OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

132 Hotels in Hong Kong

 

Reisgids Hong Kong - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Hong Kong wordt ook wel de New-York van Azië genoemd. Alhoewel, er staan wel meer wolkenkrabbers dan in de Amerikaanse megapolis. Hong Kong bestaat uit een heleboel eilanden, waarvan de grootste Hong Kong Eiland, Kowloon schiereiland en de New Territories zijn. In 1997 werd Hong Kong door Groot-Brittannië teruggegeven aan China. Hong Kong kreeg daarna een officiële speciale status in China. Het stedelijk landschap van de stad echt verbluffend, vooral ’s avonds. Maar het is niet de enige die uw aandacht verdient.
Victoria Peak. Victoria Peak is het hoogste punt in Hong Kong met een prachtig panoramisch uitzicht op de stad. Deze bezienswaardigheid trekt miljoenen toeristen per jaar. De beste manier om de top van de piek te bereiken is door een van de speciale trams te namen, die om de 10-15 minuten gaat. De reis duurt ongeveer 7 minuten, de meest adembenemende periode is het laatste deel van de route, wanneer de tram de steilste stuk beklimt. Op de top van Victoria Peak vindt u de volledig gerestaureerde Peak Tower, die de vorm van een Chinese pan heeft.
Vanaf de toren heeft men de meest magnifieke uitzicht op Hong Kong, maar de toren zelf is een zeer interessant object: binnen zijn er veel winkels en restaurants, soms worden concerten of dansen georganiseerd. In de toren kunt u ook een bezoek brengen aan Madame Tussaud's. Al met al laat het een indruk achter van een grote kermis. Op de Peak is er ook een speeltuin (Mount Austin), niet ver daar vandaan is er een prachtig park, de Victoria Peak Tuin, met een fascinerende panorama uitzicht over Hong Kong haven. Voor degenen die vinden dat ze atletisch zijn, is er een speciale voetgangersgebied voor hardlopen of gewoon lopen. Hierdoor kun je twee dingen tegelijkertijd doen: aan je conditie werken en genieten van het uitzicht. Als je moe wordt kun je uitrusten op de bijzondere plekken bestemd voor picknicken.
Man-Mo tempel. Man-Mo Tempel is een van de oudste tempels in Hong Kong, gebouwd in 1848, kort daarna ging Hong Kong eiland naar Groot-Brittannië. Tijdens haar niet-zo-erg-lange-leven, is de tempel al vele malen herbouwd. In China zijn er een groot aantal van de Man-Mo tempels, gebouwd ter ere van 2 goden: Man - de god van de literatuur en Mo - de god van de oorlog. In de Hong Kong tempel ziet u de boeddhisten, die geen goden hebben, evenals de taoisists, die veel goden hebben. Lang geleden was de tempel de plaats waar alle conflicten werden opgelost: beide zijden van de conflicterende partijen schreven hun beloften op een geel stuk papier. Dan werd er een kip gedood en het bloed werd gesprenkeld op het papier, daarna werd het papier verbrand. Degene die niet aan hun beloften hielden werden gestraft.
Een zware geur hangt permanent in de tempel (toon op kaart ). Bezoekers zijn vrij om wierookstokjes te branden. Deze stokjes worden per drie gebrand: een voor het verleden, een voor het heden en een voor de toekomst. Bij de ingang zijn er prachtige houten tronen in de vorm van kleine huizen. Tijdens belangrijke feestdagen worden de figuren van de goden Man en Mo door mensen op die tronen gedragen door de straten van Hong Kong. Degenen, die hun toekomst willen kennen, kunnen naar vele waarzeggers in de tempel gaan. Ze maken hun voorspellingen met een stuk bamboe, binnen welke de stokjes met getallen zijn. De stok die eerste valt, heeft metaforisch beschreven wat u in de toekomst mag verwachten. Dit ritueel is in staat om zelfs de laatste sceptici te interesseren.
De Temple Wong Tai Sin.
De Taoist Temple Wong Tai Sin is naar een herder vernoemd, die had de gave van een genezer en werd een volgeling van het taoïsme vanaf 15 jaar. In 55 jaar, bereikte hij de verlichting en dus onsterfelijkheid. De aanhangers van het Taoïsme geloven dat de geest van Wong Tai Sin in staat is om ernstige ziekten te genezen, maar ook om geluk en voorspoed te brengen. De tempel heeft altijd een groot aantal bezoekers, vooral op belangrijke feestdagen, zoals, bijvoorbeeld, het Chinese Nieuwjaar. Het is vooral goed om naar de tempel te gaan op de 23 dag van de taoïstische 8-e maand, dat is de geboortedag van Wong Tai Sin. De bezoekers steken de wierookstokjes aan, stilletjes mompelend over hun diepste verlangens, gedachten en geloven. Als de wens is vervuld, is het noodzakelijk om naar de tempel terug te gaan, om de geest van de God te bedanken. Op het hoofdaltaar hangt de afbeelding van Wong Tai Sin.
Het huidige tempelgebouw is niet erg oud. Het werd in 1973 gebouwd op de plek waar in 1921 een andere tempel was gebouwd. Dit is een uitstekend voorbeeld van de bouw van een Chinese tempel constructie met rode pilaren en een gouden dak. Het tempel complex bevat ook een muur van Negen Draken. De muur is in navolging van Beijing's beroemde muur gemaakt. Vele voorspellers werken in de tempel Wong Tai Sin net als in andere tempels. Bovendien kunt u er een winkel met traditionele Chinese medicijnen vinden. Rondom het complex zijn er prachtige Chinese tuinen. Bij een van de tuinen, "Good Wish Garden", kunt u iets moois wensen, dat uit zal komen.
De veerboot "Star Ferry".
De veerboot "Star Ferry" biedt een aangename manier om vanaf het water van het uitzicht op Hong Kong te genieten. De veerboten varen tussen het eiland Hong Kong en het schiereiland Kowloon. Tijdens de reis zal u de stad helemaal van de andere kant leren kennen. Het uitzicht op de haven en de contouren van Hong Kong zijn werkelijk prachtig, daarom is de reis met de veerboot is erg populair onder toeristen. De eerste veerboten begonnen in de late negentiende eeuw vanuit de haven "Victoria Harbour". Vroeger waren de veerboten kleiner in omvang, en tegenwoordig vervoeren zij ca. 750 passagiers. Er is airconditioning op het bovendek van de moderne veerboten. De veerboot maakt vier stops: Tsim Sha Tsui, Central, Wan Chai en Hung Hom.
Tegenwoordig zijn er andere manieren om van Hong Kong island naar het schiereiland Kowloon te reizen, bijvoorbeeld door de auto-tunnel of met de metro, maar de veerboot blijft grote populariteit genieten, met zijn airconditioning en prachtig uitzicht. "Star Ferry"vervoert op een dag ongeveer 70.000 passagiers, dat is 26 miljoen mensen per jaar.
Dit artikel over Hong Kong is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Hong Kong

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Hong Kong:


Manila - 1118.4 km
Manila is een stad, gelegen op het eiland Luzon. Dit is een van de meest dynamische en moderne steden in het zuid-oost Azië. Manila heeft een zeer goede infrastructuur en staat bekend als een conglomeraat dat bestaat...
verder

Onze diensten
 Regio gidsen
 Hong Kong foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Hong Kong, Hong Kong. Het plannen van een trip naar Hong Kong met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.