OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Ouagadougou - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Burkina Faso is een van de rijkste landen in Afrika. Het resort trekt bezoekers vooral door de exotische natuur, en er is een aantal fascinerende en boeiende excursie routes.
De nieuwste en meest populaire culturele instelling is het Nationaal Museum, deze is nog in het ontwikkelingsstadium. Verschillende zalen van het museum zijn open voor bezoekers, ze laten een verzameling van maskers, klederdracht van de lokale bevolking, handgemaakte gerechten en sets van rituele benodigdheden zien.
Een van de religieuze monumenten is de kathedraal, de meest grootschalige bouw in heel West-Afrika. Toeristen, die graag winkelen, moeten zeker naar de Grote Markt Ouagadougou. Het is zo groot dat u meerdere dagen nodig hebt om alles te zien. De markt opende enkele eeuwen geleden, en tot op de dag van vandaag houdt het de sfeer van die oude dagen.
Er zijn verschillende wijken in Burkina Faso. Elk van hen heeft zijn eigen aantrekkingskracht. Bijvoorbeeld, er is een enorme moskee in Bobo Dioulasso wijk. Vlakbij ligt de wijk gespecialiseerd in ambachten, het is Kibidvi. Het Banfora district is het kleinste omdat het bestaat uit slechts twee straten. Het is echter nog steeds bekend als een belangrijke toeristische plaats van bestemming, want vanuit Banfora beginnen meestal de excursies naar Cascades de Karfiguela, een echt wonder van de natuur. Na het bewonderen van de hoge rotswanden en genieten van het rustgevende geluid van de watervallen, kunt u doorgaan met lopen en naar het Tegreakute meer gaan. Gastvrije lokale burgers zullen u graag een vissersboot en alles wat nodig is voor de visserij verhuren. Ook dit verhaal zou niet compleet zijn zonder vermelding van Ouahigouya - een populaire regio die bekend staat als centrum van bedevaart. Op het grondgebied ligt een van de oudste en mooiste moskeeën. Fans van 'vissen'zullen van deze vakantie erg genieten.
  Over de buitengewone natuurlijke attracties van Burkina Faso gesproken, het is de moeite waard om het wildpark Ziniare te noemen. Het is gelegen in het hart van de stad met dezelfde naam en is in feite een dierentuin, alleen dieren worden niet in kooien gehouden, maar in ruime omhuizingen. In dit park zijn alle typische Afrikaanse dieren, waaronder leeuwen, olifanten, apen, antilopen, buffels en vele anderen. Tijdens het wandelen door dit uitgestrekte park kunnen gasten een complete verbintenis voelen met de wereld van dieren in het wild.
Voor degenen die graag ongewone culturele instellingen bezoeken, is het de moeite waard om naar het Museum van Manega te kijken. Het is gelegen in de provincie Oubritenga en is gevestigd in een complex van interessante nationale gebouwen. De grondlegger van dit museum is de schrijver Titinga Frederic Pacere. In dit ongewone museum waarvan de gebouwen zelf waardevolle voorwerpen zijn, wordt een zeer interessante collectie etnografische en historische tentoonstellingen verzameld. Collecties van nationale kostuums, interessante huishoudelijke artikelen en werken van lokale ambachtslieden, evenals ongebruikelijke accessoires die locals gebruiken voor rituele doeleinden worden hier verzameld.
Voor degenen die echt wilde en ongerepte plaatsen willen bezoeken, is het de moeite waard om naar het Arli National Park te gaan. Het ligt in het zuidoostelijke deel van het land. Het gebied van dit nationale park is meer dan 76.000 hectare groot. Een van de belangrijkste symbolen van het natuurreservaat is de Pendjari-rivier, aan de oever waarvan zich een uniek Tugai-bos bevindt. Op het grondgebied van het nationale reservaat, is er een grote populatie van olifanten, die ongeveer 200, en ongeveer 100 leeuwen, nijlpaarden, wrattenzwijnen, diverse soorten apen en andere typische vertegenwoordigers van Afrikaanse fauna zijn.
Een van de meest interessante architectonische monumenten van het land is het paleis Moro-Naba, dat gedurende vele jaren de residentie was van de heerser van de stam met dezelfde naam. Het allereerste paleis in zijn plaats werd gebouwd in de 12e eeuw. Tijdens de jaren van zijn bestaan ​​werd het herhaaldelijk gereconstrueerd. Het is nu het meest interessant om het paleis op een vrijdag te bezoeken. Elke ochtend, op deze dag in het paleis, is een interessante ceremonie, die meer op een theatrale uitvoering lijkt. Deze ceremonie bootst het vertrek van de keizer na. In de directe omgeving van het paleis zijn verschillende interessante bezienswaardigheden.
Dit artikel over Ouagadougou is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ouagadougou

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ouagadougou:Onze diensten
 Regio gidsen
 Ouagadougou foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ouagadougou, Burkina Faso. Het plannen van een trip naar Ouagadougou met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.