OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Luanda - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Luanda is een stad, die is gelegen in het zuid-westen van Afrika, aan de kust van de Atlantische Oceaan, bij de monding van de Cuanza. Luanda is de hoofdstad van Angola. De stad werd gesticht in de periode van de Portugese kolonisatie in 1575. Gedurende de gehele periode van de kolonisatie van Angola, heeft de bevolking van het land nooit zijn weerstand gestopt tegen de opgelegde autoriteit en streed voor de onafhankelijkheid van het land. Echter, het duurde vele jaren om die strijd te winnen en Angola kreeg de onafhankelijkheid pas in 1975.
De Portugese invasie heeft zijn sporen achtergelaten gedurende de geschiedenis van deze stad. Luanda is echt een schilderachtige stad, die is verdeeld in twee delen - Boven - en Benedenstad stad. De stad heeft de vorm van een halve cirkel, want hij is opgebouwd rond de baai. De Benedenstad heeft bijna alle historische monumenten uit de tijd van kolonisatie. Een oud fort San Miguel is een van die gezichten van de kolonisatie. Het is gebouwd op de kaap met dezelfde naam. Tegenwoordig is er een historisch museum georganiseerd op basis van het fort. In de buurt van het fort bevinden zich ook diverse oude kerken: Karmelieten, Jezuïet, Madonna Nazareth, en een monument gewijd aan de volkeren van Afrika.
Boven- en Beneden steden worden verdeeld door het brede kust-terras, dat enkele tientallen meters hoog is. De Boven stad beschikt over een overvloed aan groene huizen met torentjes en veranda's. Dit is ook de locatie van overheidsinstellingen, het parlement, het paleis van de president en het paleis van de bisschop, de kathedraal, het seminarie en de universiteit van Angola.
De meest populaire stranden van Luanda zijn Mussulu, Ile, Belas en Corymbia. In de buurt van de kust van een van de stranden ligt een klein palmeiland, dat de bezoekers traditioneel door haar schoonheid verwonderd.
  Een zeer interessante verzameling van historische en etnografische tentoonstellingen wordt gepresenteerd in het Dundu Museum. De bezoekers kunnen de prachtige items van nationale kleding zien die de lokale bevolking honderden jaren geleden droeg, en de verzameling items en ritueel materiaal verkennen. Dit museum presenteert een interessante verzameling historische voorwerpen die vele belangrijke historische gebeurtenissen hebben meegemaakt.
De opmerkelijke architecturale monumenten van een latere periode zijn te bewonderen tijdens een wandeling in de bovenstad. In dit nieuwe deel van Luanda zijn er gebouwen van belangrijke overheidsinstellingen, waaronder het presidentiële paleis en het bisschoppelijk paleis. Naast deze paleizen zijn de meest prachtige herenhuizen in de stad met ruime veranda's versierd met exotische planten.
Op het grondgebied van de Upper City, bevindt zich de Academy of Music. Het zal interessant zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in muziekklassiekers om te bezoeken. Er zijn vaak concerten van klassieke muziek die door absoluut iedereen kunnen worden bezocht, maar veel meer toeristen worden aangetrokken door muzikale evenementen gewijd aan nationale muziek.
Fans van theatrale kunst in Luanda zullen zich ook niet vervelen. Ze kunnen in één keer verschillende prachtige theaters kiezen. Ze zijn allemaal helemaal anders dan de officiële theaters, die te zien zijn in de grote steden; deze theaters hebben een amateuristische status in plaats van een professionele. Hun uitvoeringen, die vaak niet worden gespeeld door professionele theateracteurs, maar door gewone mensen van locals die geïnteresseerd zijn in theatrale kunst, zijn interessanter voor reizigers.
In de omgeving van de hoofdstad zijn ongelooflijk interessante en mooie savannes, die natuurliefhebbers zullen imponeren. Voor reizigers worden er jeepsafari's georganiseerd, waarbij ze typische vertegenwoordigers van de Afrikaanse fauna kunnen zien: luipaarden, olifanten, leeuwen, giraffen, antilopen en verschillende soorten apen. Ook zijn deze beschermde plaatsen beroemd om de verscheidenheid aan exotische vogels. Ornithologen komen van over de hele wereld om naar hun gezang te luisteren. Er zijn veel zeldzame vogels die zich onderscheiden door speciale zangcapaciteiten. In sommige veilige delen van de savanne kunnen toeristen te voet wandelen en naar de majestueuze bomen kijken die zich verrassend hebben aangepast aan het warme klimaat.
Dit artikel over Luanda is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Luanda

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Luanda:Onze diensten
 Regio gidsen
 Autoverhuur
Huur een auto in Luanda
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Luanda
 Luanda foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Luanda, Angola. Het plannen van een trip naar Luanda met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.