OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Antananarivo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De meest kleurrijke en mooie stad van Madagascar ligt aan de voet van twee schilderachtige heuvels. Veel gezellige parken en terrassen, de prachtige paleizen en musea maken van deze plaats aantrekkelijk en uniek in de ogen van reizigers. Iedereen zou graag terug komen om jaar na jaar van de pracht van de oude gebouwen en wonderlijk natuur te genieten.
Antananarivo heeft meer dan een dozijn markten en commerciële gebieden die bijzonder van belang zijn in deze stad. De meest populaire markt ligt op Independence Avenue. Het is een van de tien grootste markten in de wereld, in dit handelsgebied en de grootte is een paar stadsblokken. Hier kunt u een verscheidenheid aan waren vinden, waaronder kleding, schoenenen en sieraden, en, natuurlijk, cadeaus en ambachten, die de meeste bezoekers aantrekken. Winkelliefhebbers word ook aangeraden om de winkelstraat Analakeli, Andruvuhangi kwartaal, de Bloemenmarkt en het Nationaal Centrum van Malagasi voor kunsten en ambachten te bezoeken.
De voorstellingen in het theater "Hira blussen" nemen een bijzondere plaats onder de culturele evenementen. Beste Maleisische kunstenaars strijden in de kunst van dans, poëzie, muziek en spelen. Alle voorstellingen van het theater zijn spannend en uniek. Het Ruva Ambuhimanga ensemble van paleizen, graven van de vorsten van Madagaskar, het presidentieel paleis, de Moskee Antuhumadinika, het Museum van Archeologie en het Mahamasina stadion zijn het vermelden waard tussen de historische gebouwen en architectonische monumenten. Elk van deze gebouwen heeft zijn bijzondere verhaal, en doet denken aan de afgelopen eeuwen. Voor natuurliefhebbers is er een zeer aantrekkelijke stedelijke omgeving. Hier kunt u langs uitlopers wandelen, de hoge heuvels beklimmen en van bergbeken genieten.
  Een van de meest prominente historische attracties Antananarivo onderscheidt Palace Ruva, het maakt deel uit van een grootschalig koninklijk complex, dat speciaal voor de Koningin Ranavalona werd gebouwd tot in de 17e eeuw. Een aanzienlijk deel van het historische complex van gebouwen werd gebouwd van hout, het is een wonder dat het vele jaren later heeft kunnen overleven. In 1995 werd het gebouw bijna volledig verwoest bij een grote brand, de inspanningen van moderne architecten slaagden erin om zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Nu architecturale complex is omgeven door een prachtige tuin, die erg populair is bij toeristen.
De bezienswaardigheden van Antananarivo zijn beroemd om hun natuurlijke schoonheid; onder de reizigers reis naar het EZLN-meer is erg populair. Veel spannende toeristische bestemmingen liggen langs de kustlijnen, tijdens het wandelen kunt u niet alleen zeldzame plantensoorten zien, maar ook een van de belangrijkste inwoners van deze plaatsen observeren - zilverreigers. In het midden van het kristalheldere water van het meer ligt een klein eiland, waarop enkele jaren geleden een monument werd geplaatst dat gewijd was aan de helden uit de Eerste Wereldoorlog.
Andafiavaratra Palace verdient de prioriteit bij de architecturale monumenten van de stad. Het is gelegen op de hoogste heuvel, en dit enorme paleis, geschilderd in felle rode kleur, is een voorbeeld van de barokke stijl. Gedurende vele jaren werd het paleis gebruikt als een regeringsresidentie, maar vandaag wordt een interessant museum geopend binnen zijn muren. Het bevat een rijke verzameling archeologische artefacten en kunstwerken; en de sfeer gecreëerd door dit oude paleis is een enorme waarde vanuit een cultureel oogpunt.
Van bijzonder cultureel belang is een Tsimbazaza Zoo; het presenteert een complete variëteit aan dieren en vogels, die te vinden zijn op het eiland Madagaskar. Hier zie je verschillende soorten lemuren en schildpadden, maar ook ongelooflijk mooie exotische vogels. In de dierentuin is er het Academisch Museum van Madagaskar, waarvan de verzameling als uniek wordt beschouwd. Het bevat archeologische tentoonstellingen gewijd aan de oude bewoners van het eiland. Onder hen zijn er enorme skeletten van maki's, en zelfs oude vogels, die ook indruk kunnen maken met zijn grootte.
Dit artikel over Antananarivo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Antananarivo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Antananarivo:


Le Morne - 1043.9 km
Le Morne is een schiereiland aan het zuid-westelijke deel van het eiland Mauritius. Het eiland is gelegen in het zuid-westen van de Indische Oceaan. Dit is een waar paradijs in de tropen, de temperatuur hier komt niet...
verder
Balaclava - 1054.4 km
Balaklava is een relatief nieuw resort, dat is gelegen in het noordelijke deel van het eiland Mauritius. In slechts een paar jaar, heeft deze stad immense populariteit onder toeristen van over de hele wereld opgedaan....
verder

Onze diensten
 Antananarivo foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Antananarivo, Madagascar. Het plannen van een trip naar Antananarivo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.