en winkels en cafés te voet bezoeken.
Brasilia is een echte stad van de toekomst. Deze plaats verbaast de vakantiegangers van oudsher door zijn originaliteit en onvergetelijke combinatie van de nieuwste trends in de architectuur, elegante en verfijnde vormen en de unieke sfeer van de kunstzinnigheid.
  In Brazilië zijn er attracties voor allerlei soorten smaak. Natuurliefhebbers zullen genieten van de botanische tuin, een gebied van ongeveer 500 hectare. In feite is het een uniek natuurreservaat, waar u naast zeldzame planten dieren en vogels kunt zien. Voor een gratis bezoek biedt de botanische tuin slechts 1/10 van zijn gebied, dit reservaat wordt bezocht door biologen en onderzoekers van over de hele wereld.
Fans van opwindende excursies worden geadviseerd om het museum te bezoeken met de originele naam 'Princess House'. Het museum wordt gehouden in een prachtig koloniaal gebouw, dat werd gebouwd in de 18e eeuw, binnen de muren is een zeer veelzijdige en interessante verzameling tentoonstellingen samengesteld. Ze zijn allemaal toegewijd aan het leven en de cultuur van de 18e eeuw. Een van de meest ongewone tentoonstellingen wordt beschouwd als het instrument van foltering dat in het koloniale tijdperk werd gebruikt.
De stad heeft veel interessante moderne attracties, een zeer ongewoon religieus en architectonisch monument is de Tempel van de Goede Wil. Het is een ongewoon piramidevormig gebouw, dat werd gebouwd in 1989. Sinds de ontdekking van deze tempel dagelijks wordt bezocht door honderden toeristen en pelgrims, is het aantal van degenen die het willen bezoeken zo groot dat de kerk open is voor bezoekers rond de klok. Het onderscheidt zich door zijn unieke architectuur, die tijdens de tour aan de bezoekers wordt uitgelegd en aantrekt met zijn ongewone ontwerp.
Onder de culturele instellingen van Brazilië, wordt een van de meest ongewone musea beschouwd als The Money Museum. De opening vond plaats in 1960 en het was aanvankelijk open in Rio de Janeiro. In de loop van de tijd werd de collectie van het museum zo groot dat er een nieuw gebouw nodig was. Sinds 1981 is het Money Museum gevestigd in Brazilië, het is gehuisvest in een prachtig gebouw met twee verdiepingen en omvat een collectie met meer dan 125000 tentoonstellingen. In het museum kunt u de oude bankbiljetten en munten zien, evenals beleggingsproducten gemaakt van goud, en de goudklompjes, die overal op het grondgebied van het land te vinden zijn.
Zeer ongebruikelijke architectonische aantrekkingskracht is het Jaburu-paleis, het werd gebouwd in 1977. Aanvankelijk werd dit paleis gebouwd als een verblijf voor de vice-president van Brazilië, tegenwoordig is het een van de mooiste tuinen van de stad en een populaire toerist attractie.
Dit artikel over Brasilia is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Brasilia

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Brasilia:


Sao Paulo - 873.7 km
Sao Paulo is de officieuse hoofdstad van Brazilië en het grote economische centrum. Oorspronkelijk werd de stad beschouwd als het grondgebied en het huis van de Indianen, maar na de uitputting van natuurlijke...
verder
Santos - 923 km
Santos is een mooie Braziliaanse havenstad, die is gelegen in de Baía de Todos os Santos. De grond is hier zeer vruchtbaar en de natuur is prachtig, dus het continent heeft snel de Europese kolonisten getrokken....
verder
Rio de Janeiro - 931.2 km
Rio de Janeiro heeft een lange en rijke geschiedenis. Na een korte Franse periode behoort de stad vanaf het jaar 1567 tot de Portugezen. Aanvankelijk groeide de stad heel langzaam, totdat in Brazilië goud werd...
verder

Onze diensten
 Brasilia foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Brasilia, Brazilie. Het plannen van een trip naar Brasilia met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.