OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

31 Hotels in Manila

 

Reisgids Manila - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Manila is een stad, gelegen op het eiland Luzon. Dit is een van de meest dynamische en moderne steden in het zuid-oost Azië. Manila heeft een zeer goede infrastructuur en staat bekend als een conglomeraat dat bestaat uit zeven grote steden - Manila, Makati City, Quezon City, Pasay City, Mandaluyong, Kalookan, Makati en Pasig.
Oorspronkelijk kon men rechts bij de ingang van de stad, het Sanyago fort zien. In de XVIe eeuw werden daar recht tegenover, het bamboe fort en de kathedraal van Manilla gebouwd. Helaas hebben alleen de kerk van St. Augustine en het museum de periode van de oorlog overleefd. Echter, de belangrijkste historische waarde van Manilla, heeft de hoofd straat "Calle Real".
"Intramuros"is het hart van Manilla. Dit is een muur, die de eerste Spaanse nederzetting tegen verschillende aanvallen heeft beschermd. De muur bestaat tegenwoordig nog steeds. De kerk van St. Augustinus en het gerestaureerde fort zijn de grote voorbeelden van de koloniale architectuur. Het Manila museum bewaart werken van de oude kerk kunst en andere artefacten die de cultuur van de Filippijnen vertegenwoordigen. Een enorm complex van gebouwen genaamd "Plaza San Luis" is de locatie van de galerijen van oude kunst, het "Cash Manila" Museum en diverse café's en restaurants.
De Ermita wijk is het meest populaire gebied in Manila, want het ligt in de buurt van de prachtige Baai van Manilla en het Rizal Park.
  De Greenbelt-kapel is een zeer ongewone attractie. Het is heel anders dan die katholieke kerken die in andere steden te zien zijn. Deze kapel is gebouwd in de vorm van een koepel. Het ligt in een prachtig aangelegde tuin. Op een steenworp afstand van de kapel liggen kunstmatige vijvers waar karpers zwemmen. Hier kunt u ook majestueuze zwanen bekijken. Veel interessante sculpturen zijn te vinden op het grondgebied van het park rond de kapel.
De meest bezochte culturele plek in de stad is het Ayala-museum. De opening vond plaats in 1967. Nu is er binnen de muren van het museum een ​​rijke collectie archeologische en etnografische tentoonstellingen die hier werden gebracht vanuit verschillende regio's van de Filippijnse eilanden. De meest ongewone exposities zijn hand diorama's, waarop de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de Filippijnen worden vastgelegd.
Fans van ongewone attracties zullen het Shoe Museum waarderen, dat de naam draagt ​​van de beroemde actrice Imelda Marcos. Ze was een groot liefhebber van exclusieve schoenen. Vandaag de dag in het museum, naast de bezittingen van Imelda Marcos, zie je ook paar schoenen die tot andere wereldberoemdheden behoorden. Het schoenenmuseum in Manila is een recordhouder van het Guinness Book of Records. Het presenteert bezoekers, de grootste collectie schoenen ter wereld.
In de directe omgeving van Manila is het oude dorp Las Pinas, excursies die ook erg populair zijn. In dit dorp is de prachtige kerk van St. Joseph bewaard gebleven. In 1824 ontwierp de plaatselijke priester er onafhankelijk een orgel uit bamboe voor. Het blijft zelfs nu functioneren. Dit orgel is de enige in zijn soort in de wereld. Het is vooral interessant om de oude kerk in februari te bezoeken, wanneer het traditionele festival van orgelmuziek in het dorp wordt gehouden.
Rizal Park, dat vaak de groene longen van de stad wordt genoemd, nodigt u uit om te ontspannen van de drukte van de gasten van Manila. Dit enorme park zal verbazen met een verscheidenheid aan decoratieve ornamenten. Op zijn grondgebied is er een planetarium en een aquarium. Ook worden hier veel speeltuinen en attracties gebouwd. In de oostelijke kant van het park, is er een kunstmatige vijver, waarlangs u een boot kunt berijden. Nog niet zo lang geleden op deze vijver verscheen een ongewone decoratie - een miniatuur exemplaar van de Filippijnse archipel.
Dit artikel over Manila is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Manila

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Manila:


Hong Kong - 1118.4 km
Hong Kong wordt ook wel de New-York van Azië genoemd. Alhoewel, er staan wel meer wolkenkrabbers dan in de Amerikaanse megapolis. Hong Kong bestaat uit een heleboel eilanden, waarvan de grootste Hong Kong Eiland,...
verder

Onze diensten
 Regio gidsen
 Manila foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Manila, Filippijnen. Het plannen van een trip naar Manila met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.